Annonce

Annonce

Ny pjece om vuggedød fra Sundhedsstyrelsen


5. januar 2012

Sundhedsstyrelsen har netop udgivet nye pjecer om forebyggels​e af vuggedød. Der er ialt to pjecer, den ene er henvendt til forældre og den anden til sundhedspersonale. 


Det sikreste sted for et spædbarn at sove, er i egen seng i samme rum som forældrene. Og Sundhedsstyrelsen fastholder desuden de tre enkle råd:  • Læg altid spædbarnet til at sove på ryggen

  • Undgå rygning i graviditeten og undgå at barnet udsættes for tobaksrøg efter fødslen

  • Undgå at barnet får det for varmt, når det sover


I de nye pjecer præciseres det at den bedste sovetemperatur for barnet er mellem 18-20 grader. Det præciseres også at barnet skal have plads nok at sove på, for ikke at blive overophedet og de nye pjecer indeholder tegninger af, hvordan barnet bør sove, hvis I ...


Annonce

... sover i samme rum og i samme seng. 


Vælger I at sove i samme seng, anbefaler Sundhedsstyrelsen at barnet ikke ligger mellem jer og at barnet har ligeså meget plads at sove på, som hvis det lå i sin egen seng. 


Pjecerne beskriver også vigtigheden af, at barnet ligger så meget på maven som muligt, når det er vågent. Dette for blandt andet at forebygge skæve og flade hoveder.


Sundhedsstyrelsen kom med de tre enkle råd om at forebygge vuggedød for første gang i 1991 og siden er antallet af børn der er døde af vuggedød faldet fra 120-130 børn om året til under 15 børn om året. 


Du finder pjecen til forældre her: Vuggedød kan forebygges


Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på røde babynumser.
Ved at erstatte vand, sæbe, vådservietter med Olívy baby care – diaper change kan du nemt og skånsomt forebygge alle de hudproblemer, der ellers følger ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce