Annonce

Annonce

Nyfødte bliver fremover undersøgt for cystisk fibrose


20. april 2016


Cystisk Fibrose - Alle nyfødte vil fra den 1. maj 2​016 blive undesøgt for sygdommen Cystisk Fibrose. Dette gøres via en blodprøve i hælen.Alle nyfødte i Danmark får rutinemæssigt taget en blodprøve, som tester for 16 forskellige medfødte stofskiftesygdomme. Screening for cystisk fribrose bliver nu den 17. sygdom, der screenes for. Prøven bliver taget i barnets 3. levedøgn. Man ønsker at finde nyfødte, som har cystisk fibrose og også finde nyfødte, der bærer genet for cystisk fibrose.Hvad er cystisk fibrose

Cystisk fibrose er en arvelig sygdom, der kan give ernæringsproblemer og alvorlige luftvejsinfektioner, hvilket igen kan føre ...


Annonce

... til kroniske lungeskader.

For at få cystisk fibrose, skal dit barn være bærer af to gener af cystisk fibrose - et fra både mor og far. Hvis dit barn kun bærer et gen for cystisk fibrose, vil dit barn ikke selv få cystisk fibrose, og dit barn vil være fuldstændig rask.

Når man ønsker at screene for cystisk fibrose allerede fra fødslen, så er det fordi, det kan give børn med cystisk fibrose en langt bedre lungefunktion og også en bedre overlevelse.en tidlig diagnose er også meget til at sikre barnet bedre ernæring og vækst.

Du kan læse mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Bedste hilsner

HelenAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce