Annonce

Annonce

Transport af nyfødte børn i bilen


29. august 2005

Rådet for Større Færdselssikkerhed anbefaler babystolen som d​et sikreste valg til transport af nyfødte børn i bilen. Ved et evt. sammenstød vil kraftpåvirkningen blive fordelt over hele barnets ryg og baghoved, da barnet sidder fastspændt med ryggen til kørselsretningen. Risikoen for alvorlige skader mindskes således betydeligt ved valg af babystolen.

Er det farligt for barnets ryg?

Det er ikke skadeligt for et nyfødt barns ryg at bruge en babystol og der findes ingen konkrete tilfælde af rygskader hos små børn ved normalt brug af babystolen.

Hvad er normalt brug?

De første par måneder kan babystolen bruges 30-45 minutter dagligt og hvis man skal på en længere tur kan barnet godt sidde i ca. 2 timer i babystolen uden at der sker noget ved det. Bliver barnet uroligt eller ...


Annonce

... virker utilpas, må man holde en pause, tage barnet ud af stolen og hjælpe barnet med at skifte stilling. Babystolen skal således anvendes med almindelig sund fornuft og må ikke bruges som bekvem "babysitter".

Hvad med boxette og liftnet?

Både boxette og liftnet er godkendte løsninger til biltransport af helt små børn, men de er ikke lige så sikre som babystolen bl.a. fordi barnet ligger på tværs af kørselsretningen. Derfor anbefaler Rådet for Større Færdselssikkerhed at man kun bruger boxette eller liftnet til børn med særlige problemer, som gør at de ikke kan bruge et babystol eller ved ekstraordinært lange transporter.

Rådet for Større Færdselssikkerhed har netop revideret deres brochure om børn i bilen og den kan downloades på www.sikkertrafik.dk/børnibilen


Annoncer

Sponsorerede artikler

Leg – en vigtig del af dit barns udvikling

Lige fra fødslen er legen en vigtig del af barnets liv. Især de første år er vigtige for det lille barns udvikling. Det er hér barnets forskellige sanser, motoriske færdigheder samt sociale evner udvikles aller stærkest. Som forældre er det at lege med sit barn både berigende for dig, men i ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce