Annonce

Annonce

Svar: 12 dage gammel - sover rigtig meget


1. august 2020

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Astrid

Kæmpe stort tilllykke med den lille dreng og velkommen til! Det lyder super dejligt med to drenge med kun 2 års mellemrum, jeg tænker, at de vil få rigtig meget glæde af hinanden fremover, og det er godt, at I fornemmer, at storebror er glad for den nye situtation, selvom hverdagen naturligt har ændret sig derhjemme :)

Nyfødte børn sover meget. Det gennemsnitlige søvnbehov for det helt lille barn ligger på 16-20 timer i døgnet, og det lyder som om, at det passer meget godt på lillebror. Det er helt normalt, at han ofte kun kan være vågen mellem 45 minutter og max 1.5 time og derefter har behov for at sove igen. Og det lyder også meget fint, at hans lure ofte varer mellem 1.5-3.5 time. Det betyder, at han vil spise ca. hver 3-4 time, og det er helt perfekt. Derudover vil der naturligt kunne være små tørstslukkere ind imellem :)

Du fortæller også, at han tager rigtig fint på, han var 300 gram over sin fødselsvægt på 10. dagen og du beskriver en dreng, som på ingen måde virker sløv eller apatisk. Når han er vågen, så har I fin kontakt med ham, han nyder bad, at ligge og kikke, og I nusser, kærtegner og hygger.. det lyder så fint og der er ikke noget i din beskrivelse, som umiddelbart lyder bekymrende, tværtimod :)

Du har naturligvis ret i, at den uro som naturligt er der med en 2årig i huset godt kan trætte lidt ekstra, men jeg tror ikke, det er derfor lillebror sover. Det kan dog være en god idé at sætte lillebror lidt afsides, så han ikke altid er i samme rum som jer - f.eks. lade ham sove i ...


Annonce

... soveværelset, imens I er i stuen eller i takt med at vejret bliver bedre også lade ham stå og sove i haven. Så han ikke bliver forstyrret af storebrors lyde. Når det er sagt, så er han jo allerede vant til storebrors lyde inde fra maven, hvor han naturligt ar kunne hører jeres stemmer og det kan også være med til at gøre, at han faktisk sover godt - det er trygt og genkendeligt for ham, selvom han nu er blevet født:)

Du skal naturligt følge lillebrors signaler og ikke kæmpe for at holde ham vågen i længere tid - put ham, når han er træt og parat til at sove. Du skal hele tiden holde øje med hans vandladninger og afføringer, han må ikke sove så længe, at han springer måltider over og ikke spiser/drikker nok. Hvis han ikke vågner efter 3.5 time, så vil det derfor være godt, at du vækker ham kærligt og nænsomt og sikrer dig at han får et ekstra måltid, hvorefter han så gerne må puttes igen :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal naturligvis også holde øje med, hvordan han virker. Han skal naturligt være interesseret i at kikke på dig, efterligne din mimik og øjenkontakten skal udvikles mere og mere. Han skal også reagere på skiftning og må ikke på nogen måde virke sløv. Hvis du pludselig oplever, at han ikke reagerer på at få tøjet af, bare ligger passivt hen eller at han pludselig ikke vil die, ikke har kræfter til at tage fra ved brystet, så skal du kontakte jeres læge.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen..

- Og jeg glæder mig rigtig meget til at følge jeres lille familie videre frem :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

29. september 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

Amning og putning - 10 mdr.

Kære Helen, Vores datter er nu blevet 10 måneder, og jeg er netop stoppet...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

7 mdr blandede spørgsmål

Hej Helen. Har tidligere fået en dagsplan af dig og har lige lidt spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Korte dagslure - for kort vågentid?

Kære Helen, Vores datter sover fortiden 4-6 lure om dagen og tænker at det...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2020 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn 15 måneder

Kære Helen. Vores dreng har altid sovet rigtig godt om dagen og meget...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2020 | Sovevaner | 22 mdr.

Har indtil nu altid sovet godt

Kære Helen. Jeg skriver til dig med et (desperat!) spørgsmål om søvn. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravlegård

Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.

En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, taler i telefon eller lignende. Men en kravlegård begrænser også barnets bevægemulighed. Barnet får både en fysisk og en psykisk hæmning. I barnets første leveår er det vigtigt at kunne bevæge sig, se og udforske omgivelserne og at blive lagt i en kravlegård fjerner den tætte kontakt mellem mor og barn.

Læs mere i Babylex

Fennikel

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annonce