Annonce

Annonce

Nyfødte skal screenes tidligere


6. januar 2009

Fra og med den 2. februar 2009 skal spædbørn have lavet deres​ hælprik-blodprøve 48-72 timer efter fødslen og ikke først 5-7 døgn efter fødslen som det er i dag.
 
Ændringen sker for at opdage de sjældne skjulte sygdomme, hvor et tilsyneladende raskt barn får livstruende stofskiftekrise kort tid efter fødslen. Jo før sygdommen opdages, jo før kan behandling iværksættes og dermed er der bedre udsigt til at barnet bliver raskt igen.
 
Derudover har erfaringerne ...


Annonce

... med den såkaldte udvidede screening, hvor der undersøges for et større antal sjældne sygdomme, været så gode, at det fra 2. februar 2009 bliver en del af det faste tilbud. En faglig rapport fra Sundhedsstyrelsen, som sidste år var udsendt i høring viser, at screeningen kun har meget få falske positive resultater, dvs. hvor nærmere undersøgelse viser at barnet alligevel ikke fejlede noget.

 
Du kan læse mere om ovenstående på sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk


Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annoncer

Annonce