Annonce

Annonce

Svar: Nattesved


30. juli 2022

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Pernille

Tak for dit brev :)

Det kræver rigtig meget energi at die hos mor og indtage et fuldt måltid ved brystet, der er nogen, som sammenligner det med, at vi skulle gå til 10. sal af trapperne - så ville vi også blive trætte og svedige :) Derfor er det meget normalt, at små børn sveder i forbindelse med amning.

Hvis jeg skal prøve at forklare det, du har læst eller hørt - at børn sveder mere, hvis de har kort tungebånd, så kunne forklaringen være, at det godt kan være sværere at die og få rigtig fat, hvorfor barnet måske arbejder ekstra meget, og derfor også sveder mere.. om dette har noget på sig, ved jeg dog ikke :)

Det vil være rigtig godt, at du forsøger at løsne grebet lidt omkring din dreng, når du ammer. Selvom du skal holde ham tæt og holde ham ind til brystet, så prøv om han f.eks. kan ligge uden for meget dyne, tæppe eller lignende omkring sig. Det vil gøre det lettere for ham at komme af med varmen.

Hvis du kan amme ham liggende i sengen, så vi han ligge ved siden af dig og ikke være helt så meget i din favn, og det kan også nogle gange gøre, at han så sveder lidt mindre. Også her bør du undgå at give ham dyne over sig, når du ammer...

Hvis det ofte sker om dagen, så kan det også være, at du selv bliver meget varm under amning, så måske kan du nogle gange amme med lidt mindre tøj på kroppen f.eks. blot sidde i en t-shirt, skjorte eller lignende, men undvære en trøje, fordi det naturligt vil gøre, at I begge bliver mere varme.

Du kan også være opmærksom på madrassen, hvor I ligger, eller hvor han sover. Ligesom valg af babydyne kan spille ind. Hvis han ligger på en skumgummimadras eller madrassen har en plastik beskyttelse, så kan det gøre ham ekstra ...


Annonce

... varm. Du kan også købe babydyner, som er temperaturregulerende...

Hans tøj kan spille ind. Det kan f.eks. være en fordel at bruge uld, da uld kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Til sammenligning suger bomuld 7-10 procent. Det betyder, at når og hvis han sveder meget, så vil uld kunne holde ham bedre tør på kroppen, hvor bomuld hurtigt vil føles fugtigt og godt kan gøre ham kold (måske det du oplever som koldsved).

Du kan derfor prøve med en bodystocking eller natdragt i uld. Det kan være ren uld, eller det kan være uld blandet med f.eks. silke eller bambus. Det er dyrere at købe, men kan ofte bruges i længere tid, da det kan strækkes på en anden måde end bomuld, og du kan være heldig at finde gode tilbud, da han jo trods alt vokser hurtigt nu, hvor han ikke er ældre.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 11. okt.: Børn & Søvn - Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Hvor meget tøj, han har brug for på kroppen, afhænger også af rumtemperaturen, men det er generelt en god idé med lidt tøj, det kan dog blot være en body, som kan suge lidt af hans sved, hvis han sveder meget. Nogle nætter kan dog godt være så varme, at han helt kan undvære og blot sover i sin ble, men så vil I også selv have det rigtig varmt og ikke føle behov for nogen former for nattøj:)

Samtidig skal du være opmærksom på, at han ikke som jer kan sparke dynen af eller trække dynen over sig, hvis han pludselig føler behov for det - så det er bedre, at du giver ham lidt tøj på og trækker dynen lidt ned eller væk, end at han ligger uden tøj under en stor dyne. Det vil hjælpe ham med at regulere sin temperatur, og det er vigtigt, at han ikke ligger under en dyne og får det for varmt :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Fortsat god weekend til jer :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

26. september 2022 | Sovevaner | 1 mdr.

Søvn - 6 uger

Hej Helen Jeg har en baby på 6 uger. Hun sover kun 30 min lure om dagen og...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2022 | Sovevaner | 16 mdr.

Sove i egen seng - 16 mdr.

Kære Helen, Jeg har tidligere skrevet for et par uger siden ang. min...

Læs hele brevet og Helens svar


25. september 2022 | Sovevaner | 3 mdr.

Powernapper stadig

Kære Helen. Jeg tager tidligere skrevet til dig ang min dreng på nu 3 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


22. september 2022 | Sovevaner | 6 mdr.

Dagsrytme og putning

Kære Helen, Vores datter bliver 6 mdr i næste uge og hun er en meget glad...

Læs hele brevet og Helens svar


22. september 2022 | Sovevaner | 11 mdr.

Snart 1 år og får utallige flasker om natten….

Hej Helen. Vores lillebror er en glad, modig og skøn lille mand som snart...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce