Annonce

Annonce

Midlertidig ændring i børnevaccinationsprogrammet


26. december 2013

Sundhedsstyrelsen gør opmærksom på, at de​r fra 15. Januar 2014 kommer en midlertidig ændring i børnevaccinationsprogrammet. Ændringen skyldes, at Statens Serum Institut har haft tekniske problemer med produktionen af poliovaccinen. I stedet benyttes midlertidigt en vaccine, der også beskytter mod hepatitis B.

Det betyder konkret at:

Alle børn, der skal have deres grundvaccination med DiTeKiPol/Hib efter 15. Januar 2014, vil få vaccinen ”Infanrix Hexa”, der beskytter mod DiTeKiPol/Hib og Hepatitis B. Vaccinen gives som den nuværende vaccine, som et stik ved 3-, 5-, og 12-måneders alderen.

Børn, der inden 15 januar 2014 er vaccineret med DiTeKiPol/hib fra Statens Serum Institut, vil så vidt det er muligt blive færdigvaccineret med denne vaccine. Enkelte børn kan dog opleve at blive færdig vaccineret med ...


Annonce

... ”Infanrix Hexa”. Disse børn vil blive tilbudt separat færdigvaccination mod Hepatitis B, hvis det ønskes. Så opnås der også fuld beskyttelse mod denne sygdom.

Alle børn, der skal booster-vaccineres i 5 års alderen mod DiTeKiPol, vil blive vaccineret med en vaccine mod DiTeKi produceret af Statens Serum Institut, samt en vaccine, der beskytter mod Polio, produceret af enten Statens Serum Institut eller Sanofi Pasteur. Børnene vil derfor skulle have to stik, mod i dag et stik.

Jeres læge vil få information, og hvis du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til vaccinationen af dit barn, så kan du få vejledning af jeres praktiserende læge.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annonce