Annonce

Annonce

Brev:

Kort lunte og spiseadfærd


23. maj 2023

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Kort lunte og spiseadfærd

Kære Helen

Tak for en god brevkasse, det er ofte spændende og brugbart at læse dine svar til andre forældre. Nu er jeg dog selv blevet lidt udfordret i forhold til min 1-årige søn.

Han går gennem en periode lige nu, hvor jeg ikke er helt sikker på, hvad jeg skal gøre.
Han har altid været en knægt med temperament og en stærk vilje, men for tiden er han virkelig en hidsigprop.

Især i forhold til mad er vi udfordret. Han vil tit nærmest intet spise af det, der bliver serveret, men kaster bare med det uden at se på det eller smage på det, råber og skriger og slår vildt omkring sig, slår koppen ud af hånden på mig og lignende. Sådan gør han også tit, hvis han fx skal have sko eller hue på, skiftet ble, eller en hvilken som helst anden dagligdags ting, som han ikke lige har lyst til. Han slår ud efter ting og os eller kyler ting ad h til. Det virker som om, han pludselig har fået verdens korteste lunte.

Det er ikke til at forudse, hvad han gerne vil spise. Det han elsker den ene dag, hader han den næste. Jeg forstår det ikke, for han må jo være sulten? Jeg må indrømme, at jeg næsten altid ender med at tilbyde ham noget andet at spise til aften, fordi han ikke skal gå sulten i seng. Synes ikke det er optimalt, men ved ikke, hvad jeg ellers skal gøre.

Han bliver også tit frustreret ved sengetid og kaster med bamser og sut. Lige så hurtigt som han bliver vred, lige så hurtigt kan han dog blive afledt og har glemt det igen, så jeg tror ikke det stikker så dybt for ham.

Samtidig virker han også ekstra aktiv og opmærksomhedskrævende for tiden og vil for ...


Annonce

... eksempel aldrig lege selv, men vil hele tiden have vi skal lege vilde lege med ham. Det er sødt og sjovt, men også krævende at være sådan på konstant. Hvis ikke, vi leger med ham hele tiden, begynder han tit at lave ulykker med vilje eller brokker sig. Pyha.

Hvis jeg skal sige lidt om, hvordan han ellers er, så er han lidt en pudsig størrelse, fordi han er rigtig god sprogligt, men lidt bagud motorisk. Han kan en del ord og dyrelyde, han siger "A det?" til alt, som han peger på, og vi får også at vide i vuggestuen, at de synes, han er god til at snakke og kommunikere. Han har dog ikke lært at gå selv endnu, og begyndte først at kravle rigtigt, da han var 11 måneder, fordi han har 'bløde led' og har også haft en favoritside tidligere. Vi er tilknyttet fysioterapeut, så vi får hjælp til det, men jeg ved ikke, om det mon kan påvirke ham, at hans 'hjerne er lidt foran hans krop'. Det kunne jeg i hvert fald godt forestille mig, kan være frustrerende.

I vuggestuen oplever de ham glad og egentlig ret nem at have med at gøre, som jeg forstår det, men de siger også, at han rigtig gerne vil bestemme og gøre alt selv, især omkring mad/tøj på. De oplever ham dog som en sød og glad dreng, der trives godt og nyder at lege med de andre børn. Så måske er det mest herhjemme, at han er en lille diktator for tiden.

Er det mon en relativt forventelig/normal opførsel af en på hans alder? Andre mødre jeg kender har ikke oplevet det i samme grad, men måske du har noget erfaring og kan give os nogle råd til, hvordan vi håndterer det og kommer bedst igennem det?

Mange hilsner
Mor til H

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. maj 2023 | Udvikling | 12 mdr.

Hvorfor bider min dreng?

Kære Helen Jeg har en dreng, som netop er blevet et år. Han er i alle...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2023 | Sovevaner | 12 mdr.

Behov for godnathistorie?

Hej Helen Vores datter fylder et år i næste uge, og jeg er blevet i tvivl...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2023 | Sovevaner | 15 mdr.

Urolig søvn, meget tørstig om natten

Hej Helen. Så er vi tilbage igen i håbet om at få endnu et godt råd. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


29. marts 2023 | Sovevaner | 12 mdr.

Fra 2 til 1 lur og puttetider

Kære Helen Har du et godt råd til, hvordan jeg får min søn til at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2023 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Nye udfordringer ved måltiderne

Kære Helen Tusind tak for dine altid gode råd og tanker i mine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lægeundersøgelser baby og børn

I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.

Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...

Læs mere i Babylex

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce