Annonce

Annonce

Svar: Hvor sikres min datter nok søvn


10. januar 2019

Kategori:
Alder:
3 år, 7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Undersøgelser viser, at op mod 60 % af de 3 årige stadig kan have stor glæde af en middagslur midt på dagen - og det gælder især de børn, som skal meget tidligt op, og hvor det naturligt er svært at sikre dem en tilstrækkelig lang nattesøvn. Det er dog ikke altid, at det kan lade sig gøre at få en middagslur eller et hvil midt på dagen, når man går i børnehave, og så er I nødt til at forsøge at sikre den ekstra søvn derhjemme.

Det betyder, at hvis jeres datter skal op kl 06, så vil det være godt, hvis hun kan ligge i sin seng senest kl 19, så hun får sine 11 timers søvn. Og i weekenden vil det så være rigtig godt, hvis hun enten kan få lov til at sove lidt længere og vågne af sig selv, eller kan sove en lur midt på dagen.. Udfordringen her er dog, at hun stadig er så lille, at hun vil have svært ved at skifte rytme. Det kan godt forvirre hendes indre ur, hvis hun i weekenden kan sove længe eller sover til middag og det ikke kan lade sig gøre i hverdagene, men I er nødt til at forsøge om I på den måde kan sikre hende ekstra søvn.

Det kan være meget svært at putte hende tidligere end kl 19, hvis I skal nå at lave mad og hygge lidt sidst på dagen, men hvis hun ofte virker træt og parat til at sove før, så kan det være en god idé at rykke jeres spisetid lidt frem, for at give mere tid om aftenen. Måske kan I nå at spise omkring kl 17.30.. Det afhænger naturligt ...


Annonce

... af, hvornår I er hjemme fra arbejde...:)

For lillebror vil det ikke være helt så problematisk, for han vil naturligt stadig blive tilbudt formiddagslur og middagslur i vuggestuen og vil derfor samlet kunne få sit søvnbehov rigtig fint dækket. Dagssøvnen vil for ham gøre det op for den manglende nattesøvn og når I lægger tiden, han sover om dagen sammen med hans nattesøvn, så får han den søvn, som han har behov for. Han kan altså flekse betydeligt mere, end storesøster kan.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Lørdag 27. apr.: Mød Helen på Babybazar 2019, Babybazar

Se flere foredrag med Helen ...


Det vil være rigtig godt at tale med børnehaven om, hvorvidt der er mulighed for at få et middagshvil i løbet af dagen, hvis jeres datter virker træt og til at have behov for det. Netop fordi hun er et af de børn, som kommer meget tidligt op. Der er naturligt forskel på om man afleveres kl 07.15 eller først kl 09.. og derfor må der tages lidt individuelle hensyn i børnehaven.

Det vil også være rigtig godt, hvis I kan forsøge at minimere ture i supermarkedet og ud af huset om eftermiddagen. Efter en lang dag i børnehave, hvor jeres datter har været tidligt oppe, været aktiv og har fået masser af stimuli, så er det vigtigt at give hende ro til at koble fra og slappe af - også selvom hun ikke nødvendigvis sover, så kan roen være vigtig for hende :) Og tager I hende med i butikker eller lignende, så vil I sandsynligvis hurtigt mærke, hvis hun er træt og mangler overskud :)

Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Lav en babybog med en CEWE FOTOBOG Kids

Små børn elsker at se på billeder af sig selv og familien! Det er sjovt at bladre i en babybog og så opdage en masse kendte ansigter. Samtidig er det en god måde at snakke enkelt sammen om de vigtige relationer som for eksempel: mor, far, søskende, bedsteforældre, fastre, mostre, onkler og nære ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

25. april 2019 | Sovevaner | 8 mdr.

Vil IKKE puttes af far.

Hej Helen. Vi er rendt i en udfordring som lyder på at vores datter...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2019 | Sovevaner | 14 mdr.

Gode råd til søvn - fortsættelse

Hej, Helen. Jeg har - omend lidt sent - lige lidt supplerende...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Sovevaner og putterutiner

Hej Helen Vores datter er nu tre måneder. Vi er gået over til kun at give...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Svær at få til at sove videre om dagen

Hej Helen, og tusind tak for hjælpen og de gode råd tidligere. Det hjalp os...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Udfordringer med søvn

Hej igen Helen Vi har en del udfordringer med vores ellers meget milde og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex

Rødbede

Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.

Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar, som kom langt hurtigere end forventet :)

Dejligt, tak
Christina


Annonce