Annonce

Annonce

WHO´s anbefalinger om skærmtid og børn


1. maj 2019


I en ny rapport fra Verdenssundhedsorganisationen WHO give​s anbefalinger for små børns skærmbrug. Skærme er både computere, tablets, smartphones, TV og lignende. Anbefalingerne er fra "Guidelines on Physical Activity, Sedentary Behaviour and Sleep - for Children under 5 Years of Age".



Børn under 1 år



Det anbefales, at børn under 1 år slet ikke ser på skærme. Det er vigtigt, at de mindste børn er så aktive som muligt - og det skal blandt andet ske via leg på gulvet. Det er på gulvet, at barnet har bedst mulighed for blandt andet at udvikle sig motorisk. Jo mere på gulvet, jo bedre.



Barnet bør ikke være i barnevogn, skråstol, høj stol eller sidde på en forældre/voksens ryg i mere end en time af gangen. 



Når barnet har brug for en rolig stund, så opfordrer WHO til, at man i stedet for at lade barnet kikke på en skærm f.eks. sætter sig og læser sammen med sit barn. 



Børn på 1 til 2 år



Det anbefales at børn i 1-2 års alderen bruger mindst 180 minutter (3 timer) på forskellige typer af aktivitet dagligt. Aktiviteterne skal variere, så nogle aktiviteter er fysisk mere krævende og andre fysisk lettere, og det anbefales, at man spreder barnets aktiviteter ud over dagen. Jo mere aktiv, jo bedre.



Børn i denne alder bør ikke sidde i høj stol, barnevogn/klapvogn eller på ryggen af en voksen i mere end 1 time af gangen. 



For børn på 1 år anbefales ikke nogen form for skærmtid.



For børn på 2 år er anbefalinen max 1 times skærmtid dagligt. Det anbefales, at man som forældre samen med barnet vælger at læse i bøger eller ...


Annonce

... lignende, hvis barnet har brug for en afslappende stund. 



Børn på 3 til 4 år



Det anbefales, at børn i alderen 3-4 år bruger mindst 180 minutter (3 timer) dagligt på forskellige typer af fysisk aktivitet. Det anbefales, at mindst 60 af disse minutter er moderat- til intens fysisk aktivitet. Aktiviteterne fordeles over dagen. Jo mere fysisk aktivitet jo bedre.



Det anbefales, at børn i 3-4 års alderen har max en times "stillesidende skærmtid" om dagen. Dette er f.eks. tid foran fjernsynet eller ved computer/tablet.



Vaner grundlægges tidligt, og det er vigtigt, at vi hjælper vores børn til sunde aktiviteter, motorisk udfoldelse og gode søvnvaner så tidligt i livet som muligt - da det vil påvirke barnets vaner senere hen - både som større børn, i ungdommen og i voksenlivet.



Fysisk aktivitet er f.eks., når barnet har mulighed for at kravle, løbe, klatre, cykle og motorisk bevæger sig rundt. Ligesom det kan anbefales, at man cykler eller går, fremfor at tage bilen i hverdagen. Det er vigtigt med fysisk aktivitet for at undgå overvægt og andre sygdomme.



Søvnanbefalinger



Det anbefales også, at vi hjælper vores børn med at få tilstrækkeligt med søvn.



WHO´s anbefaling er:



0-3 måneder: 14-17 timers søvn i døgnet



4-11 måneder: 12-16 timers søvn i døgnet



1-2 årige: 11-14 timers søvn i døgnet



3-4 årige: 10-13 timers søvn i døgnet



 



Du kan læse WHOs rapport her



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce