Annonce

Annonce

Svar: Putning og søvn - forskel på mor og far


2. marts 2023

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Jeg synes, at I skal lade far overtage putningen i en periode. Det er rigtig dejligt, at far kan putte uden større problemer, og det har I alle tre glæde af: Far og datter kan nyde, at de har denne tid sammen, og du kan nyde, at du om aftenen pludselig har lidt tid til dig selv, kan få lavet lidt praktisk eller måske bare slappe af:)

Jeres datter har en rigtig fin alder til at få ændret vaner, og da det fungerer med far, så synes jeg, at det lyder som en god idé, at far netop skaber nye vaner og rutiner nu. Stille og roligt kan far måske få ændret på, at I skal sove sammen med jeres datter, så hun begynder at kunne falde i søvn på egen hånd. I må stadig meget gerne være der, sidde hos hende, synge sang, læse godnathistorie osv. osv. som hun naturligt vil have glæde af fremover, men på sigt behøver I ikke længere sove sammen med hende:)

Du er nu stoppet med amning, og det lyder som om, at det faktisk er gået rigtig godt. Det er super dejligt. Jeg forstår dog godt, at det er en stor omvæltning for dig, at du er gået fra at sove sammen med jeres datter hver nat i 10 måneder, har ammet hende osv. til nu ...


Annonce

... pludselig ikke hverken amme eller putte. Det er naturligt svært - men det er helt okay. Hun har en far, som elsker hende højt, og som naturligt nyder, at han kan få lov til at være omkring jeres datter nu, og du skal prøve at glæde dig over denne mulighed:)

Du kan sagtens putte med jeres datter, kærtegn, kramme, kysse, give hende masser af nærhed og tæt kontakt hele dagen igennem. Du kan også være den, som giver hende bad om aftenen, giver hende lidt massage, giver hende godnatgrød osv. så du gør alt det hyggelige, som leder op til putning - men det er far som putter.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Jo mere du gør alt det, som leder op til putning, jo mere vil du naturligt også kunne tage over på sigt og være med til at putte hende. At far putter hende nu, betyder ikke, at det altid skal være far, og det vil være rigtig fint, at I på sigt skiftes til at putte hende. Men lige nu, hvor I er i gang med at ændre vaner, så lyder det som en rigtig god idé at lade far tage over:) Det er hårdt for dig, når det tager 1-2 timer at putte hver aften, og jeres datter har også brug for at kunne finde hurtigere ro, og det er far god til :)

Stort knus, det skal nok gå - rigtig meget held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Vigtigheden af tidlig synstest hos Børn: Memira er eksperter

Børn er gode til at kompensere for synsproblemer og kan ofte ikke selv fortælle, hvis noget er galt. Hos Memira er vores øjenlæger eksperter i børns syn og ved, hvor vigtigt et godt syn er for børn i børnehaven, skolen, under uddannelse og i livet generelt. Vi tilbyder kort ventetid på ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

22. juni 2024 | Sovevaner | 5 år, 7 mdr.

Pige på 5.5 år kan ikke falde i søvn

Kære Helen. Jeg er far til en pige på 5.5 år, som har meget svært ved at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2024 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Hårpilleri

Kære Helen, Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige...

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og store søvnproblemer

Kære Helen Først vil jeg sige tusind tak for en side med rigtig god...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.

Putte senere eller vække fra lur

Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2024 | Sovevaner | 1 mdr.

Søvnudfordringer 7 uger baby

Hej Helen, Jeg har en datter på 7 uger. Jeg har udfordringer med at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Apgar score

Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.

Jordemoderen har 5 ting hun ser på:

1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.

2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...

Læs mere i Babylex

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annonce