Brev:
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen,
Så skriver jeg igen ..
Efter mit sidste brev er min datter endelig begyndt at kunne falde i søvn i vores seng i dagtimerne, så jeg er sluppet af med viklen og flere timers hopperi om dagen - hvilket er rigtig godt!
Hun er ydermere tjekket for diverse ting, såsom silent refluks, som du skrev til os i er tidligere brev, men vores datter skulle være sund og rask og ikke fejle hverken det ene eller andet. Hun er også behandlet hos kiropraktor og kranio sekral.
De sidste 5 uger har vores datter kun sovet 30 minutter ad gangen, undtagen den første lur, hvor hun vågner op og jeg kan lægge hende i slyngevuggen og derefter sover videre et par timer. Jeg ved at disse korte lure er helt normale, men de giver udfordringer sidst på dagen..
Efter første lur er det umuligt at få hende til at sove videre mere end 30 minutter og efterhånden som dagen skrider frem, så bliver det naturligt sværere at få hende til at sove.
Vores dag ser ca. sådan her ud.
Vågner ved 0830-0900
Er vågen i en 1-1,5 og puttes til lur, hvor hun sover i vores seng i 30 minutter og efterfølgende 2-2,5 i slyngevuggen.
Vågner og er glad og aktiv i ca. 1-2 timer og puttes til anden lur og sover i 30 minutter og her virker slyngevuggen ikke længere. Hun er vågen og frisk i ca 30-45 minutter.
Herefter tager hun sig oftest en lille lur i en bæresele i 30 minutter og kan ikke hoppes i søvn eller andet. Hun er vågen og glad (nogle gange ikke) og er vågen i ca 40 minutter hvorefter hun begynder at gabe.
Fra ca. kl 1800-1900 er hun umulig at få til at sove, hun skriger og er ked af det og vil hverken det ene eller andet, selvom hun er tydeligt træt. Jeg har prøvet at vugge hende i armene, ...
... men det vil hun heller ikke, så vi ligger som regel bare ved siden af hende og holder om hende indtil hub falder i søvn grædende.
Hun sover oftest efter 30-40 minutters gråd og sover til næste morgen kl 0800-0900, altså ca. 11-12 timer afbrudt af 2-3 flasker.
Jeg tænker hun er overtræt sidst på aftenen og det er derfor, at hun ikke vil falde i søvn og derfor græder indtil hun falder i søvn - jeg har forsøgt at gøre hendes vågentid kortere, men lige lidt hjælper det.
Jeg føler snart jeg har prøvet alt for at hjælpe hende til længere søvntræk, som jeg ved ville hjælpe, men det kan ikke lade sig gøre. Hun er også begyndt at hade sin barnevogn, som hun ellers tidligere elskede..
Hun får flaske og det er derfor svært at få det til at passe med putning ved hver lur.
Jeg er så ked af det på min datters vegne, som skal til at forbinde gråd med at sove til natten. Hun er ellers et meget nemt barn at få til at sove og på gode dage, hvor tidspunktet passer med pyntning til natten, er hun også bare god og sød til selv at falde i søvn
Hun trives og udvikles præcis som hun skal, men er blevet et mere grædende barn efter hun er begyndt at sove korte lure..
Har også tænkt, at hun måske ikke kan sove så meget om dagen, nu når hun sover så længe om natten? Men kan det være rigtigt, at jeg skal vække hende tidligere end hun selv vågner?
Håber du kan give endnu et godt råd med på vejen eller skal tiden bare arbejde for os?
Vores egen sundhedsplejerske mener, at vi bare skal putte hende i barnevognen og trille en tur - men jeg kan ikke få mig selv til at trille en tur med er grædende barn, som ikke stopper før vi er kommer hjem og jeg tager hende op.
Med venlig hilsen
Celine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
Viden om børn:
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Frugtmos og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.
Starter dit barn med skemad i 4-5 måneders alderen, er det dog helt okay, at du giver lidt frugtmos i denne alder. Det anbefales, at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også, at du tilbyder frugtmos som topping på en grød, eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.
Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, da det har en mild smag,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!
Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)
Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.