Annonce

Annonce

Svar: Prewalkers - hvornår?


19. november 2020

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Christine

Tak for dit spørgsmål omkring prewalkers :)

Børnefødder har bedst af ikke at blive puttet ned i sko, og det er super godt med bare tæer eller skridsikre strømper, når barnet begynder at kravle og rejse sig op. Man skal helst vente så længe som muligt med at give barnet sko på - også prewalkers - fordi barnets fødder er meget bløde.

Børnefødder består mest af brusk, sener og muskler, og når barnet begynder at rejse sig og øve sig i at stå og gå, så er det vigtigt, at foden har fuldstændig fri bevægelighed. Når barnet forsøger at gå, så bevæger foden sig hen over storetåen, og de øvrige tæer hjælper med til at styre foden. Det er derfor vigtigt, at barnet kan mærke gulvet, bevæge sine tæer, da det hjælper barnet med at styre og holde balancen. Og det kan sko forhindre...

Når det så er sagt, så har du dog helt ret i, at det nogle gange kan være en god idé med en prewalker. Det kan være fordi det er koldt uden, det ...


Annonce

... kan også være fordi de skridsikre såler gør, at barnet har bedre fat, og så er der også nogle dagplejere og institutioner, som gerne ser, at børnene har indesko på, selvom de endnu ikke går.

Jeres datter er meget lille til at skulle have noget på fødderne, og hvis I kan nøjes med skridsikre strømper eller måske bruge et par helt bløde futter med ruskindssål, så vil det være godt. Som sagt skal sko undværes så længe som muligt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Når I skønner, at hun har brug for nogle prewalkers, som sidder mere fast på foden, som et par rigtige sko, så er det vigtigt, at de stadig har tynde og helt bløde skåler. De skal også have en god pasform og må ikke være hverken for små eller for store - det vil ofte være nødvendigt med voksetillæg, men ikke alt for meget. Og så skal de have justerbar lukning og fast hælkappe, og været lavet af skind, så jeres datters fødder kan ånde.

Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

25. april 2021 | Udvikling | 9 mdr.

Udfordringer ifm vuggestuestart

Hej Helen. Vores datter er for nyligt startet i vuggestue, hvilket har...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2021 | Udvikling | 23 mdr.

Tryghedssøgende barn i vuggestue

Kære Helen Vores datter er nu 23 måneder og er generelt i god trivsel. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2021 | Udvikling | 6 mdr.

6 måneder dreng med gang i den

Hej Helen, Min dejlige søn på knap 6 mdr er en basse med gang i den dagen...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2021 | Udvikling | 14 mdr.

Bider og niver

Hej Helen Vores søn på 14 måneder er begyndt at rive/nive og bide. Han gør...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2021 | Udvikling | 8 mdr.

Sidde i højstol med eller uden støtte

Hej Helen En kort spørgsmål, hvornår må baby sidde uden støtte i sin højstol...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen. Når temperaturen stiger og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have rigeligt med væske at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce