Annonce

Annonce

Svar: Bliver ked af det, når hun skal i bad


13. januar 2022

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er helt normalt, at børn i perioder kan blive bange for vand og pludselig protestere voldsomt over f.eks. at skulle i badekar. Det vigtigste er, at I forsøger at tage det stille og roligt, så jeres datter kan spejle sig i jeres ro, og at I ikke presser hende, hvis hun virker til næsten at gå i panik, så er det bedre at holde en pause fra badet... Er det derimod et spørgsmål om, at hun lige skal finde ud af, at det er helt okay og ikke farligt, så er det naturligvis rigtig fint, at I holder fast i at hun godt kan blive badet, mor og far er der, det er trygt og helt okay :)

Nogle gange er løsningen, at man i en periode giver brusebad i stedet. Her vil hun netop kunne være i jeres favn og på den måde føle sig mere tryg, så det er en god idé. Det lyder dog som om, at hun heller ikke er særligt begejstret for dette.

En anden løsning kan være ikke at fylde for meget vand i badekaret, så hun føler, at hun har lidt mere styr på det.

Nogle gange kan det være en fordel først at fylde vand i badekarret, når hun sidder der. Andre gange er det en god idé at fylde vand i badekarret, før hun kommer ind på badeværelset - fordi nogle børn går i panik når bare de hører vandet/bruseren blive tændt...

I kan også forsøge at komme masser af skumsæbe i badet, som dækker vandoverfladen og som derfor nogle gange også kan være med til at gøre hende mere tryg.

Det er også en god idé ikke at vaske hår, hver gang hun kommer i bad eller blot skylle håret med vand og uden sæbe - netop fordi det kan være svært at undgå, at hun får sæbe i øjnene, og det vil naturligt ikke gøre badesituationen rarere for hende. Så jo flere badeture hun kan få, som føles rare, og som ikke ender galt, jo bedre er det.

Det er også en god idé ikke ...


Annonce

... at bruge olie i vandet, da det let kan gøre hendes hud meget glat og gøre badekaret så glat, at hun kan være ved at falde og derfor bliver ekstra usikker på det hele.

Et skridsikkert underlag eller skridsikre klistermærker sat i bunden af badekaret kan også være en god idé, igen så hun føler sig sikker på ikke pludselig at være ved at falde.

I stedet for at bruse hende over, når hun sidder i badet, så kan det være en god idé at bruge en lille vandkande, lidt bøtter og lignende, så I leger jer mere gennem badet, og hun på den måde atter synes, det er okay. Sæt ord på de dele af hendes krop som bliver overrislet med vand - først på den ene arm, så på den anden arm, så på maven, så på ryggen...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Det er også en god idé at bruge en vaskeklud fremfor vand, der skal hældes over hende, så hun igen hele tiden føler sig tryg ved det som sker.

Legetøj i badekarret vil også være rigtig godt. Gerne noget som kan aflede hende og gøre, at hun glemmer, at hun faktisk bliver vasket og derfor lader dig vaske hende, fordi hun er optaget af sine legedyr. Med den alder hun har, kan det være rigtig spændende med badedyr, som kan blinke og lyse, bøtter, kander, en vandmølle osv. hvor der kan løbe vand igennem, små badedyr som kan trækkes op og derfor bevæge sig igennem vandet, en krabbe eller lignende som kan sættes på væggen og blæse sæbebobler kan også være en god idé, fordi det kan aflede hende, og du derfor kan få lov til at vaske hende lidt:)

Hvis I eller bedsteforældrene har badekar, så er det også en mulighed, at I vælger at gå i badekar med hende, for på den måde netop med jeres hud-mod-hud-kontakt får gjort hende tryg ved at være i badekar og vand igen...

Jeg håber, at du kan bruge disse forslag videre - rigtig meget held og lykke og fortsat god badning:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på røde babynumser.
Ved at erstatte vand, sæbe, vådservietter med Olívy baby care – diaper change kan du nemt og skånsomt forebygge alle de hudproblemer, der ellers følger ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. juli 2022 | Udvikling | 15 mdr.

Pige er svær at gå fra

Kære Helen Lillesøster er nu blevet 15 måneder og trives rigtig godt. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Kan udvikling gå tilbage?

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit tidligere spørgsmål. Og virkelig...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Reagerer ikke på sit navn og vil ikke lege med andre

Kære Helen Jeg har brugt din postkasse meget i hele min søns liv. Han er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


15. juni 2022 | Udvikling | 21 mdr.

Græder over alt

Hej Helen :) Jeg skriver til dig grundet min datters adfærd. Hun er 21...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juni 2022 | Udvikling | 8 mdr.

Manglende rul 8 mdr

Kære Helen, Vores datter Ellen på 8 mdr (født 36+5) virker til at trivedes...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterfødselsreaktion

Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.

Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...

Læs mere i Babylex

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annonce