Annonce

Annonce

WHO´s anbefalinger om skærmtid og børn


1. maj 2019


I en ny rapport fra Verdenssundhedsorganisationen WHO give​s anbefalinger for små børns skærmbrug. Skærme er både computere, tablets, smartphones, TV og lignende. Anbefalingerne er fra "Guidelines on Physical Activity, Sedentary Behaviour and Sleep - for Children under 5 Years of Age".Børn under 1 årDet anbefales, at børn under 1 år slet ikke ser på skærme. Det er vigtigt, at de mindste børn er så aktive som muligt - og det skal blandt andet ske via leg på gulvet. Det er på gulvet, at barnet har bedst mulighed for blandt andet at udvikle sig motorisk. Jo mere på gulvet, jo bedre.Barnet bør ikke være i barnevogn, skråstol, høj stol eller sidde på en forældre/voksens ryg i mere end en time af gangen. Når barnet har brug for en rolig stund, så opfordrer WHO til, at man i stedet for at lade barnet kikke på en skærm f.eks. sætter sig og læser sammen med sit barn. Børn på 1 til 2 årDet anbefales at børn i 1-2 års alderen bruger mindst 180 minutter (3 timer) på forskellige typer af aktivitet dagligt. Aktiviteterne skal variere, så nogle aktiviteter er fysisk mere krævende og andre fysisk lettere, og det anbefales, at man spreder barnets aktiviteter ud over dagen. Jo mere aktiv, jo bedre.Børn i denne alder bør ikke sidde i høj stol, barnevogn/klapvogn eller på ryggen af en voksen i mere end 1 time af gangen. For børn på 1 år anbefales ikke nogen form for skærmtid.For børn på 2 år er anbefalinen max 1 times skærmtid dagligt. Det anbefales, at man som forældre samen med barnet vælger at læse i bøger eller ...


Annonce

... lignende, hvis barnet har brug for en afslappende stund. Børn på 3 til 4 årDet anbefales, at børn i alderen 3-4 år bruger mindst 180 minutter (3 timer) dagligt på forskellige typer af fysisk aktivitet. Det anbefales, at mindst 60 af disse minutter er moderat- til intens fysisk aktivitet. Aktiviteterne fordeles over dagen. Jo mere fysisk aktivitet jo bedre.Det anbefales, at børn i 3-4 års alderen har max en times "stillesidende skærmtid" om dagen. Dette er f.eks. tid foran fjernsynet eller ved computer/tablet.Vaner grundlægges tidligt, og det er vigtigt, at vi hjælper vores børn til sunde aktiviteter, motorisk udfoldelse og gode søvnvaner så tidligt i livet som muligt - da det vil påvirke barnets vaner senere hen - både som større børn, i ungdommen og i voksenlivet.Fysisk aktivitet er f.eks., når barnet har mulighed for at kravle, løbe, klatre, cykle og motorisk bevæger sig rundt. Ligesom det kan anbefales, at man cykler eller går, fremfor at tage bilen i hverdagen. Det er vigtigt med fysisk aktivitet for at undgå overvægt og andre sygdomme.SøvnanbefalingerDet anbefales også, at vi hjælper vores børn med at få tilstrækkeligt med søvn.WHO´s anbefaling er:0-3 måneder: 14-17 timers søvn i døgnet4-11 måneder: 12-16 timers søvn i døgnet1-2 årige: 11-14 timers søvn i døgnet3-4 årige: 10-13 timers søvn i døgnet Du kan læse WHOs rapport herBedste hilsnerHelenAnnoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annonce