Annonce

Annonce

Påskelege med æg i haven


13. april 2022


Så er det påsketid, og det betyder tidspunktet​, hvor familien ofte mødes til hygge og samvær. Flere generationer mødes til påskefrokostbordet, nyder sammen den gode mad og muligheden for netop alle at være samlet, og efter frokosten er det i mange familier tid til forskellige traditioner. I mange familier har man f.eks. påskelege - især dem, der kan foregå udendørs, så alle får rørt sig lidt og får frisk luft og som samtidig indeholder æg - før vi igen sætter os til bordet for at nyde kaffe og måske bytter de fundne hønseæg til chokoladeæg, der kan spises... I dag får du forslag til forskellige påskeæggelege, I kan lave.Ægge-jagtDet kan være en fordel at koge æggene, så går de ikke så let i stykker. Du kan dog også bruge friske æg, som ikke er kogt - det gør naturligt, at man skal passe lidt mere på sit æg, når man finder det og skal håndtere det. Æggene kan være malet, så de har flotte farver. Du kan med fordel lade dit barn være med til at male de æg, som I skal bruge - det kan fint gøres 1-2 dage før, I planlægger jeres æggejagt. Gem æggene rundt omkring i haven. Hold styr på antallet af æg.Lad dit barn (børnene) gå på jagt efter æg. Giv evt. hints, som hjælper barnet på vej. Tæl antallet af fundne æg sammen med dit barn, så I er sikre på at få alle æg samlet ind. Giv en lille belønning, når alle æg er samlet - måske skal hønseæggene veksles til et chokoladeæg...Tip - Lav evt. æggene personlige med navn. Det betyder, at man skal finde ægget med sit eget navn. Finder man et æg med en anden navn på, må man ikke sige det, men lægger det tilbage på gemmestedet igen.Ægget brænderÆg i haven kan med fordel også gemmes, som en slags "tampen brænder". Læg et eller flere æg i forskellige højder og hjælp dit barn ved at guide med f.eks."fugl", "fisk" eller "midt imellem", og "det bliver varmere", "det brænder", "det er koldt"...Æg kan gemmes på jorden, i buske, på fuglenes foderbræt, på en havestol...Tip - Du kan også synge en sang og så synge højere og højere, jo nærmere dit barn er ægget og synge lavere og lavere, jo længere væk fra ægget barnet er. Ægge-tril (ned ad en græsvold)Kog æg, så de er hårdkogte og derfor bedre tåler at blive trillet. Stil jer på toppen af bakken og lad æggene trille ned af bakken:- I kan trille æggene samtidig for at se, hvilket æg der kommer først- I kan trille æggene hver for sig og så måle, hvor langt de enkelte æg kommer- I kan trille og bagefter vurdere, om æggene er hele - det hele æg vinderÆgge-petanqueKog æg, så de er hårdkogte - og sørg ...


Annonce

... for at der er mange.Mal alle æg - på nær et enkelt. Det æg, som ikke er malet trilles eller lægges ud på græsset. De øvrige deltagere får hver et farvet æg, som de så kaster efter det umalede æg. Det farvede æg, som kommer tættes på det umalede æg har vundet. Tip - Skriv evt. navn på æggene, så alle har deres eget æg, og det er tydeligt, hvis æg der ligger tættest på det umalede æg. Ægge-stafetKog æg, så de er hårdkogte - hvis du har mindre børn. Brug evt. æg der ikke er kogt til de større børn.Lav to linjer på græsplænen, som er banen, I skal løbe imellem. Del jer op i to hold. Hvert hold får ét æg og én ske. Ægget placeres på skeen, og opgaven er nu at løbe med skeen (og ægget) i hånden. Der løbes mellem to linjer (5-10 meters mellemrum afhængig af dit barns alder) - en person af gangen - og opgaven er at sikre at ægget ikke falder af skeen. Når man kommer tilbage til startlinjen, overgives æg og ske til en ny person på holdet, som så også skal løbe uden at tabe ske og æg. Taber man ægget, så skal man starte forfra. Det hold som først kommer igennem uden at tabe ægget har vundet. Tab ikke ægget - jorden er giftigEn anden version af ægge-stafet er "jorden er giftig". Lav en forhindringsbane - hen over havestole, havebordet, igennem rosenbedet, balancering på det udlagte sjippetov, kravle igennem gyngen osv. Og lad dit barn gå igennem hele banen med et æg på en ske. Hvis barnet klarer sig igennem uden at tabe ægget på den giftige jord, har barnet vundet.Tip - Har I flere børn kan I evt. gøre det på tid, så den der klarer det hurtigst vinder.Kongen følger efter - æggetEn tredje version af ægge-stafet er "kongens efterfølger". Her kan I være flere, som på række bærer hver deres æg på en ske. Den der går forrest vælger, hvordan man skal gå og hvor. Man kan klatre over, under, igennem, kravle, gå baglæns, dreje rundt - og de der går bagved skal gøre det samme, følge efter - alle uden at tabe ægget.Tip - skift mellem jer, så det ikke er den samme person, som går forrest hele tiden. Ægge-kastHvis I ikke har noget imod at blive klistret ind i æg og blot glæder jer over, at vaskemaskinen er opfundet, så kan I også lege æggekast. Her bruges æg, som ikke er kogt - det er netop med til at gøre leget ekstra sjov (og ulækker:)).Ægget kastes mellem to persooner. Det gælder om at kaste og gribe det rå æg uden at det går i stykker. De to personer, som kan kaste ægget mellem sig flest gange har vundet. I kan kaste indtil ægget går i stykker, eller I kan kaste på tid.Rigtig god påske - og god påskeleg i haven til jer alle :)Bedste hilsnerHelen. Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce