Annonce

Annonce

Svar: Baby og bad


26. november 2018

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Zadeh

Tak for dit brev og dejligt at høre, at du har kunne bruge mine tidligere svar :)

Spædbørn har ofte ikke behov for bad flere gange om ugen, men kan godt etagevaskes, hvor man naturligt skal være ekstra opmærksom på alle hudfolder. Men i takt med at barnet bliver ældre, spædbarnet bliver til en aktiv lille baby, så vil det være relevant med hyppigere bad - ofte hver anden dag eller måske 3-4 gange om ugen...

Det handler om, at jo mere mobil baby bliver, jo mere den lille kravler rundt, jo flere nullermænd kan der samle sig mellem fingre og tæer, jo mere skemad barnet tilbydes, jo mere snask kommer der let imellem fingrene, ved ørerne og i håret - mange børn nyder jo at spise med og bruger deres hænder til at mærke maden... og bagefter havner hænderne så i øret og i håret, så det også snaskes til :)

I 8-9 måneders alderen vil mange forældre begynde at indføre et bad som en fast del af putterutinen - det hjælper barnet til at finde fysisk ro, når det er sengetid og et bad der ligger ca. en time før putning og som afsluttes med en godnatgrød, kan have god effekt på nattesøvnen i denne alder. Man behøver dog ikke bade barnet hver aften, hvis barnet ikke virker til at have behov for det eller glæde af det :)

Hvorvidt der er behov for lidt olie eller mild sæbe i badevandet afhænger helt af barnets hudtype. Og det samme gælder hårvask. Det lyder som om, at jeres dreng har masser af hår, men der er mange børn, som ikke har særlig meget hår i 7 måneders alderen, og de behøver derfor ikke hårvask på samme måde. Til gengæld kan de have brug for lidt ...


Annonce

... ekstra hudpleje i bleområdet eller på kinderne, ligesom børn også kan have behov for en speciel creme, salve, shampoo eller lignende, hvis de f.eks. har fået en svampeinfektion, har børneeksem eller lignende.

Generelt anbefales det, at du bruger så lidt hudpleje som muligt, og når du vælger hudplejeprodukter, så bør du vælge produkter som er uden parfume, parabener og farvestoffer. Det er en god idé at gå efter svanemærkede produkter til børn. Nogle produkter bærer både det økologiske ecocert mærke, svanemærket og også astma-allergi Danmark mærket.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Så.. nu hvor jeres dreng er 7 måneder gammel, spiser skemad flere gange dagligt og sandsynligvis gerne selv vil deltage i måltiderne, begynder at krybe på gulvet og bevæger sig mere og mere omkring, så kan det godt være relevant med lidt hyppigere bad - det er et individuelt skøn :) Og hvorvidt du kan bruge en body-shampoo eller anden form for sæbe eller smøre ham med creme eller lignende afhænger helt af hans hudtype, og hvad han virker til at have behov for.... Og vælger du at bruge sæbe, creme osv. så bør du vælge et produkt, som er uden skadelige stoffer :)

Med den alder han har, begynder han nok også at kunne sidde mere selv og vil derfor nyde at sidde i badekarret og lege med vand, bøtter, flydeænder osv. Naturligvis på et skridsikkert underlag og ALTID under opsyn.. børn kan godt drukne i et badekar, så han må aldrig sidde i badet alene uden opsyn, men det kan være rigtig dejligt for ham med et bad, hvor han kan lege og være mere og mere med :)

Håber du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Sig farvel til røde babynumser

Hud der konstant bliver udsat for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Men med korrekt forebyggende hudpleje kan du sikre, at dit barn altid har sund hud ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

19. januar 2021 | Diverse | 14 mdr.

Vanskelig indkøring

Kære Helen. Vi har nu et spørgsmål vedrørende indkøring, så vi håber du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Diverse | 8 mdr.

8 mdr - søvn, mad og vågen tid

Hej Helen, Vores pige på 8 mrd får MME og vejer godt og vel lidt over 10...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2020 | Diverse | 6 mdr.

Snart 7 mdr, døgnrytme, højt aktivitetsniveau og powernap?

Hej Helen. Det er gået gevaldigt godt med barnevognen den sidste måneds...

Læs hele brevet og Helens svar


3. december 2020 | Diverse | 10 mdr.

Dagpleje - 10 mdr.

Kære Helen Uh, jeg synes det er en voldsom svær tid. Jeg har desværre...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2020 | Diverse | 11 mdr.

Indkøring og rytme i vuggestuen

Kære Helen. Vores dreng starter i vuggestue i det nye år, hvor han lige vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rabarber

Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.

Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.

Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...

Læs mere i Babylex

Svangerskab

Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.

Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annonce