Annonce

Annonce

Svar: Bliver ked af det, når hun skal i bad


13. januar 2022

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er helt normalt, at børn i perioder kan blive bange for vand og pludselig protestere voldsomt over f.eks. at skulle i badekar. Det vigtigste er, at I forsøger at tage det stille og roligt, så jeres datter kan spejle sig i jeres ro, og at I ikke presser hende, hvis hun virker til næsten at gå i panik, så er det bedre at holde en pause fra badet... Er det derimod et spørgsmål om, at hun lige skal finde ud af, at det er helt okay og ikke farligt, så er det naturligvis rigtig fint, at I holder fast i at hun godt kan blive badet, mor og far er der, det er trygt og helt okay :)

Nogle gange er løsningen, at man i en periode giver brusebad i stedet. Her vil hun netop kunne være i jeres favn og på den måde føle sig mere tryg, så det er en god idé. Det lyder dog som om, at hun heller ikke er særligt begejstret for dette.

En anden løsning kan være ikke at fylde for meget vand i badekaret, så hun føler, at hun har lidt mere styr på det.

Nogle gange kan det være en fordel først at fylde vand i badekarret, når hun sidder der. Andre gange er det en god idé at fylde vand i badekarret, før hun kommer ind på badeværelset - fordi nogle børn går i panik når bare de hører vandet/bruseren blive tændt...

I kan også forsøge at komme masser af skumsæbe i badet, som dækker vandoverfladen og som derfor nogle gange også kan være med til at gøre hende mere tryg.

Det er også en god idé ikke at vaske hår, hver gang hun kommer i bad eller blot skylle håret med vand og uden sæbe - netop fordi det kan være svært at undgå, at hun får sæbe i øjnene, og det vil naturligt ikke gøre badesituationen rarere for hende. Så jo flere badeture hun kan få, som føles rare, og som ikke ender galt, jo bedre er det.

Det er også en god idé ikke ...


Annonce

... at bruge olie i vandet, da det let kan gøre hendes hud meget glat og gøre badekaret så glat, at hun kan være ved at falde og derfor bliver ekstra usikker på det hele.

Et skridsikkert underlag eller skridsikre klistermærker sat i bunden af badekaret kan også være en god idé, igen så hun føler sig sikker på ikke pludselig at være ved at falde.

I stedet for at bruse hende over, når hun sidder i badet, så kan det være en god idé at bruge en lille vandkande, lidt bøtter og lignende, så I leger jer mere gennem badet, og hun på den måde atter synes, det er okay. Sæt ord på de dele af hendes krop som bliver overrislet med vand - først på den ene arm, så på den anden arm, så på maven, så på ryggen...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Det er også en god idé at bruge en vaskeklud fremfor vand, der skal hældes over hende, så hun igen hele tiden føler sig tryg ved det som sker.

Legetøj i badekarret vil også være rigtig godt. Gerne noget som kan aflede hende og gøre, at hun glemmer, at hun faktisk bliver vasket og derfor lader dig vaske hende, fordi hun er optaget af sine legedyr. Med den alder hun har, kan det være rigtig spændende med badedyr, som kan blinke og lyse, bøtter, kander, en vandmølle osv. hvor der kan løbe vand igennem, små badedyr som kan trækkes op og derfor bevæge sig igennem vandet, en krabbe eller lignende som kan sættes på væggen og blæse sæbebobler kan også være en god idé, fordi det kan aflede hende, og du derfor kan få lov til at vaske hende lidt:)

Hvis I eller bedsteforældrene har badekar, så er det også en mulighed, at I vælger at gå i badekar med hende, for på den måde netop med jeres hud-mod-hud-kontakt får gjort hende tryg ved at være i badekar og vand igen...

Jeg håber, at du kan bruge disse forslag videre - rigtig meget held og lykke og fortsat god badning:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

20. januar 2022 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

2 måneders pasning inden børnehaveopstart

Hej Helen Indtil videre tusinde tak fordi du er til. Min store søn skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2021 | Udvikling | 2 år, 4 mdr.

Er vores 28 mdr dreng i mistrivsel?

Kære Helen, Vi har en dejlig dreng på 28 mdr men, vi har store problemer...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2021 | Udvikling | 10 mdr.

Er min søn autist

Hej Helen. Da Max var 6 måneder, var han i et meget langt og vanskeligt...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2021 | Udvikling | 17 mdr.

Forsinket udvikling? - 17 mdr.

Kære Helen Først og fremmest tak for en brugbar brevkasse – jeg er sikker på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2021 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Dårligt tidspunkt for slut med sut?

Hej Helen. Vi starter i børnehaven 1. april, hvor han lige vil være fyldt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt men meget ubehageligt for barnet og bør derfor behandles.

Det kan være svært at vurdere hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligivs tale om mælkebelægninger, men sidder de hvide belægninger også på gummerne, i ganen osv....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annonce