Annonce

Annonce

Er du forældre til en tyk ammet baby?


28. oktober 2015


I Danmark har omkring 0.5% af de ammede spædbø​;rn en ekstrem vægtstigning i de første levemåneder - det vil sige en vægt på over 9-10 kg ved 5 måneders alderen. Vækstkurver med børn fulgt igennem flere år viser, at nogle af disse børn ikke er specielt overvægtige senere i barndommen. En dreng der ved 5 måneders alderen vejede 12.1 kg havde senere en helt normaliseret vægt.



Hos børn der får modermælkserstatning, og som har en stor vægtstigning i de første måneder, ved vi at der er en øget risiko for, at barnet bliver overvægtig senere i livet. Vi ved dog ikke tilstrækkeligt om, hvordan det ser ud for de fuldt ammede børn.



Derfor vil man på Københavns Universitet meget gerne undersøge og følge spædbørn med en høj vægtstigning igennem de forste re leveår, for derigennem at få en bedre forståelse af, hvad det er for appetitregulerende mekanismer der gør, at nogle ammede børn tager så meget ...


Annonce

... på.



Hvem kan deltage i studiet?



Københavns Universitet søger familier med fuldt ammede 3-6 måneder gamle spædbørn med en høt vægtstigning de første måneder efter fødslen. Ved fuld amning forstået at børnene ud over modermælk, kun må indtage vand, vitaminer og maksimalt et måltid modermælksrstatning om ugen (der ses bort fra de første dage efter fødslen). 



Barnet skal veje mere end 2.5 standard deviationer over gennemsnittet, baseret på WHO kurverne.



Rekrutteringen er foreløbig begrænset til Sjælland af praktiske grunde, da familierne skal til undersøgelser på Frederiksberg, og der foretages hjemmebesøg. Det er også nødvendigt at mødrene kan tale og forstå dansk.



Vil du høre mere?



Kontakt Melanie Wange Larson på email: mwl@nexs.ku.dk eller på telefon 35 33 67 94



Du kan også læse mere om undersøgelsen her



Venlig hilsen



Helen



Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce