Brev:
Giver let op, og vil ikke sige farvel
Kære Helen
Jeg har tidligere skrevet til dig om vores dreng og du har givet os gode råd til hvordan vi kan arbejde med hans selvstændighed. Tak for det.
Vores dreng er meget mere selvstændig nu. Han er startet i førskole i en privat skole. Det er gået godt og han et glad for at gå der.
Han klarer de fleste ting selv, tage tøj og sko af og på, lægge hans madpakke på plads, spiser det meste af madpakken. For det er vigtigt da han reagerer meget på sult.
Børnehaven har pointeret at de skal holde øje med, at han får spist noget og skal mindes lidt om det. Vi har ikke hørt fra skolen, at det skulle være et problem.
Vi har dog fået at vide, at han er udfodret lidt på det taktile sans og de har givet os redskaber hvordan vi kan arbejde med det derhjemme.
Det der bekymrer mig lidt er, at han nogle gange opgiver tingene på forhånd og kan blive ked af det og sur hvis han ikke kan finde ud af noget. Det kan nogle gange være svært at få ham at komme ud af det.
En anden ting der bekymrer mig er, at han kan have ...
... svært meg at sige godmorgen eller farvel. Han gør det kun hvis vi siger, at han skal gøre det. Og nogle gange selv om vi siger han skal gøre det, gør han det ikke.
Da han gik i børnehaven har vi altid gået meget op i at han skal sige godmorgen og tak for i dag.
Min mand og jeg går meget op i det. at vi altid siger godmorgen, hej, farvel. Vi siger altid hej til vores naboer, viser venlighed overfor folk i butikken (tak, tak for hjælpen osv).
Vi har altid lært ham, at man siger godnat når man er på vej i seng og at han skal kysse mor, far og nu lillesøster. Det vil han gerne og gør det også.
Så vi forstår ikke hvorfor han har så svært ved det. Jeg har tænkt på om det er fordi han er genert og sensitiv. Jeg ved ikke om han er særlig sensitiv men når jeg læser om særlig sensitivitet passer han meget godt ind.
I dag har en pædagog i SFO pointeret det med at sige farvel og hvor vigtig det er.
Hvordan kan vi lære ham at blive bedre til det, og hvordan kan vi forstå hvorfor han har svært med det?
Hilsen
mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. maj 2025 | Sovevaner | 7 år
Kære Helen Vi har to dejlige drenge, der netop er fyldt 7 år og 9 år. Jeg...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
8. august 2024 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.
Hej Helen! Det er noget tid siden jeg har skrevet, men vi har en problematik...
Viden om børn:
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.