Annonce

Annonce

Sådan lærer du dit barn at pudse næse


18. november 2014


Det er årstiden for løbenæser – d​er er masser af forkølelsesvirus i luften og dermed snottede børn i institutionerne, i indkøbscentrene og i bybussen. De mindste børn har brug for vores hjælp til at få renset næsen og få skabt frie luftveje, men de større børn skal stille og roligt i gang med at lære at pudse næse – og hvordan er det nu lige man gør det? Det har jeg skrevet en lille artikel om i dag.Lær dit barn at pudse næseFor at kunne pudse næse skal man være bevidst om at kunne puste luft ud gennem næsen. Det er en forudsætning, at dit barn kan finde ud af at presse luft bevidst ud af sine næsebor. De fleste børn vil trække vejret ind gennem munden, når de er forkølede, og barnet skal have lidt forståelse for, at luft også kan trækkes ind og ud gennem næsen.Det er forskelligt, hvornår bevidsthed og motorik er klar til denne øvelse. Nogle børn kan allerede i 2 års alderen, andre har stadig svært ved at finde ud af det, selvom de er blevet fire år.Det er en god idé at lære dit barn at puste ud gennem næsen, når det ikke er forkølet, og der er fri passage:- Læg en vatkugle på bordet eller i din hånd. Vis dit barn, at det skal kunne flytte vatkuglen ved at puste, først med det ene, så med det andet næsebor.- Vis dit barn, hvordan du selv gør - og lad dit barn spejle sig i dig.- Prøv at puste ud på et spejl og vis dit barn, at man kan se "din ånde" fra næsen i ...


Annonce

... spejlet. Lad dit barn prøve at gøre det samme. Det giver også dig et indtryk af, om dit barn gør det rigtigt.- Vis også hvordan du blæser (siger lyd), når du pudser næse. Det vil de fleste børn synes er vældig sjovt. Prøv at lyde som en trompet eller som elefanter.Når dit barn er forkølet, så hjælp det med at få pudset næsen allerede fra morgenstunden. Hjælp barnet med at blive vasket i ansigtet og omkring næsen – giv evt. barnet lidt lunt at drikke, det må gerne være lidt kamillete eller hvid te, som også er med til at løsne - og husk så barnet på, hvordan det nu er, man pudser næse.- Køb en æske Kleenex eller lignende, som er bløde og ikke irriterer huden. Det er vigtigt, at det ikke er forbundet med hårdt papir og ubehag at skulle pudse næse.- Lad dit barn trække en serviet op og øve sig flere gange.- Ros dit barn for de forsøg dit barn gør. Øvelse gør mester, og det er vigtigt at motivere og opmuntre.- Husk altid at vaske hænder i forbindelse med at næsen pudses.Læs mere i min bog ”Helens bog om børn og sygdom”. Her kan du også finde gode råd til, hvordan du observerer og behandler børn med feber, hvordan du aflæser om dit barn har smerter, og du kan slå stort set alle smitsomme sygdomme op og finde gode råd til, hvad du selv kan gøre, hvornår du skal kontakte lægen, og hvornår dit barn atter må komme i institution.Annoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Zleepii Kombipakke

værdi kr.2.398,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce