Annonce

Annonce

Nyfødte bliver fremover undersøgt for cystisk fibrose


20. april 2016


Cystisk Fibrose - Alle nyfødte vil fra den 1. maj 2​016 blive undesøgt for sygdommen Cystisk Fibrose. Dette gøres via en blodprøve i hælen.



Alle nyfødte i Danmark får rutinemæssigt taget en blodprøve, som tester for 16 forskellige medfødte stofskiftesygdomme. Screening for cystisk fribrose bliver nu den 17. sygdom, der screenes for. Prøven bliver taget i barnets 3. levedøgn. Man ønsker at finde nyfødte, som har cystisk fibrose og også finde nyfødte, der bærer genet for cystisk fibrose.



Hvad er cystisk fibrose

Cystisk fibrose er en arvelig sygdom, der kan give ernæringsproblemer og alvorlige luftvejsinfektioner, hvilket igen kan føre ...


Annonce

... til kroniske lungeskader.

For at få cystisk fibrose, skal dit barn være bærer af to gener af cystisk fibrose - et fra både mor og far. Hvis dit barn kun bærer et gen for cystisk fibrose, vil dit barn ikke selv få cystisk fibrose, og dit barn vil være fuldstændig rask.

Når man ønsker at screene for cystisk fibrose allerede fra fødslen, så er det fordi, det kan give børn med cystisk fibrose en langt bedre lungefunktion og også en bedre overlevelse.en tidlig diagnose er også meget til at sikre barnet bedre ernæring og vækst.

Du kan læse mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Bedste hilsner

Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko – sko til aktive børn

Hvorfor er gogsig barfodssko til børn en god ide?

Det bedste for barnet er egentlig at gå med bare fødder. Men med vores klima, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Størstedelen af alle børn kommer til verden med sunde, velfungerende fødder. Fødder der er skabt til at blive brugt.

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annonce