Annonce

Annonce

Svar: Hvor sikres min datter nok søvn


10. januar 2019

Kategori:
Alder:
3 år, 7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Undersøgelser viser, at op mod 60 % af de 3 årige stadig kan have stor glæde af en middagslur midt på dagen - og det gælder især de børn, som skal meget tidligt op, og hvor det naturligt er svært at sikre dem en tilstrækkelig lang nattesøvn. Det er dog ikke altid, at det kan lade sig gøre at få en middagslur eller et hvil midt på dagen, når man går i børnehave, og så er I nødt til at forsøge at sikre den ekstra søvn derhjemme.

Det betyder, at hvis jeres datter skal op kl 06, så vil det være godt, hvis hun kan ligge i sin seng senest kl 19, så hun får sine 11 timers søvn. Og i weekenden vil det så være rigtig godt, hvis hun enten kan få lov til at sove lidt længere og vågne af sig selv, eller kan sove en lur midt på dagen.. Udfordringen her er dog, at hun stadig er så lille, at hun vil have svært ved at skifte rytme. Det kan godt forvirre hendes indre ur, hvis hun i weekenden kan sove længe eller sover til middag og det ikke kan lade sig gøre i hverdagene, men I er nødt til at forsøge om I på den måde kan sikre hende ekstra søvn.

Det kan være meget svært at putte hende tidligere end kl 19, hvis I skal nå at lave mad og hygge lidt sidst på dagen, men hvis hun ofte virker træt og parat til at sove før, så kan det være en god idé at rykke jeres spisetid lidt frem, for at give mere tid om aftenen. Måske kan I nå at spise omkring kl 17.30.. Det afhænger naturligt ...


Annonce

... af, hvornår I er hjemme fra arbejde...:)

For lillebror vil det ikke være helt så problematisk, for han vil naturligt stadig blive tilbudt formiddagslur og middagslur i vuggestuen og vil derfor samlet kunne få sit søvnbehov rigtig fint dækket. Dagssøvnen vil for ham gøre det op for den manglende nattesøvn og når I lægger tiden, han sover om dagen sammen med hans nattesøvn, så får han den søvn, som han har behov for. Han kan altså flekse betydeligt mere, end storesøster kan.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 17. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Det vil være rigtig godt at tale med børnehaven om, hvorvidt der er mulighed for at få et middagshvil i løbet af dagen, hvis jeres datter virker træt og til at have behov for det. Netop fordi hun er et af de børn, som kommer meget tidligt op. Der er naturligt forskel på om man afleveres kl 07.15 eller først kl 09.. og derfor må der tages lidt individuelle hensyn i børnehaven.

Det vil også være rigtig godt, hvis I kan forsøge at minimere ture i supermarkedet og ud af huset om eftermiddagen. Efter en lang dag i børnehave, hvor jeres datter har været tidligt oppe, været aktiv og har fået masser af stimuli, så er det vigtigt at give hende ro til at koble fra og slappe af - også selvom hun ikke nødvendigvis sover, så kan roen være vigtig for hende :) Og tager I hende med i butikker eller lignende, så vil I sandsynligvis hurtigt mærke, hvis hun er træt og mangler overskud :)

Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Vores Navnesutter var de første i verden :)

Første gang jeg oplevede problemet med forsvindende og forbyttede sutter var, da min søn Frederik startede i vuggestue. Når jeg kom for at hente ham, var det oftere reglen end undtagelsen, at hans sut var forsvundet, og en andens sut var havnet i hans mund.

Pædagogerne havde ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

26. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Ingen søvn

Hej. Vi har stadig problemer... Emnerne er mad og søvn. Det bliver næsten...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Nattesøvn 8 måneder

Kære Helen. Tak for dit fine svar omkring dagsplan. Vi lader ham være sent...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn - sover kun 8 timer

Hej Helen Tak for dine svar. Jeg har læst og tænkt så meget. Jeg håber,...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn og vågen om natten

Hej Helen Vi har fået den fineste, sødeste og dejligste pige, som nu er 7...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnrytme om dagen - 4 mdr.

Hej Helen Jeg har en datter på 4,5 måned. Hun har indtil hun var ca. 3,5...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex

Mekonium

Mekonium er betegnelsen for den første afføring som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.

Det der kommer ud er det fostervand, som barnet har slugt da det lå inde i maven. Det indeholder balndt andet hår og afstødte hudceller.

Når barnet begynder at få mælk bliver afføringen langsomt mere gullig og grødet og med en let sødlig lugt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annonce