Annonce

Annonce

Brev:

Baby på 4 mdr. sover pludselig dårligt


23. august 2023

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Baby på 4 mdr. sover pludselig dårligt

Hej Helen,

Jeg har en datter på 4,5 måned (fra 13. April 23).

Vi startede ud med kolik, som vendte da hun blev 3 måneder. Efterfølgende har vi haft en dejlig glad pige, som sov godt 9/10 dage.

Hun bliver lige nu puttet i sin slyngevugge om aftenen, hvor hun startede med at sove et stræk på 5 timer, så 6 timer og i en lang periode var vi helt oppe på 8-9 timer i et stræk om natten. Så kom hun op til mig, fik mad og sov altid videre til 8-9 tiden om morgenen. Så virkelig luksus. Noget helt andet end min store pige, der ikke sov igennem, altså 5 timer i stræk, før hun blev ihvertfald 1,5 år.

Jeg kan huske fra hende at søvnen også ændrede sig omkring 4 måneders alderen. Jeg havde nok bare håbet at lillesøster havde et bedre udgangspunkt og det dermed ikke rigtig blev så slemt….

Hun er begyndt at sove maks 3,5 time inden hun skal op til mig…. Derefter er noget rod og hun ligge typisk vågen i to timer omkring 3-5-6 tiden. Jeg har altid holdt på, at det er nat ...


Annonce

... indtil minimum 6.30. Så jeg lader hende egentlig ligge, men jeg får ikke sovet.

Selvom der er det her 4 Month Sleep regression, kan jeg så ikke gøre noget for at vende det? Jeg mener at jeg med min store pige, trak hendes lur med 15 minutter hver dag og på en eller anden måde, fik det hende til at sove længere om morgenen. “Problemet” her er bare, at jeg ikke betegner det som lur endnu, når det egentlig er nat. Det plejer at virke at svøbe hende og så tage hende op i mine arme og siddende vugge hende tilbage i søvn.

Men jeg har brug for at vide at det vender igen? Vores store pige sover stadigvæk ikke fantastisk, men med hende var vi igennem et kæmpe mareridt i virkelig lang tid, hvor vi levede på 2 timers søvn om natten. Jeg kan mærke at jeg er bange for, at det samme sker igen.

Jeg vil virkelig gerne have lillesøster til at sove godt igen, og håber sådan du har nogle råd. Jeg vænner mig alt for hurtigt til at sove godt om natten :-))).

Med venlig hilsen
Emma

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

5.5 måned og mangler appetit

Hej Helen. Jeg skriver til dig, fordi jeg er bekymret for min søns appetit....

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Lære at drikke vand

Hej Helen. Jeg har en søn på 5½ måned, som er begyndt med skemad. Han får...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ønsker at stoppe amning

Kære Helen. Jeg har suppleret amning med flaske fra min datter var ca. 5...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ammer mere nat end dag

Kære Helen Vi har en dejlig pige på 3 måneder, der vokser og trives rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast - baby og børn

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.

Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...

Læs mere i Babylex

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for denne form for brevkasse - den er helt fantastisk for en 1. gangs mor som mig, som altid er bekymret for om jeg nu gør tingene godt nok:-) Så et tak herfra.

Helle, mor til dreng på 1 år


Annonce