Et stort danske forskningsprojekt vil gerne undersøge fødselsdepressioner, og forskerne ønsker, at blive bedre til at forudsige, hvilke mødre, der har stor risiko for at udvikle den alvorlige sygdom, som en fødselsdepression er. Projektet hedder HOPE, og alle mødre er inviteret til at deltage i undersøgelsen.
Hvert år bliver 8000-9000 mødre i Danmark ramt af en fødselsdepression. Det svarer til at 10-15% af alle kvinder, der føder et barn i DK, får en fødselsdepression.
I de mest alvorlige tilfælde kan moderen gøre skade på sig selv eller barnet, men selvom disse tilfælde er sjældne, er der altid en risiko for, at en fødselsdepression påvirker barnet, moderen selv og resten af familien. Forskerne er dog i tvivl om, hvad det er, der udløser en fødselsdepression, og hvem der er i fare for at blive ramt, og det er dette, som de gerne vil blive klogere på.
Vi ved i dag at mødre, der tidligere har haft en depression, har højere risiko for også at få en fødselsdepression; men fødselsdepression rammer også kvinder, der ikke har haft en depression før. ...