Annonce

Annonce

Påskelege


28. marts 2012

Påske giver mulighed for at lege påskelege og v&a​elig;re sammen som familie. At lege påskelege er en gammel tradition og nogle lege er bedst indendørs, andre kan fint leges udenfor. Her følger et par gode idéer til store og små :)


Puste æg


I Danmark er der tradition for at puste æg og dekorere dem til flotte påskeæg. Det er sjovt for de lidt større børn, men husk at spritte ægget af, inden du prikker hul og puster. Hvis du spritter ægget er sandsynligheden for at du bliver smittet med Salmonella lille. Du kan også skolde æg med kogende vand, men det gør at æggehviden stivner inde i ægget og derfor kan denne metode ikke anbefales, hvis du vil puste æg.


Prik hul i enden af æggeskallen med en lang tyk nål. Jo større hullet er, jo lettere vil æggemassen kunne løbe ud af sig selv. Jo mindre hul, jo mere skal du blæse.


Rulle æg


Æg koges hårdkogt og afkøles. Læg en snor, et langt sjippetov eller lignende, som en streg på et glat underlag. Læg et bestemt æg ca. 3 meter fra snoren/stregen. Det er en god idé at farve dette æg, så det adskiller sig fra de øvrige.


Legen går nu ud på at alle deltager stiller sig bag ved stregen. Hver deltager ruller på skift et eller flere æg mod det farvede æg. Hvis man rammer har man vundet det farvede æg. Et nyt æg lægges og man forsøger igen at ramme. Det gælder om at samle så mange farvede æg som muligt.


Lege kan leges så længe der er farvede æg at bruge, men kan også leges på tid, så den der rammer og samler flest æg på tid, har vundet. 


Trille æg ned af bakke


Hvis I har en udendørs bakke i haven eller i nærheden af hvor I bor, så kan denne leg være sjov. Hver deltager får et hårdkogt æg og det er vigtigt at I kan se forskel på æggende, evt. ved at give dem farve eller nummer. Stil jer på toppen af bakken og lad ægget trille ned. Den hvis æg triller længst har vundet.


I kan også lave en målstreg forenden af bakken og den hvis æg der først triller over målstregen har vundet.


Æggeløb


Æg koges hårdkogt og alle deltager får et æg og en spiseske udleveret.


Der laves en afmålt bane, som f.eks. markeres med en streg / sjippetov i hver ende.


Deltagerne stiller sig bag startstregen og på samme tid går/løber deltagerne så hurtigt de kan fra start til slut. Ægget bæres på skeen. Taber man ægget startes forfra. Den der kommer først igennem banen uden at tabe sit æg har vundet. 


Æggeløb kan gøres sværere ved at man skal frem og tilbage flere gange, eller ved at skeen f.eks. skal bæres i munden. Man kan også gøre banen sværere ved at lægge forskellige forhindringer ud.


Gemme og finde æg


Kog æg hårdkogte og gem dem rundt omkring i haven eller indenfor. Skriv evt. numre på æggende, så barnet kan lægge æggene op i rækkefølge og tælle om alle æg er fundet. 


Æg kan gemmes som "fugl", "fisk" eller "midt imellem", så barnet hjælpes med at kikke både opad og nedad i forsøget ...


Annonce

... på at finde æg.


Puste til fjer


Fjer kan købes i en hobbyforretning. Læg fjeren på bordet og marker med en snor, hvad der er start og slut på banen. Pust til fjeren, så den komer ned i modsatte ende.


Større børn kan to og to øve sig i at blæse til fjeren, der kastes op over børnenes hoveder. Børnene hjælper hinanden med at holde fjeren i luften, den må ikke falde til gulvet. 


Kongens efterfølger


Æg koges hårdkogt og hver deltager får et æg og en spiseske. Ægget skal bæres på skeen og man skiftes til at være "kongen", der bestemmer hvordan de andre går - baglæns, sidelæns, hoppende, kravlende osv. uden at tabe ægget. 


Legen kan for de større børn gøres sværere ved at skeen skal holdes i munden.


Jorden er giftig


Æg koges hårdkogt og bæres på en ske igennem og over en forhindringsbane, hvor man ikke må træde på jorden, men kun på de ting banen indeholder. 


Farve æg


Hvide æg har lettere ved at tage farve end brune æg. Du kan koge æg sammen med forskellige ting, for at give æggende farve. Det er en proces der kræver tålmodighed og det kan tage lang tid:


- Æg kogt sammen med skallerne fra rødløg giver rødlig eller ofte grønlig farve.


- Æg kogt sammen med skallerne fra almindelige løg giver ofte en gulbrun farve.


- Kaffegrums kan kommes i et kaffefilter, der lukkes med elastik og filteret kommes ned i gryden sammen med ægget der koges. Det giver ofte brunlig farve


- Gurkemeje kan kommes i kogevandet, det giver gullige æg. Det kan være en fordel at lade æggene ligge i gurkemeje kogevandet natten over, så farven kan trænge ind.


Det kan være en fordel at tilsætte Alun, et salt. Det gør æggene mere modtagelige for farverne. Det kan blandt andet købes i Matas. Brug ikke for meget vand, kun så ægget lige er dækket. 


Male æg


Æg kan males med tush, vandfarver eller hobbymaling. Æg kan også dekoreres med sklistermærker eller pailletter og glimmerlim, kun fantasien sætter grænser. 


Sæg evt. æggene på en pind, så de bliver lettere for barnet at holde. Det kræver en vis alder og tålmodighed af barnet. De mindste børn vil bedst kunne male på hårdkogte æg og du kan også vælge at købe styropor æg, som kan holde til lidt af hvert og fås i mange størrelser, så barnet vil kunne holde på det.


Du kan også vælge at købe "æggefarve" i hobbyforretninger. 


Det er altid en god idé at spørge i forretninger eller at læse på indholdsdeklarationen, når der er tale om farver og maling. Det er en god idé at sikre at farven du bruger ikke afgiver giftige stoffer, hvis dit barn kommer det i munden eller ikke kan finde ud af at bruge handsker.


Gækkebreve


Og husk at det også er i påsken at vi sender gækkebreve til bedsteforældre og andre gode venner, som måske vil kvittere med et lille chokoladeæg, hvis de ikke gætter afsenderen.


Med ønske om en rigtig god påske! Og rigtig god fornøjelse :)


Helen


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce