Annonce

Annonce

Fyrværkeriulykker rammer børnene


26. december 2019


Knap er julen overstået, og vi begynder nu at se fre​m til det nye år - og dermed også tænke på nytårs aften og på fyrværkeri. Odense Universitetshosptal har sendt en advarsel ud: 



"Antallet af øjenskader stiger blandt børn og kun halvdelen har sikkerhedsbriller på".



Brug af sikkerhedsbriller er den bedste måde at beskytte sig mod øjenskader. Det gælder, uanset om man er tilskuer til fyrværkeri, eller om man selv tænder op - og det er vigtigt, at du søger for, at dit barn har sikkerhedsbriller på nytårsaften.



i 2018 var mere end hver 3. fyrværkeriulykke blandt børn under 15 år en øjenskade, hvor mange af dem skyldtes raketter. I alt skete der 225 fyrværkeriulykker for alle aldersgrupper.



- Og det var børnene selv, der antændte fyrværkeriet i halvdelen af alle ulykker.



Børn forstår ikke risikoen ved at tænde fyrværkeri - og børn bør ikke stå for at antænde fyrværkeri nytårs aften. Det er en voksenopgave.



Følg følgende fyrværkeriråd:



1. Brug altid beskyttelsesbriller. Både tilskuere og den der tænder skal have beskyttelsesbriller på. Hvert år rammes mellem 200-300 personer af fyrværkeri og mange får øjenskader - også tilskuere og børn bliver ramt at fyrværkeri.



2. Brug kun godkendt og aldrig ...


Annonce

... hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri. Ulovligt fyrværkeri kan eksplodere i hovedet på dig. Fyrværkeri skal være CE-mærket. Hvis det ikke er det, må du ikke anvende det. Derudover skal der medfølge information om sikkerhedsafstanden til fyrværkeriet.



3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden. 1 ud af 4 fyrværkeriskader er håndskader. Fingre eller hele hånden kan blive sprængt. Sæt raketten i en holder, sørg for at batteriet står godt fast og lad solene ligge, mens du tænder - hvis du vil være sikker på at beholde din hånd.



4. Hold sikkerhedsafstand og læn dig aldrig ind over fyrværkeri. Sørg for at have en tændpind, der ikke går ud, når fyrværkeri skal tændes. Sørg for ikke at læne dig ind over fyrværkeriet, når du tænder det. Sørg for at holde sikkerhedsafstanden, når fyrværkeriet er antændt. Det står på alt fyrværkeri, hvor meget sikkerhedsafstanden er.



5. Gå aldrig tilbage til en fuser. En fuser er tegn på, at der er noget galt, og det skal gøre dig ekstra forsigtig. Den kan gå af, når du mindst venter det. Sørg for at fjerne en fuser senere - brug evt. en skovl og en spand, så andre ikke risikerer at komme til skade.



 



Med ønsket om en nytårsaften uden fyrværkeriskader - og med sikkerhedsbrillerne på! :)



Helen :)



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce