Annonce

Annonce

Svar: Trøske hos baby


21. maj 2023

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Karina

Tak for dit brev og dejligt at høre, at det går så godt med jeres lille dreng, og at I nyder det hele så meget, hvor er det bare dejligt!:)

Trøske er en svamp, som ses som hvide belægninger eller rødmen, og det ses ofte på tungen, i kinden, på gummerne eller i ganen hos det lille barn. Vi har alle sammen svampe og bakterier i munden, og gærsvampen Candida findes stort set hos os alle. Men hos små børn, som har et umodent immunforsvar, kan den nogle gange blusse op.

Det er helt korrekt, at du kan vaske hans mund med lidt danskvand. Du kan fugte en vatpind (babyvatpind eller skumvatpind) med danskvand, eller du kan opbløde hjørnet af en skumklud eller en stofble i danskvand, og så forsøge at se om du forsigtigt kan skrabe belægningerne af. Danskvand må gerne bruges til at rense munden med, og der sker ikke noget, hvis han synker et par dråber, men han skal ikke drikke det:)

Derudover, så er det rigtig godt, hvis du er særligt opmærksom på at vaske hænder ofte, det er en god idé at skifte ammeindlæg ved hver amning i en periode, hvis du bruger ammebrikker eller lignende, så skal de koges. Derudover kan ...


Annonce

... det være en god idé at vaske sengetøj, håndklæder og lignende ved 60 grader, da det også slår svampen ihjel.

Det er rigtig godt, at du er opmærksom på, om du selv får smerter, rødme eller belægninger på brystet, da det godt kan smitte. Hvis du får symptomer, så er det vigtigt, at du går til lægen, så både du og din dreng kan blive sat i behandling, ellers vil du og din dreng smitte hinanden igen og igen, og det dur ikke!

Du bør også gå til lægen med din dreng, hvis du oplever, at han begynder at ændre spisevaner sådan, at han spiser mindre end han plejer, vægrer sig mod at tage ved brystet eller slipper hyppigt. Hvis trøsken breder sig i hans mund, så kan det godt påvirke hans spisning og dermed hans vægt, og så skal han naturligvis behandles.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Hvis han bliver rød i bleområdet, så skal han også behandles :) Men det lyder det som om, at du allerede er opmærksom på :)

Trøske kan godt gå væk, hvis man er særligt opmærksom på hygiejnen, og hvis det ikke går væk, så kan man også behandle det med et svampemiddel. Svampen i sig selv er ikke farlig:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Vigtigheden af tidlig synstest hos Børn: Memira er eksperter

Børn er gode til at kompensere for synsproblemer og kan ofte ikke selv fortælle, hvis noget er galt. Hos Memira er vores øjenlæger eksperter i børns syn og ved, hvor vigtigt et godt syn er for børn i børnehaven, skolen, under uddannelse og i livet generelt. Vi tilbyder kort ventetid på ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

12. juni 2024 | Sygdom | 11 mdr.

Klør næse non-stop. Symptomer på nye tænder?

Hej Helen. Jeg er ved at gå ud af mit gode skind! Min søn på knap 11...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2024 | Sygdom | 2 mdr.

Født med bule i hovedet

Kære Helen. Vi har en datter, som er født den 14. marts, efter en langvarig...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2024 | Sygdom | 11 mdr.

Dårlig hørelse?

Kære Helen . Så er jeg her igen. Vores søn på nu 11,5 mdr. er stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex

Apgar score

Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.

Jordemoderen har 5 ting hun ser på:

1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.

2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annonce