Annonce

Annonce

Brev:

2,5 år - Hjæp til at falde i søvn alene i egen seng


13. januar 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

2,5 år - Hjæp til at falde i søvn alene i egen seng

Hej Helen

Så har vi brug for dine altid gode råd endnu en gang :)

Storesøster på 2,5 år har siden hun var helt lille været vant til at sove i sin egen seng på sit eget værelse og hun har altid været glad for at sove i sin egen seng.

For et års tid siden havde vi i en lang periode en god rutine, hvor vi kunne lægge hende i hendes seng om aftenen, sige godnat, synge en sang og så ellers gå udenfor døren, hvorefter hun selv faldt i søvn. Spurgte hun efter os undervejs kunne vi tale til hende ude fra stuen og forvisse hende om, at vi var lige uden for døren, hvilket hun accepterede.

I foråret kom lillesøster dog, og det vendte op og ned på rutinen. Lillesøster har nemlig brug for fuldstændig ro for at kunne blive i søvnen om aftenen, hvilket betyder, at det er slut med at sidde i stuen og tale til storesøster, da de har værelse lige ved siden af hinanden. Vi gik derfor tilbage til at sidde ved storesøster, til hun faldt i søvn.

Den rutine har vi nu svært ved at ændre igen. Vi har flere gange forsøgt at lægge storesøster i hendes seng, læse en godnathistorie (som vi altid gør), sige godnat og så forlade værelset, men det resulterer altid i gråd og skrig. Også selvom vi i timen op mod putningen har forberedt hende og talt med hende om, hvad der skal ske. Vi har også forsøgt din "stryge tøj-metode", men uden held.

Vi har et par gange forsøgt at holde fast på, at hun skal falde i søvn ...


Annonce

... uden at enten mor eller far sidder på sengekanten, men så får hun vækket lillesøster og så har vi lige pludselig to grædende børn i stedet for ét. Og så er det altid endt med, at vi har overgivet os og siddet hos storesøster til hun er faldet i søvn.

Vi kunne virkelig godt bruge et par råd ifht., hvordan vi bedst kommer videre herfra og hvordan vi får hende til at falde i søvn selv. Det er opslidende for os altid at skulle sidde ved hende, fordi der ofte går mellem 30 og 60 minutter før hun falder i søvn, og det er svært for en af os at putte dem begge, hvis enten mor eller far er ude af huset, fordi de har så forskellige behov lige pt. Vi er ved at tale med dagplejer om at forkorte storesøsters middagslur til max 1,5 time, så hun har lettere ved at falde i søvn om aftenen.

Storesøster sover ca. kl. 21 og bliver vækket kl. 6. Hun sover oftest mellem 1-2 timer til middag i dagplejen. I weekenderne herhjemme hopper hun ofte middagsluren over, og her går putningerne om aftenens væsentligt hurtigere - dog stadig med mor eller far på sengekanten.

Vi vil meget gerne sikre os, at vi ikke ryger ind i samme dårlige rutine med lillesøster. Hun er dog fortsat så lille, at hun ikke selv kan falde i søvn om aftenen uden vores beroligende hænder, men hvornår er det realistisk, at vi forsøger at øve dette med hende?

På forhånd tak for hjælpen - vi ser virkelig frem til at høre fra dig :)

Mange hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Multifunktionelle produkter til børnefamilien

Hemmingsen Kids er en familieejet virksomhed, som består af Far Martin, Mor Nina, Storesøster Maja og lillebror Anton. Hemmingsen Kids så sit lys i 2022, og blev skabt med visionen om, at skabe mere leg og sjov i hverdagen, for de travle børnefamilier, gennem sikkerhedsgodkendte, multifunktionelle ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. maj 2023 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Når første barn bliver til storesøster

Kære Helen, Min datter på 2 år og 7 måneder er blevet storesøster, i det jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2023 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Drømme

Hej Helen, Vi har haft stor glæde af dine bøger og svar til andre forældre...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2023 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang med sidste lur til ingen

Hej Helen Overgang med sidste lur til ingen. Vores piger er tydeligvis en...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2023 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Når børn går og klynker

Hej Helen, Vores ene datter har alle dage klynket en del og virker små...

Læs hele brevet og Helens svar


9. februar 2023 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Lære at lytte/forstå alvor og komme når man beder om det

Hej Helen. Håber du kan komme med et bud på hvordan vi kan håndtere, og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fordøjelse baby

Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer, der både får brystmælk...

Læs mere i Babylex

Vitaminer børn

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:

- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.

- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce