Annonce

Annonce

Transport af nyfødte børn i bilen


29. august 2005

Rådet for Større Færdselssikkerhed anbefaler babystolen som d​et sikreste valg til transport af nyfødte børn i bilen. Ved et evt. sammenstød vil kraftpåvirkningen blive fordelt over hele barnets ryg og baghoved, da barnet sidder fastspændt med ryggen til kørselsretningen. Risikoen for alvorlige skader mindskes således betydeligt ved valg af babystolen.

Er det farligt for barnets ryg?

Det er ikke skadeligt for et nyfødt barns ryg at bruge en babystol og der findes ingen konkrete tilfælde af rygskader hos små børn ved normalt brug af babystolen.

Hvad er normalt brug?

De første par måneder kan babystolen bruges 30-45 minutter dagligt og hvis man skal på en længere tur kan barnet godt sidde i ca. 2 timer i babystolen uden at der sker noget ved det. Bliver barnet uroligt eller ...


Annonce

... virker utilpas, må man holde en pause, tage barnet ud af stolen og hjælpe barnet med at skifte stilling. Babystolen skal således anvendes med almindelig sund fornuft og må ikke bruges som bekvem "babysitter".

Hvad med boxette og liftnet?

Både boxette og liftnet er godkendte løsninger til biltransport af helt små børn, men de er ikke lige så sikre som babystolen bl.a. fordi barnet ligger på tværs af kørselsretningen. Derfor anbefaler Rådet for Større Færdselssikkerhed at man kun bruger boxette eller liftnet til børn med særlige problemer, som gør at de ikke kan bruge et babystol eller ved ekstraordinært lange transporter.

Rådet for Større Færdselssikkerhed har netop revideret deres brochure om børn i bilen og den kan downloades på www.sikkertrafik.dk/børnibilen


Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en Slyngevugge og evt. Vuggemotor?

Som forældre kan det ofte være svært, at finde de passende rutiner og balancegange mellem hverdagens opgaver og den lille nyfødte baby. Nogle dage kan føles som om, at der ikke er nok timer i døgnet til dagens vigtige gøremål, hvortil manglende søvn om natten kan udløse en trist følelse og medføre ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Zleepii Kombipakke

værdi kr.2.398,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce