Annonce

Annonce

Gør det sjovt for dit barn at gå selv


22. januar 2014

Når barnet rejser sig og begynder at gå, er det f​or de fleste familier et kæmpe skridt. Det første skridt barnet tager ud i verden på egen hånd er en stor begivenhed og faktisk noget mange forældre venter på skal ske.

Og når barnet så kan gå, så gør vi nogle gange alt hvad vi kan for at holde på dem. De må jo ikke løbe væk. Det er naturligvis rigtigt, vi skal passe på vores børn og sikre, at de ikke pludselig løber ud på vejen, klatrer op, falder og kommer til skade, men vi skal samtidig også give dem lov til at gå og udfolde sig motorisk.

Og på et tidspunkt vil de fleste forældre rigtig gerne have, at deres barn er i stand til at gå selv, så barnet ikke behøver blive båret rundt. Her kommer ni gode råd til, hvordan du i hverdagen gør det at “gå selv” til noget sjovt og til en god vane.

* Når dit barn begynder at gå rundt, så støt det i at bevæge sig, både når I er hjemme og når I er ude.

* Gå små ture hver dag, hvor I går i barnets tempo, så barnet vænnes til at gå i stedet for at blive kørt i klap- eller ...


Annonce

... barnevogn.

* Når du afleverer dit barn i dagpleje eller institution, så lad barnet selv gå fra indkørslen og ind til døren - og modsat, når du henter.

* Lad barnet gå med små indkøbsvogne beregnet til børn eller en indkøbskurv på hjul i supermarkedet.

* Gå små ture i skoven og ved stranden, i parker og andre steder, hvor der er forskelligt underlag at bevæge sig på og forskellige ting at kikke på.

* Lad barnet gå ved siden af klap- og barnevogn, - giv evt. barnet en strop at holde i, så barnet ved, hvor det skal gå. Lad barnet komme op i vognen, når det er træt og viser behov herfor.

* Motiver barnet til at gå og klatre op på forskellige små bakker, træstubbe, store sten, øve balance ved at gå på fortovet osv. så det stadig er sjovt at gå, fordi det bliver til en leg.

* Syng, dans hop, vis dit barn hvordan det kan prøve at balancere, gå på stregerne, springe over osv. Dit barn bruger dig som et spejl og vil elske at lave en slags ”kongens efterfølger”. Lad også dit barn gå forrest og vise dig, hvad du skal.

Bedste hilsner
Helen :)


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vigtigheden af tidlig synstest hos Børn: Memira er eksperter

Børn er gode til at kompensere for synsproblemer og kan ofte ikke selv fortælle, hvis noget er galt. Hos Memira er vores øjenlæger eksperter i børns syn og ved, hvor vigtigt et godt syn er for børn i børnehaven, skolen, under uddannelse og i livet generelt. Vi tilbyder kort ventetid på ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce