Annonce

Annonce

Svar: Trøske hos baby


21. maj 2023

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Karina

Tak for dit brev og dejligt at høre, at det går så godt med jeres lille dreng, og at I nyder det hele så meget, hvor er det bare dejligt!:)

Trøske er en svamp, som ses som hvide belægninger eller rødmen, og det ses ofte på tungen, i kinden, på gummerne eller i ganen hos det lille barn. Vi har alle sammen svampe og bakterier i munden, og gærsvampen Candida findes stort set hos os alle. Men hos små børn, som har et umodent immunforsvar, kan den nogle gange blusse op.

Det er helt korrekt, at du kan vaske hans mund med lidt danskvand. Du kan fugte en vatpind (babyvatpind eller skumvatpind) med danskvand, eller du kan opbløde hjørnet af en skumklud eller en stofble i danskvand, og så forsøge at se om du forsigtigt kan skrabe belægningerne af. Danskvand må gerne bruges til at rense munden med, og der sker ikke noget, hvis han synker et par dråber, men han skal ikke drikke det:)

Derudover, så er det rigtig godt, hvis du er særligt opmærksom på at vaske hænder ofte, det er en god idé at skifte ammeindlæg ved hver amning i en periode, hvis du bruger ammebrikker eller lignende, så skal de koges. Derudover kan ...


Annonce

... det være en god idé at vaske sengetøj, håndklæder og lignende ved 60 grader, da det også slår svampen ihjel.

Det er rigtig godt, at du er opmærksom på, om du selv får smerter, rødme eller belægninger på brystet, da det godt kan smitte. Hvis du får symptomer, så er det vigtigt, at du går til lægen, så både du og din dreng kan blive sat i behandling, ellers vil du og din dreng smitte hinanden igen og igen, og det dur ikke!

Du bør også gå til lægen med din dreng, hvis du oplever, at han begynder at ændre spisevaner sådan, at han spiser mindre end han plejer, vægrer sig mod at tage ved brystet eller slipper hyppigt. Hvis trøsken breder sig i hans mund, så kan det godt påvirke hans spisning og dermed hans vægt, og så skal han naturligvis behandles.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Hvis han bliver rød i bleområdet, så skal han også behandles :) Men det lyder det som om, at du allerede er opmærksom på :)

Trøske kan godt gå væk, hvis man er særligt opmærksom på hygiejnen, og hvis det ikke går væk, så kan man også behandle det med et svampemiddel. Svampen i sig selv er ikke farlig:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

7. december 2023 | Sygdom | 6 mdr.

Dårlig mave 2 1/2 uge

Kære Helen Min søn på lige præcis 6 måneder startede mad for ca 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2023 | Sygdom | 3 år

Sulte- og tisse-strejke i forbindelse med børnehavestart

Hej Helen Vi har kunne bruge rigtig mange af dine svar de sidste 3 år....

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2023 | Sygdom | 6 mdr.

Afføring 3-4 gange dagligt

Hej Helen. Vi har en datter på 6 1/2 mdr. Da far snart skal overtage barsel,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2023 | Sygdom | 19 mdr.

Autisme? Del 6

Kære Helen Jeg skriver nu til dig igen, da jeg har brug for at dele nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juli 2023 | Sygdom | 18 mdr.

Stramt læbebånd

Hej Helen. Har skrevet til dig tidligere omkring vi har et uroligt barn på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Indeklima

Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:

1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.

2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...

Læs mere i Babylex

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annonce