Annonce

Annonce

Svar: Flytning nu og i fremtiden - 21 måneder


17. august 2022

Kategori:
Alder:
21 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og alle dine tanker :)

Der er mange ting, som kan give stress, og som også kan stresse et lille barn - og jeg tænker, at det er dette, som din bekymring handler om - og det forstår jeg naturligvis godt.

Det er f.eks. en stressfaktor, at mor og far bliver skilt og flytter fra hinanden, det stresser barnet, når det pludselig mister en nær omsorgsperson. Det kan også stresse børn, hvis der er for mange relationer - det kan f.eks. være skift af institution eller stor udskiftning af personale i en institution, så barnet skal forholde sig til rigtig mange forskellige omsorgsgivere eller måske oplever at en person, som barnet har fået en tillidsfuld relation til, bliver erstattet af en ny person, som barnet så skal knytte sig til, og denne person så måske også forsvinder. Det kan, som du også er inde på, stresse at skulle skifte hjem, så omgivelserne ændrer sig, og alt er nyt.

Disse faktorer spiller ind og kan som sagt give stress, men om det sker, afhænger igen af flere forskellige faktorer. Her kan det f.eks. spille ind, hvordan du møder din datter. Det er f.eks. vigtigt, at hun har en nærværende mor, som er der for hende, lytter, anerkender, møder og elsker hende - så hun hele tiden har en følelse af, at du er der for hende, passer på hende, og at du er pålidelig. Du forsvinder ikke fra hende, men du er den trygge base, som hun altid kan stole på vil hjælpe.

Det er også vigtigt, at du hjælper hende med at have en hverdag, der som udgangspunkt er tryg og rar for hende, at du hjælper hende med at få sin søvn, sikrer hende pauser, hvor hun kan tanke op, og hvor I kan være rolige sammen, fordybe jer i noget og i hinanden. Det er vigtigt, at du ikke stiller krav til hende, som hun ikke kan honorere, men at de krav du stiller naturligt passer til hendes alder og udvikling, ligesom du naturligt skal støtte hende, når hun mærker, at noget er svært. Kort sagt kan man igen sige, at det er vigtigt, at hun ikke føler sig alene, men at hun hele tiden mærker, at du er der for hende, og at hun er elsket.

Nogle gange står vi i situationer, hvor vi er nødt til at gøre noget, som ikke var planlagt - f.eks. er du nødt til ...


Annonce

... at flytte, fordi I har problemer med skimmelsvamp - det medfører skift af hjem, og måske er det også nødvendigt at skifte dagpleje eller institution. Sådan er det. Her skal du naturligt forsøge at finde et dagtilbud, som er godt for hende - et sted, hvor hun bliver mødt, set og anerkendt, som den lille pige, hun stadig er - og hvor hun kan få den støtte og omsorg, som måske viser sig nødvendig, hvis skiftet er svært for hende:)

Andre gange så sker det noget, hvor der er lidt tid til at forberede sig - f.eks. at du nu har mødt en mand, som du på sigt gerne vil flytte sammen med. Det er ikke noget, I behøver at gøre lige nu, der er masser af tid til, at I kan lære hinanden rigtig godt at kende, og jeres børn hver især også kan blive introduceret for jer og for hinanden. Det vil være rigtig fint, at I starter med at besøge hinanden, bruge tid sammen, lære hinanden at kende, se hvad tiden bringer - og ja, det kunne måske passe med, at hun alligevel skal skifte til børnehave.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

I en sådan situation må du også medtænke, hvordan hun generelt virker til at have det, for hvis hun har det godt, trives og er godt igang med en sund og god udvikling, så har hun sandsynligvis større overskud til at flytte, og det kan gå godt. Har hun det derimod svært, har hun spise- og soveproblemer, græder hun meget let, er hun udadreagerende, eller modsat trækker hun sig fra andre osv. - alt sammen noget der kan være tegn på stress - så er det måske ikke på dette tidspunkt, at hun skal flyttes. Det afhænger dog naturligt igen af, hvad det er der stresser hende - for måske har hun netop brug for at få en ny start, sådan er det jo også nogle gange:)

Du skal også altid medtænke, at stress smitter - og hun spejler sig i dig. Så hvis din datter oplever dig stresset, hvis hun oplever, at du mangler overskud, at du let bliver irritabel, ked af det, frustreret osv. så er der stor risiko for, at hun vil reagere på samme måde. Oplever hun derimod dig glad og med masser af ro og overskud, så vil hun ofte også selv have mere overskud.

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke med det hele - hvad fremtiden nu end bringer jer af gode ting :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

11. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Toårig dreng og sproglig støtte

Kære Helen, Tak for din sidste svar. Jeg har nogle spørgsmål igen angående...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Jeg har en dreng på to år

Kære Helen. Tak for din mail og tak for de rigtig gode råd sidste gang, hvor...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Basker med armene

Hej Helen Er nød til at udtrykke en bekymring, som er kommet på det sidste....

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Udvikling | 11 mdr.

Rykker hår ud af hovedet

Hej Helen Min dreng bliver et år i april og han virker umiddelbar til at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2024 | Udvikling | 5 mdr.

Baby støtter ikke på benene?

Kære Helen Min dreng er nu 5 måneder gammel og jeg undrer mig over, at han...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.

Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...

Læs mere i Babylex

Gravid vitaminer

Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.

Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annonce