Annonce

Annonce

Hvis dit barn slår sine tænder


8. februar 2017


Børn kan let risikere at falde og slå deres t​ænder. Det kan være det lille barn, som lige har lært at gå, mister balancen og falder - det kan også være det større barn, som falder, ikke får taget rigtigt fra og derfor støder sin tand, slår tanden helt ud eller måske knækker den...Hvordan skal du forholde dig? Det har tandlægeforeningen givet nogle rigtig gode råd omkring, og dem får du derfor i dag :)Er dit barns blivende tand knækket?Hvis du har set det ske, eller ved hvor det er sket, så prøv at se om du kan finde tandstumpen. Det er ofte muligt at lime en tandstump på igen.Kom tandstumpen i lidt mælk og medbring den til tandlægenEr dit barns blivende tand slået løs eller skæv?Hvis en eller flere tænder er slået løse eller skæve, er det vigtigt, at I så hurtigt som muligt tager til tandlægen.Lad ikke dit barn rive eller rokke med tanden - heller ikke med tungen.Lad være med selv at rokke eller mærke på tanden - det kan skade mere, end det gavner.Er dit barns blivende tand slået helt ud?1) Find dit barns tand. Vær opmærksom på, om dit barn har stumper af tanden liggende i munden.2) Sæt tanden op på plads igen, hvis du kan. Jo hurtigere tanden kommer på plads, jo større chance er der for, at den vokser fast igen.3) Hvis du ikke kan sætte tanden på plads igen, er det næstbedste mulighed at opbevare tanden i munden mellem fortænder og læbe. Det kræver dog, at dit barn har en vis alder og ikke kommer til ...


Annonce

... at synke tanden. 4) Hvis dit barn ikke kan holde tanden i munden, så kom tanden i mælk og medbring den til tandlægen. Kom aldrig tanden i postevand, kontaktlinsevæske eller lignende. Det skal være mælk.5) Undgå så vidt muligt at røre ved tandroden. Det kan skade roden og forringe tandens mulighed for at hele.6) Ring til tandlægen.Har dit barn slået en mælketand ud?Hvis dit barn mister en af sine mælketænder, er det vigtigt, at du ikke forsøger at sætte den tabte tand op igen. Du kan risikere at gøre skade på den blivende tands udvikling.Hvis du kan finde mælketanden, så tag den med til tandlægen. Ikke fordi den som sådan skal bruges, men fordi den er bevis for, at tanden faktisk er slået ud.Ofte vil små børn, der falder, så de rammer deres tænder, få skubbet tanden op i kæben. Derfor kan det være nødvendigt at tage et røntgenbillede som afgør, om tanden er slået ud, eller om den stadig sidder i gummen.Ring til tandlægen.Hvis skaden sker uden for tandlægens åbningstidDer findes tandlægevagter og tandskadevagter i alle Regioner i Danmark, som kan hjælpe, når børnetandplejen har lukket. Har I en akut tandskade og har både tandlægevagten og tandlægen lukket, så kan du også altid ringe til vagtlægen, som kan hjælpe jer videre til f.eks. skadestue eller akutklinik.Du kan finde din tandlægevagt herBedste hilsnerHelenAnnoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annonce