Annonce

Annonce

Gør det sjovt for dit barn at gå selv


22. januar 2014

Når barnet rejser sig og begynder at gå, er det f​or de fleste familier et kæmpe skridt. Det første skridt barnet tager ud i verden på egen hånd er en stor begivenhed og faktisk noget mange forældre venter på skal ske.

Og når barnet så kan gå, så gør vi nogle gange alt hvad vi kan for at holde på dem. De må jo ikke løbe væk. Det er naturligvis rigtigt, vi skal passe på vores børn og sikre, at de ikke pludselig løber ud på vejen, klatrer op, falder og kommer til skade, men vi skal samtidig også give dem lov til at gå og udfolde sig motorisk.

Og på et tidspunkt vil de fleste forældre rigtig gerne have, at deres barn er i stand til at gå selv, så barnet ikke behøver blive båret rundt. Her kommer ni gode råd til, hvordan du i hverdagen gør det at “gå selv” til noget sjovt og til en god vane.

* Når dit barn begynder at gå rundt, så støt det i at bevæge sig, både når I er hjemme og når I er ude.

* Gå små ture hver dag, hvor I går i barnets tempo, så barnet vænnes til at gå i stedet for at blive kørt i klap- eller ...


Annonce

... barnevogn.

* Når du afleverer dit barn i dagpleje eller institution, så lad barnet selv gå fra indkørslen og ind til døren - og modsat, når du henter.

* Lad barnet gå med små indkøbsvogne beregnet til børn eller en indkøbskurv på hjul i supermarkedet.

* Gå små ture i skoven og ved stranden, i parker og andre steder, hvor der er forskelligt underlag at bevæge sig på og forskellige ting at kikke på.

* Lad barnet gå ved siden af klap- og barnevogn, - giv evt. barnet en strop at holde i, så barnet ved, hvor det skal gå. Lad barnet komme op i vognen, når det er træt og viser behov herfor.

* Motiver barnet til at gå og klatre op på forskellige små bakker, træstubbe, store sten, øve balance ved at gå på fortovet osv. så det stadig er sjovt at gå, fordi det bliver til en leg.

* Syng, dans hop, vis dit barn hvordan det kan prøve at balancere, gå på stregerne, springe over osv. Dit barn bruger dig som et spejl og vil elske at lave en slags ”kongens efterfølger”. Lad også dit barn gå forrest og vise dig, hvad du skal.

Bedste hilsner
Helen :)


Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en Slyngevugge og evt. Vuggemotor?

Som forældre kan det ofte være svært, at finde de passende rutiner og balancegange mellem hverdagens opgaver og den lille nyfødte baby. Nogle dage kan føles som om, at der ikke er nok timer i døgnet til dagens vigtige gøremål, hvortil manglende søvn om natten kan udløse en trist følelse og medføre ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Zleepii Kombipakke

værdi kr.2.398,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce