Annonce

Annonce

Mænd har også et biologisk ur


7. november 2018


De fleste ved godt, at kvinders fertilitet falder i takt m​ed aldren. Og de fleste ved også, at jo ældre kvinder er, når de bliver gravide, jo større risiko er der for, at børn fødes med en række sygdomme og syndromer. De fleste har dog ikke medtænkt, at dette også kan gælde mænd...



En ny undersøgelse viser, at fars alder også har betydning for barnets sundhed. Denne konklusion er lavet med data fra mere end 40 millioner amerikanske nyfødte. Det skriver DR.dk den 2. november 2018.



Undersøgelsen viser blandt andet, at hvis far er over 45 år, så har barnet 14% større risiko for at have en lav fødselsvægt, hvilket kan være en risikofaktor for sygdomme senere i livet - f.eks. hjertekar-sygdomme og infertilitet.



Undersøgelsen viser også, at hvis far er ...


Annonce

... over 45 år, så er der 14% større risiko for, at barnet bliver født for tidligt. Det vil sige fødes før 37. graviditetsuge. 



Undersøgelsen understøtter tidligere forskningsprojekter, som har vist, at fædres sundhed og alder ved undfangelse har betydning for det kommende barns sundhed. Der findes en del evidens for, at jo ældre fædrene er, jo større risiko er der for genetiske defekter i sædcellerne. 



I Danmark er gennemsnitsalderen for fædre til nyfødte steget. I 1986 fra den gennemsnitlige alder for fædre 30.9 år. I 2017 var gennemsnitsalderen steget til 33.3 år.



Også hos kvinder ses en stigning. I 1986 var gennemsnitsalderen for fødende kvinder 27.8 år og i 2017 er gennemsnitsaldern 30.8 år.



(Kilde DR.dk / Danmarks Statistik)



 



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annonce