Annonce

Annonce

Brev:

3 årig blefri


30. juli 2022

Kategori:
Alder:
3 år

3 årig blefri

Hej Helen.

Jeg har en søn, der lige er blevet 3 år. Han har egentlig længe kunne gå på toilettet og tisse.

For 1,5 måned siden smed han bleen fuldstændig i børnehaven. Vi fulgte trop herhjemme, og han har ikke brugt ble siden. Dog laver han aldrig lort på toilettet. Han vil hellere lave det i bukserne eller på gulvet. Så aftalen har været, at han siger til, også får han en ble på. Det har han været rigtig god til.

I weekenden tog vi så den beslutning, at der ikke var flere bleer. Min søn efterspurgte det, og havde det helt fint med, at aftalen var, at han skulle prøve at komme ud på toilettet. Han var glad og tilfreds da aftalen blevet lavet. Men han efterspurgte bleen nogle gange efterfølgende. Men var ikke på noget tidspunkt utilfreds.

Lige pludselig blev han fuldstændig ulykkelig og spurgte efter bleen. Vi havde ingen bleer, for ellers havde jeg givet ham en på.

Men han stod simpelthen midt på stuegulvet og græd, fordi han ikke kunne få bleen på.
Og til sidst stod der lort ud i stride strømme. Det løb simpelthen ud af ham. Så jeg kunne jo se, at han havde gået og holdt sig. Han havde ikke dårlig mave. Men mængden af lort, fortalte mig, at han havde gået og holdt sig. Normalt laver han lort om aftenen og denne gang var det om formiddagen. Han havde heller ikke lavet dagen i forvejen, af samme årsag. Så han har jo holdt sig rigtig længe.

Han har fået at vide at han ...


Annonce

... får is og spiderman shorts osv, når han laver lort på toilettet. Dette siger han ofte rigtig stolt. Men det hjælper ligesom ikke på, at han har lyst til at prøve det. Hvis vi opfordre ham til det, eller sætter ham på toilettet, når vi ved han skal lave lort. Så blive han fuldstændig ulykkelig.

Efterfølgende har vi købt bleer og han har haft dem på. Han har lavet lort i bleen og kommer selv og fortæller det. Han er sådan “pyt med det”. 1 gang kløede han sig i numsen, under vask og fik lort på fingeren. Der var han sådan. Nårh det er lort. Også fjernede vi det.

Så jeg har ligesom ikke indtryk af, at det er lorten der er hans problem. Han har det fint med lort. Men det er ligesom lort og toilet blandet sammen, som giver problemet.

Han går selv på toilettet og tisser.

Jeg har det dårligt over, at vi har forsøgt at presse ham til det. Når han på ingen måder bryder sig om. Han er muligvis bare ikke klar og vi har besluttet slet ikke at italesætte det mere.

Han har ingen ble på nu og går fortsat på toilettet når han skal tisse med Beder om ble, når han skal lave lort.

Jeg har læst meget om belønning, klistermærker og den her følelse af at miste noget af sin krop, når man skal lave lort på toilettet første gang. Jeg føler vi har forsøgt at i mødekomme den.

Men hvad er korrekt at gøre ?
Skal vi bare give ham tid og vente på han føler sig klar til det?

Med venlig hilsen
M.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

30. januar 2023 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Putning, opvågning, middagslur og natmad

Kære Helen. Der sker en masse med vores dreng på næsten 3 år lige for...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2023 | Renlighed | 3 år, 5 mdr.

Blefri i 6 mdr og tisser nu i bukserne

Kære Helen, Vores store dreng på 3,5 år trives rigtigt godt, dog er der...

Læs hele brevet og Helens svar


13. december 2022 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Sansemotoriske spiseproblemer eller kræsenhed

Hej Helen Tak for en super god brevkasse. Sidst sendte jeg dig et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2022 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Sut - 3.5 år

Hej Helen Tusind tak for dig! Jeg har en pige på 3½ år som er så...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2022 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring om natten - 3 år, 3 mdr.

Hej Helen Vi har en skøn datter på 3 år og 3 måneder, som blev blefri her i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annonce