Annonce

Annonce

Har du smilet til din partner i dag?


26. marts 2014

Forleden sagde en far: ”Jeg er lidt ambivalent i forho​ld til det er med at være på arbejde, og min kæreste er på barsel. På den ene side, så savner jeg dem jo helt vildt og vil rigtig gerne være derhjemme. På den anden side, så er det også rigtig svært, når jeg hver dag kommer hjem og bliver mødt med et bebrejdende ”hvorfor kommer du først nu?!”. Hele huset roder, det virker fuldstændig uoverskueligt, og det første min kæreste gør, er at give mig vores dreng, for nu kan jeg tage mig af ham… Jeg ville virkelig ønske, at hun bare nogle gange sagde ”hvor er jeg glad for at se dig!” og bare smilede til mig – mit overskud ville være så meget større…”

Ja, man får jo helt ondt af den arme far … Så derfor – har du smilet til din partner i dag? Har du sagt tak? Har du vist, hvor meget du sætter pris på ham/hende?

Taknemmelighed styrker parforholdet

En undersøgelse fra 2012 beskrevet i Journal of Personality and Social Psychology viser, at måden vi som kærester værdsætter hinanden på, styrker vores forhold. Jo mere vi føler os værdsat, jo mere lyst har vi naturligt til at blive i forholdet. Når det ofte går galt i et forhold, så er det fordi, vi begynder at tage hinanden for givet.

Studiet viser blandt andet, at hvis vi sætter pris på vores partner, så vil denne naturligt også være mere lydhør overfor vores behov. Påskønnelse overføres fra en partner til en anden, engagementet, lydhørheden, anerkendelsen virker gensidig. Og derudover viser undersøgelsen, at jo mere engagerede vi er i hinanden, jo mere tilbøjelige er vi til at blive i ...


Annonce

... forholdet i længere tid.

Læs mere her.

Husk at sætte pris på hinanden

Jeg er ret sikker på, at den pågældende far ville få langt mere overskud og være langt gladere for at komme hjem, hvis han blev mødt med et ”jeg har savnet dig”, et kys og et kram. Den pågældende far har absolut intet imod at huset roder, han har intet imod at tage over og være sammen med sin søn, når han kommer hjem – der er faktisk ikke noget, han hellere vil. Og ofte har han skyndt sig, for at komme hjem hurtigst muligt. Men nogle gange bliver han træt, rigtig træt og tænker ”det er nu alligevel lettere at være på arbejde” …

Hvis denne far bliver påskønnet, så vil han naturligt mærke mors behov og vil naturligt af sig selv være der for både hende og sønnen. Og det vil virke gensidigt, - han mærker, at hun påskønner ham, han begynder at lytte til hende og til hvor hård dagen har været, hun føler sig påskønnet og får på den måde også selv et større overskud til at klare hverdagen og den lille dreng...

Husk derfor at sætte pris på hinanden, husk at nyde hinanden – også selvom I er blevet forældre og overskuddet nogle gange kan mangle :)

Kærlig hilsen
Helen

PS: Ovenstående kunne lige så godt være skrevet, hvor kønnene var byttet om, og hvor moren er udearbejdende. Det handler ikke om køn eller kønsroller, men om at se og påskønne hinanden. Artiklen er skrevet sådan, da den tager udgangspunkt i en aktuel, virkelig beretning fra en far :)


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce