Annonce

Annonce

Test af duovogne


25. juli 2012

Forbrugerrådets blad, TÆNK, har juni 2012 te​stet duovogne. En duovogn er når du har barne- og klapvogn kombineret i en vogn. Det betyder at du får en barnevognskasse og et klapvognssæde til samme stel, så når barnet vokser ud af barnevognskassen, så skifter du barnevognskassen ud med klapvogssædet og så kan vognen bruges som klapvogn.


TÆNK har testet 8 duovogne og alle klarer sig ret fint i testen. 


Lette at køre med


Duovognene er generelt lette at køre med. De kommer op og ned af kantstene uden større problemer og køre fint på ujævnt terræn. Nogle af de testede duovogne har dog problemer med at køre på trapper og også svært ved at komme udenom forhindringer. Det er generelt en fordel at vælge en duovogn, der har drejelige forhjul. 


Sikkerhed


Barnet må ikke kunne få fingrene i klemme. Der bør således ikke være hul mellem f.eks. klapvognskassen og stellet, hvor barnets små fingre kan komme igennem. Det er vigtigt at være opmærksomme på at vognen uden barnevognskassen har afskærmede huller. 


Vognen skal være stabil at køre med. Den skal ligge godt på vejen og skal kunne holde til at man trykker ned i håndtaget igen og igen. Vognen skal også kunne holde til at køre over gentagende små bump.


Bremmerne skal være effektive og sikre, at vognen ikke kan skride eller begynder at trille.


Behagelig for barnet


Det skal være behageligt for barnet at sidde i vognen. Når barnevognskassen ikke længere bruges vil barnet ofte være 10-12 måneder gammel og det er vigtigt at klapvognssædet har ryglæn med mange forskellige indstillingsmuligheder.


Der bør også være benstøtte til barnet, så barnet kan slappe af i benene, når der køres ...


Annonce

... længere ture.


Det er en fordel at der også er kaleche på klapvognsdelen, så barnet kan blive skærmet for vind og vejr.


Praktisk vogn


Det er en fordel at vognen er så praktiske som muligt. Det betyder at vognen skal være let at klappe sammen og let at folde ud.


Det skal være let at spænde barnet fast og let at justere både selerne til barnet og ryglænet. 


Fordele og ulemper


Det er en fordel for økonomien at vælge en duovogn, da du kun skal købe én vogn i stedet for to. Klapvognssædet er ret stort og kan normalt lægges helt ned, så med en god kørepose til barnet, vil barnet kunne bruge klapvognen længe. Ulempen er at barnevognskassen på duovogne er mindre end en almindelig barnevogn, så barnet vil ret hurtigt skulle ud af barnevognen og over at sidde i en klapvogn. Du kan altså ikke bruge barnevognsdelen ligeså længe som du normalt ville bruge en almindelig barnevogn, hvilket vil sige ofte op til 3 år.


Testvinder


Testvinder af TÆNK´s test 2012 er I´coo Pak Air. Den vinder testen fordi den er god både som barnevogn og klapvogn. Den har dog delvist drejelige forhjul, som det kræver lidt tilvænning at køre med. 


Hvis vognen skal bruges til at køre rundt i byens gader og stræder, anbefaler TÆNK også Trille Vpier med fuldt drejelige forhjul.


Teutonia Mistral S klare sig også godt, men ryger ned i bedømmelsen som klapvogn, på grund af sædets manglende instillingsmuligheder. Producenten har dog oplyst at sæde i 2012 udgaven er ændret (det er 2011 modellen der er testet), så der er flere instillingsmuligheder for ryglæn og benstøtte.


Læs mere om test af barne- og klapvogne, duovogne, kombivogne osv. på tænk.dk


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce