Annonce

Annonce

Nyfødte skal screenes tidligere


6. januar 2009

Fra og med den 2. februar 2009 skal spædbørn have lavet deres​ hælprik-blodprøve 48-72 timer efter fødslen og ikke først 5-7 døgn efter fødslen som det er i dag.
 
Ændringen sker for at opdage de sjældne skjulte sygdomme, hvor et tilsyneladende raskt barn får livstruende stofskiftekrise kort tid efter fødslen. Jo før sygdommen opdages, jo før kan behandling iværksættes og dermed er der bedre udsigt til at barnet bliver raskt igen.
 
Derudover har erfaringerne ...


Annonce

... med den såkaldte udvidede screening, hvor der undersøges for et større antal sjældne sygdomme, været så gode, at det fra 2. februar 2009 bliver en del af det faste tilbud. En faglig rapport fra Sundhedsstyrelsen, som sidste år var udsendt i høring viser, at screeningen kun har meget få falske positive resultater, dvs. hvor nærmere undersøgelse viser at barnet alligevel ikke fejlede noget.

 
Du kan læse mere om ovenstående på sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annonce