Annonce

Annonce

En guide til at give sutteflaske


3. april 2019


At få mælk af en flaske er langt mere end selv​e flasken og de næringstoffer, som mælken indeholder. Det kan være langt mere komplekst, og det går måske ikke altid så let, som du lige umiddelbart ville tro. 



Jeg har dog lavet en basisguide til flaskegivning, som jeg vil dele med dig her:



- Giv flasken, når dit barn virker sulten og parat til at spise.



- Sørg for at sætte dig behageligt, sørg for at have puder til dine arme, ved ryggen osv. så det er så rart for jer som muligt.



- Lad dit barn sidde lidt op og få flaske. Det kan være på dit skød eller op ad dine ben. Dit barn kan også ligge let hævet, når det spiser. 



- Lad flasken berøre dit barns læber, så barnet kan mærke, at flasken er der og får lyst til selv at åbne munden.



- Put stille og roligt flasken i munden på dit barn. Flaskesutten skal ligge mellem tungen og ganen, så barnet med det samme kan sutte og synke.



- Sørg for at flaskesutten er fyldt med mælk, når du giver flasken. Hvis der er luft i flaskesutten, risikerer du, at barnet sluger luften, og det kan give unødigt ondt i maven.



- Læg mærke til, hvordan dit barn sutter. Det skal have rigtigt fat. Læberne skal være krænget ud omkring flaskesutten og ofte også omkring kroppen af sutten, så en stor del af flaskesutten er i munden. Hvis underlæben ikke krænger af sig selv, så prøv at trække lidt i hagen og se, om ikke læben krænger sig. Hvis dit barn igen og igen skal have hjælp til at krænge sine læber og finde ud ...


Annonce

... af at svøbe omkring flaskesutten, kan det være en god idé at forsøge med en anden type flaskesut. 



- Når dit barn sutter, skal du kunne fornemme, at hele kæben bruges. Kæben skal bevæge sig rytmisk op og ned.



- Læg mærke til, at dit barn naturligt holder lidt pauser undervejs i måltidet. Det er helt okay. Følg dit barns rytme. 



- Er pauserne meget lange, så giv dit barn en pause helt væk fra flasken. Fjern flasken og giv barnet mulighed for at bøvse og komme af med lidt luft. Giv flasken igen når dit barn atter er parat. 



- Lyt til, hvordan dit barn synker. Det skal lyde let og ubesværet. 



- Skift altid mellem at give dit barn flaske fra venstre og højre arm. Det er vigtigt for at undgå skævhed af kraniet.



- Kassér eventuelle rester af mælk i flasken. Der må generelt gerne være lidt mælk tilbage, når dit barn har spist, så ved du, at barnet har fået, hvad det kan spise. 



- Lad ikke dit barn ligge med flasken selv og uden opsyn. Det er vigtigt, at det er en af jer forældre, som tilbyder barnet mælk. Hvis barnet på et tidspunkt bliver så gammelt, at det gerne selv vil holde flasken, er det vigtigt, at I stadig er hos barnet, når det får sin mælk.



 



Du kan læse meget mere om flaskegivning, se tegninger af forskellige flaskestillinger, læse om modermælkserstatning, flaske på tur, nedtrapning af flasker osv. i min bog "Helens bog om Amning & Flaske".



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce