Annonce

Annonce

Er du forældre til en tyk ammet baby?


28. oktober 2015


I Danmark har omkring 0.5% af de ammede spædbø​;rn en ekstrem vægtstigning i de første levemåneder - det vil sige en vægt på over 9-10 kg ved 5 måneders alderen. Vækstkurver med børn fulgt igennem flere år viser, at nogle af disse børn ikke er specielt overvægtige senere i barndommen. En dreng der ved 5 måneders alderen vejede 12.1 kg havde senere en helt normaliseret vægt.Hos børn der får modermælkserstatning, og som har en stor vægtstigning i de første måneder, ved vi at der er en øget risiko for, at barnet bliver overvægtig senere i livet. Vi ved dog ikke tilstrækkeligt om, hvordan det ser ud for de fuldt ammede børn.Derfor vil man på Københavns Universitet meget gerne undersøge og følge spædbørn med en høj vægtstigning igennem de forste re leveår, for derigennem at få en bedre forståelse af, hvad det er for appetitregulerende mekanismer der gør, at nogle ammede børn tager så meget ...


Annonce

... på.Hvem kan deltage i studiet?Københavns Universitet søger familier med fuldt ammede 3-6 måneder gamle spædbørn med en høt vægtstigning de første måneder efter fødslen. Ved fuld amning forstået at børnene ud over modermælk, kun må indtage vand, vitaminer og maksimalt et måltid modermælksrstatning om ugen (der ses bort fra de første dage efter fødslen). Barnet skal veje mere end 2.5 standard deviationer over gennemsnittet, baseret på WHO kurverne.Rekrutteringen er foreløbig begrænset til Sjælland af praktiske grunde, da familierne skal til undersøgelser på Frederiksberg, og der foretages hjemmebesøg. Det er også nødvendigt at mødrene kan tale og forstå dansk.Vil du høre mere?Kontakt Melanie Wange Larson på email: mwl@nexs.ku.dk eller på telefon 35 33 67 94Du kan også læse mere om undersøgelsen herVenlig hilsenHelenAnnoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annonce