Annonce

Annonce

Brev:

Kort lunte og spiseadfærd


23. maj 2023

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Kort lunte og spiseadfærd

Kære Helen

Tak for en god brevkasse, det er ofte spændende og brugbart at læse dine svar til andre forældre. Nu er jeg dog selv blevet lidt udfordret i forhold til min 1-årige søn.

Han går gennem en periode lige nu, hvor jeg ikke er helt sikker på, hvad jeg skal gøre.
Han har altid været en knægt med temperament og en stærk vilje, men for tiden er han virkelig en hidsigprop.

Især i forhold til mad er vi udfordret. Han vil tit nærmest intet spise af det, der bliver serveret, men kaster bare med det uden at se på det eller smage på det, råber og skriger og slår vildt omkring sig, slår koppen ud af hånden på mig og lignende. Sådan gør han også tit, hvis han fx skal have sko eller hue på, skiftet ble, eller en hvilken som helst anden dagligdags ting, som han ikke lige har lyst til. Han slår ud efter ting og os eller kyler ting ad h til. Det virker som om, han pludselig har fået verdens korteste lunte.

Det er ikke til at forudse, hvad han gerne vil spise. Det han elsker den ene dag, hader han den næste. Jeg forstår det ikke, for han må jo være sulten? Jeg må indrømme, at jeg næsten altid ender med at tilbyde ham noget andet at spise til aften, fordi han ikke skal gå sulten i seng. Synes ikke det er optimalt, men ved ikke, hvad jeg ellers skal gøre.

Han bliver også tit frustreret ved sengetid og kaster med bamser og sut. Lige så hurtigt som han bliver vred, lige så hurtigt kan han dog blive afledt og har glemt det igen, så jeg tror ikke det stikker så dybt for ham.

Samtidig virker han også ekstra aktiv og opmærksomhedskrævende for tiden og vil for ...


Annonce

... eksempel aldrig lege selv, men vil hele tiden have vi skal lege vilde lege med ham. Det er sødt og sjovt, men også krævende at være sådan på konstant. Hvis ikke, vi leger med ham hele tiden, begynder han tit at lave ulykker med vilje eller brokker sig. Pyha.

Hvis jeg skal sige lidt om, hvordan han ellers er, så er han lidt en pudsig størrelse, fordi han er rigtig god sprogligt, men lidt bagud motorisk. Han kan en del ord og dyrelyde, han siger "A det?" til alt, som han peger på, og vi får også at vide i vuggestuen, at de synes, han er god til at snakke og kommunikere. Han har dog ikke lært at gå selv endnu, og begyndte først at kravle rigtigt, da han var 11 måneder, fordi han har 'bløde led' og har også haft en favoritside tidligere. Vi er tilknyttet fysioterapeut, så vi får hjælp til det, men jeg ved ikke, om det mon kan påvirke ham, at hans 'hjerne er lidt foran hans krop'. Det kunne jeg i hvert fald godt forestille mig, kan være frustrerende.

I vuggestuen oplever de ham glad og egentlig ret nem at have med at gøre, som jeg forstår det, men de siger også, at han rigtig gerne vil bestemme og gøre alt selv, især omkring mad/tøj på. De oplever ham dog som en sød og glad dreng, der trives godt og nyder at lege med de andre børn. Så måske er det mest herhjemme, at han er en lille diktator for tiden.

Er det mon en relativt forventelig/normal opførsel af en på hans alder? Andre mødre jeg kender har ikke oplevet det i samme grad, men måske du har noget erfaring og kan give os nogle råd til, hvordan vi håndterer det og kommer bedst igennem det?

Mange hilsner
Mor til H

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

30. november 2023 | Sovevaner | 16 mdr.

Dårlig søvn i vuggestuen

Kære Helen Lillebror har aldrig sovet særlig godt i vuggestuen. Han virker...

Læs hele brevet og Helens svar


30. november 2023 | Opdragelse | 16 mdr.

Banken hovedet i gulvet i raseri og frustration

Kære Helen Vores dejlige lille bjergged, der kravler op på alt, er vist en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2023 | Sovevaner | 17 mdr.

Rutiner og søvn

Hej Helen, Jeg har lige et spørgsmål til vores rutiner ift. søvn. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2023 | Opdragelse | 12 mdr.

Kraftige reaktioner

Hej Helen. Vi har en dejlig dreng på 1 år, han er glad, undersøgende og i...

Læs hele brevet og Helens svar


31. oktober 2023 | Udstyr | 15 mdr.

Hovedpude til 1årig

Hej Helen. Jeg kan se at du generelt anbefaler 2års alderen som et tidspunkt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce