Annonce

Annonce

Brev:

Baby på 4 mdr. sover pludselig dårligt


23. august 2023

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Baby på 4 mdr. sover pludselig dårligt

Hej Helen,

Jeg har en datter på 4,5 måned (fra 13. April 23).

Vi startede ud med kolik, som vendte da hun blev 3 måneder. Efterfølgende har vi haft en dejlig glad pige, som sov godt 9/10 dage.

Hun bliver lige nu puttet i sin slyngevugge om aftenen, hvor hun startede med at sove et stræk på 5 timer, så 6 timer og i en lang periode var vi helt oppe på 8-9 timer i et stræk om natten. Så kom hun op til mig, fik mad og sov altid videre til 8-9 tiden om morgenen. Så virkelig luksus. Noget helt andet end min store pige, der ikke sov igennem, altså 5 timer i stræk, før hun blev ihvertfald 1,5 år.

Jeg kan huske fra hende at søvnen også ændrede sig omkring 4 måneders alderen. Jeg havde nok bare håbet at lillesøster havde et bedre udgangspunkt og det dermed ikke rigtig blev så slemt….

Hun er begyndt at sove maks 3,5 time inden hun skal op til mig…. Derefter er noget rod og hun ligge typisk vågen i to timer omkring 3-5-6 tiden. Jeg har altid holdt på, at det er nat ...


Annonce

... indtil minimum 6.30. Så jeg lader hende egentlig ligge, men jeg får ikke sovet.

Selvom der er det her 4 Month Sleep regression, kan jeg så ikke gøre noget for at vende det? Jeg mener at jeg med min store pige, trak hendes lur med 15 minutter hver dag og på en eller anden måde, fik det hende til at sove længere om morgenen. “Problemet” her er bare, at jeg ikke betegner det som lur endnu, når det egentlig er nat. Det plejer at virke at svøbe hende og så tage hende op i mine arme og siddende vugge hende tilbage i søvn.

Men jeg har brug for at vide at det vender igen? Vores store pige sover stadigvæk ikke fantastisk, men med hende var vi igennem et kæmpe mareridt i virkelig lang tid, hvor vi levede på 2 timers søvn om natten. Jeg kan mærke at jeg er bange for, at det samme sker igen.

Jeg vil virkelig gerne have lillesøster til at sove godt igen, og håber sådan du har nogle råd. Jeg vænner mig alt for hurtigt til at sove godt om natten :-))).

Med venlig hilsen
Emma

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. juli 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Kostplan 4 måneder

Kære Helen Min dreng er nu blevet 4 måneder, og han får fuld flaske. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juni 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby behov for ekstra væske i varmen?

Kære Helen Vores dreng er nu 5.5 måned gammel og får fuld flaske. De...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og store søvnproblemer

Kære Helen Først vil jeg sige tusind tak for en side med rigtig god...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annonce