Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke lave lort på toilettet


2. marts 2022

Kategori:
Alder:
3 år, 7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mira

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Min umiddelbare tanke er, at det vil være bedst at vente til jeres dreng bliver 4 år. Som jeg læser dit brev og din beskrivelse af ham, så har han selv givet udtryk for, at han vil stoppe med bleen, når han har fødselsdag - og det er den dag, han har valgt.

Du fortæller også, at han generelt har det godt med forberedelse, og at I f.eks. i forbindelse med afvænning af sut lavede en aftale om en dato - og så lykkedes det uden problemer. Det lyder derfor som om, at det er en god løsning ,og da han selv har sat datoen for, hvornår han er klar til at samarbejde, så kunne det være en idé at følge dette. Det er jo en måde at imødekomme ham på, og det lykkes ofte bedst, hvis han selv giver udtryk for at være klar til det.

Det er naturligvis også muligt, at I sætter en anden dato og så holder fast i, at nu er det sådan det er - og her tager bleen af ham og laver en aftale med ham om, at I vil være der for ham, støtte ham og hjælpe ham igennem den sidste hurdle. Han har, som du beskriver det, fuldstændig styr på sin vandladning og afføring - og det er derfor mere en mental parathed, som han lige skal have. Men det er vigtigt, at han ikke føler, at I ikke lytter og det er vigtigt, at det stadig kan foregå i et samarbejde.

Som jeg læser dit brev, så får han ble på, når han skal have afføring. Der er derfor også den mulighed, at I nu laver en aftale om, at han skal sidde på toilettet med sin ble, når han har afføring. Det er altså slut med at få en ble på og så lave afføring i den på værelset, bag sofaen, eller hvor han nu sætter sig. Han må gerne få bleen på, og få den tryghed, som bleen giver ham - men afføringen foregår på badeværelset og på toilettet. Og gradvist derfra kan han så begynde at føle sig tryg ved at sidde på toilettet uden ble.

Da han umiddelbart er tryg ved at sidde på ...


Annonce

... toilettet, så kan du også gøre det, at du sætter dig foran ham og holder om ham, når han skal presse og første gang opleve at give slip på sin afføring. Du skriver, at han nogle gange virker bange og her kan det være nødvendigt, at du sidder der, bliver der og holder om ham imens, så han med din støtte og guidning finder ud af, at det her kan han godt og får en succesoplevelse, som er mulig at bygge videre på. Bare der kommer lidt ud, så er det et skridt i den rigtig retning, måske er det nok, at han første gang kan se lidt afføring på papiret, når du tørrer ham...

I skal naturligvis også overveje, hvorfor han har så svært ved at undvære bleen. Han er som sagt fysiologisk parat, og I har forsøgt med flere forskellige metoder, også forsøgt at logge med klistermærker, slik og is... Jeg ved fra dine tidligere breve, at han har fået en lillebror - og det kunne være en overvejelse værd at medtænke, om storebror måske holder fast i bleen, fordi det er en måde for ham stadig at være lidt lille på. Være lidt mere som lillebror og få lidt ekstra opmærksomhed og kontakt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Hvis I tænker, at noget sådan kunne spille ind, så er det vigtigt, at I forsøger at give storebror ekstra opmærksomhed på alle mulige andre punkter end når det kommer til toiletbesøg og renlighed. At I er opmærksomme på at inddrage ham i hverdagen, give ham små opgaver, fortælle ham hvor dejligt det er at have så stor en dreng, som snart fylder 4 år osv. Så det bliver mere og mere tydeligt for ham, hvad det er han kan byde ind med, og hvad han tilfører jeres familie - og det bliver tydeligt for ham, at det faktisk er bedre at være "den store" end "den lille". Så det også er med til at skubbe til følelsen af, at han ikke længere behøver bruge ble.. Bare en tanke :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre, og at det hjælper jer på vej :)

Fortsat held og lykke med det hele :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

7. marts 2024 | Renlighed | 23 mdr.

Tisse på potte

Kære Helen Først og fremmest igen tak for dit svar angående lur og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2024 | Renlighed | 4 år

Periodevise problemer med renlighed

Kære Helen Jeg har en dreng, der lige er fyldt 4 år. Han har været renlig...

Læs hele brevet og Helens svar


30. januar 2024 | Renlighed | 4 år, 6 mdr.

Renlig om natten

Hej Helen Min dreng på 4½ år tisser stadig i sin ble om natten. Han har...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2024 | Renlighed | 4 år

Kan ikke mærke hun skal tisse

Hej Helen, Min datter, der er lige er blevet 4 år, har været blefri, både...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2024 | Renlighed | 4 år, 2 mdr.

Holde sig tør om natten

Hej Helen Min dreng, Noah, er nu blevet 4 år (i november). Han har været...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Barselshvile

Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.

Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind et par Gogsig barfodssko til din guldklump

Værdi 645 kr

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce