Annonce

Annonce

Børn af veluddannede forældre drikker mest


13. august 2018


"De veluddannedes børn drikker mest" - de​t fremgår af en ny rapport om alkohol blandt gymnasie- og erhvervsskoler, som Statens Institut for Folkesundhed har udarbejdet for Sundhedsstyrelsen.



Ca. hver 5. elev drikker langt over det anbefalede, og endda over det niveau, man kalder højrisikogrænsen, som er 14 genstande om ugen for kvinder og 21 genstande for mænd.



Ser man på gymnasielever, som har forældre med videregående udannelser, er det kun en tredjedel af de unge, som ikke drikker for meget. Sammenligner man med de gymnasieelever, hvis forældre ikke har nogen uddannelse ud over folkeskolen, så er det 47 procent, som ikke drikker for meget.



Samme billede viser sig, hvis man ser på de børn, som drikker for meget. Blandt elever, hvis forældre har en ...


Annonce

... videregående uddannelse, drikker hvert 5. barn for meget - svarende til ca. 20%. Hvorimod tallet er 15%, når man ser på de gymnasieelever, som har forældre med folkeskolen som eneste uddannelse.



Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man taler med sit barn. Det er vigtigt, at man som forældre signalerer tydeligt, at det ikke er i orden at drikke sig fuld hver weekend. Det er vigtigt, at vi forældre laver aftaler med vores børn. Det er misforstået omsorg, hvis man synes, det er ok, at ens barn drikker meget.



Undersøgelsen viser også, at der blandt de gymnasieelever, der drikker meget, er en risiko for at havne i ulykker, slagsmål og fortrudt sex.



Du kan læse mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside her



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce