Danmark har 121 nedbørsdage om året ifølge DMI, hvilket svarer til at det i snit regner hver tredje dag. Og selvom vi nyder når solen skinner og vi trækker udenfor, for at få varmen og lyset, så er regn ikke nødvendigvis ensbetydende med at man skal blive indendøre. Som man sagde førhen i tiden "der er ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning". Her kommer et par forslag til, hvordan du vælger det rette regntøj og gummistøvler.
Valg af regntøj
Det er en god idé at give barnet regntøj på. Et regnsæt vil ofte bestå af et par smækbukser, som sikrer at barnet ikke skiller ad på midten og en regnjakke.
Vælg regntøj af tekstil eller nylon (polyamid) eller polyurethan (PUR), fremfor regntøj lavet af PVC. Blødt PVC kan være blødgjort med ftalater, som kan være problematiske, fordi de mistænkes for at være hormonforstyrrende. Regntøj med PVC må ikke smides ud, men skal afleveres på genbrugsstationen som PVC-affald. Regntøj lavet af tekstil, nylon eller polyurethan tager hensyn til både dit barns sundhed og til miljøet.
Vælg som udgangspunkt uimprægneret regntøj. Mange af de vandafvisende midler til regntøj er problematiske for miljø og sundhed. Det gælder især hvis produktet er baseret på fluorforbindelser (PFC) eller siloxaner. Hvis det er nødvendigt at imprægnere regntøjet, så vælg et middel, der er baseret på en blanding af paraffin og voks.
Vælg regntøj, hvor sømmene er tapet eller svejset sammen. Det sikrer at der ikke trænger vand igennem syninger, så barnet bliver våd.
Jo tættere regnsættet er syet og jo mere vandafvisende det er, jo mere vil barnet naturligt også svede i regntøjet. Det kan derfor være en god idé med ventilationsåbninger i regntøjet, så barnets hud bedre kan ånde, uden at regnvandet nødvendigvis trænger igennem.
Børn slider deres regntøj, når de leger ude ...