Annonce

Annonce

Svar: Baby og bad


26. november 2018

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Zadeh

Tak for dit brev og dejligt at høre, at du har kunne bruge mine tidligere svar :)

Spædbørn har ofte ikke behov for bad flere gange om ugen, men kan godt etagevaskes, hvor man naturligt skal være ekstra opmærksom på alle hudfolder. Men i takt med at barnet bliver ældre, spædbarnet bliver til en aktiv lille baby, så vil det være relevant med hyppigere bad - ofte hver anden dag eller måske 3-4 gange om ugen...

Det handler om, at jo mere mobil baby bliver, jo mere den lille kravler rundt, jo flere nullermænd kan der samle sig mellem fingre og tæer, jo mere skemad barnet tilbydes, jo mere snask kommer der let imellem fingrene, ved ørerne og i håret - mange børn nyder jo at spise med og bruger deres hænder til at mærke maden... og bagefter havner hænderne så i øret og i håret, så det også snaskes til :)

I 8-9 måneders alderen vil mange forældre begynde at indføre et bad som en fast del af putterutinen - det hjælper barnet til at finde fysisk ro, når det er sengetid og et bad der ligger ca. en time før putning og som afsluttes med en godnatgrød, kan have god effekt på nattesøvnen i denne alder. Man behøver dog ikke bade barnet hver aften, hvis barnet ikke virker til at have behov for det eller glæde af det :)

Hvorvidt der er behov for lidt olie eller mild sæbe i badevandet afhænger helt af barnets hudtype. Og det samme gælder hårvask. Det lyder som om, at jeres dreng har masser af hår, men der er mange børn, som ikke har særlig meget hår i 7 måneders alderen, og de behøver derfor ikke hårvask på samme måde. Til gengæld kan de have brug for lidt ...


Annonce

... ekstra hudpleje i bleområdet eller på kinderne, ligesom børn også kan have behov for en speciel creme, salve, shampoo eller lignende, hvis de f.eks. har fået en svampeinfektion, har børneeksem eller lignende.

Generelt anbefales det, at du bruger så lidt hudpleje som muligt, og når du vælger hudplejeprodukter, så bør du vælge produkter som er uden parfume, parabener og farvestoffer. Det er en god idé at gå efter svanemærkede produkter til børn. Nogle produkter bærer både det økologiske ecocert mærke, svanemærket og også astma-allergi Danmark mærket.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 17. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Så.. nu hvor jeres dreng er 7 måneder gammel, spiser skemad flere gange dagligt og sandsynligvis gerne selv vil deltage i måltiderne, begynder at krybe på gulvet og bevæger sig mere og mere omkring, så kan det godt være relevant med lidt hyppigere bad - det er et individuelt skøn :) Og hvorvidt du kan bruge en body-shampoo eller anden form for sæbe eller smøre ham med creme eller lignende afhænger helt af hans hudtype, og hvad han virker til at have behov for.... Og vælger du at bruge sæbe, creme osv. så bør du vælge et produkt, som er uden skadelige stoffer :)

Med den alder han har, begynder han nok også at kunne sidde mere selv og vil derfor nyde at sidde i badekarret og lege med vand, bøtter, flydeænder osv. Naturligvis på et skridsikkert underlag og ALTID under opsyn.. børn kan godt drukne i et badekar, så han må aldrig sidde i badet alene uden opsyn, men det kan være rigtig dejligt for ham med et bad, hvor han kan lege og være mere og mere med :)

Håber du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

19. december 2019 | Diverse | 12 mdr.

Flaske, søvn, sprog, tilknytning, røre ansigt

Kære Helen. Vores datter er nu blevet 1 år gammel, og jeg har igen lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2019 | Diverse | 17 mdr.

Vuggestuens rutiner

Kære Helen Jeg skriver til dig, da min datter startede i vuggestue for to...

Læs hele brevet og Helens svar


2. december 2019 | Diverse | 2 år, 1 mdr.

Begyndt at savle igen

Hej Helen Min søn, der lige er fyldt 2 år for en måned siden, er inden for...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2019 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Ulykkelig ved aflevering i vuggestue og mediepåvirkning

Kære Helen, Min dreng (2,5 år) har aldrig været glad for at blive afleveret...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2019 | Diverse | 2 år, 4 mdr.

2 år og vuggestuestart

Hej Helen. Min søn på nu 2 år og 4 måneder startede i vuggestue tilbage i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex

Lattergas

Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.

Lattergas bruges som smertestillende og gives f.eks. til kvinder i fødsel. Lattergas virker på den måde at kvinden mærker smerten, men ikke alder sig gå på af den - hun bliver lidt "ligeglad". Det er lidt ligesom at blive lidt fuld og svimmel.

Når masken lægges fra kvinden, så forsvinder virkningen hurtigt igen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce