Annonce

Annonce

Svar: Sove på eget nyt værelse


21. august 2023

Kategori:
Alder:
21 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mette

Tak for dit brev og stort tillykke med, at I nu flytter i hus, og din datter kan få sit eget værelse, det lyder virkelig dejligt!:)

Jeg kan godt forstå, at du er i tvivl om, hvorvidt du skal lade din datter fortsætte med at sove i soveværelset eller skal lære hende at sove på eget værelse med det samme. Det er naturligt en stor ting at skifte hjem og også skulle skifte vuggestue, og det kan naturligt give lidt ekstra urolig søvn i en periode.

Jeg vil dog anbefale dig, at du med det samme lader din datter sove på eget værelse. Hun har en alder nu, hvor hun er meget bevidst, og hvis du vænner hende til, at hun fortsat skal sove i soveværelset, så bliver det noget sværere at vænne hende til eget værelse. Så vil hun højst sandsynligt ende med at ligge i soveværelset i rigtig lang tid. Det er en god idé at udnytte flytningen til at få skabt de putterutiner, som du gerne vil have fremover i jeres nye bolig.

Det er vigtigt, at du bibeholder så meget kendt som muligt. Det vil sige, at hun stadig skal puttes i sin nuværende seng - en ny seng må vente, til hun har vænnet sig til værelset og er blevet ældre. Det er vigtigt, at hun puttes med samme dyne, sengetøj, puttebamse osv. Ligesom det er vigtigt, at hun puttes med samme ritual - så hvis du plejer at læse godnathistorie, tale dagen igennem og synge en sang, så skal du stadig gøre dette nu. Jo mere genkendelighed, jo tryggere vil det være, og hun skal naturligt stadig være tryg ved at sove.

Hvis du plejer at ligge ved siden af hende, til hun falder i søvn, så kan du i stedet nu sætte dig på en stol på værelset ved siden af hendes seng. Alternativt kan du lægge dig på en madras på gulvet, ...


Annonce

... så du stadig er der og beroliger og betrygger, men holder fast i at hun fint kan falde i søvn i egen seng og på eget værelse. Det er ikke farligt, tværtimod, er det rigtig dejligt, at hun nu har et værelse.

Og du skal naturligvis gøre noget særligt ud af hendes værelse, så hun synes, det er rigtig hyggeligt og et dejligt sted at være. Det kan gøres med farver på væggen, en lampe, hendes vanlige legetøj osv. Så det generelt er et rum, som hun naturligt nyder at være i og forbinder med noget godt. Det er jo noget særligt pludselig at få sit eget værelse, og det må hun meget gerne kunne fornemme:)

Når I flytter, er det derfor vigtigt, at hendes værelse får første prioritet og bliver gjort klar med det samme. Hun har brug for sine ting, hun har brug for genkendelighed, så hun føler sig så hjemme som muligt.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Det er en god idé at bruge de første 14 dage på at vænne hende til at sove på eget værelse og så holde fast i de rutiner, I har fået skabt, når hun begynder i den nye vuggestue. Selvom hun måske bliver ekstra urolig omkring søvnen, fordi hverdagen ændrer sig, så vil der være noget gode vaner at bygge videre på. Du skal naturligvis være der for hende, berolige og betrygge hende i, at hun roligt kan sove videre, også selvom der sker meget i hverdagen.

Det kan naturligvis også være sådan, at hun bliver så fyldt med indtryk af den nye hverdag i vuggestuen, at hun bare falder omkuld af træthed om aftenen og at putningen går helt uden problemer. Lad os krydse fingre for det - så vil det jo fungere rigtig godt, at du netop har brug et par uger på at vænne hende til egen seng i det nye værelse:)

Rigtig meget held og lykke med flytningen og alt det nye :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Putning af 2 børn

Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2024 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

Nattespetakler

Kære Helen Vi har nogle udfordringer om natten pt. Og jeg ved ikke, hvad vi...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Vestibulærsans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce