Annonce

Annonce

Svar: Mælke-rus


17. juli 2022

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt, at jeres dreng nu har taget så flot på, at sundhedsplejersken har vurderet, at I ikke længere behøver supplere ham med mælk, hver gang han har spist, men i stedet blot skal give ham, hvis han virker ekstra sulten - det er så fint - men jeg kan godt forstå, at du bliver forvirret og i tvivl :)

Det du kalder "mælke-rus", lyder faktisk som en mælke-rus. Altså som en dreng, der har spist rigtig godt fra begge bryster og er godt fyldt op med mælk - og derfor er mæt, træt og parat til at sove. Men han er stadig så lille, at han har svært ved helt at fornemme mæthed, så når han ligger ved dit bryst og kan dufte din mælk, så tror han, at han skal blive ved med at spise, også selvom han er mæt..:)

Samtidig bliver han lidt urolig i kroppen, når han mærker, at brystet forsvinder og grebet om ham løsner sig - og så søger han igen brystet, fordi brystet også er beroligelse for ham. Han bliver lidt forvirret over, hvad der skal ske, og søger derfor brystet lidt ekstra. Men det handler ikke om behov for mælk, snarere om behov for hjælp til at finde ro, koble fra og falde i søvn - så når du vugger ham, så finder han netop denne ro og sover.

Du har ...


Annonce

... helt ret i, at hans pludselige opvågning også kan handle om, at der er en bøvs på vej, som klemmer og irriterer ham, hvorfor han så græder - og så snart bøvsen har passeret, så finder han igen roen og kan sove videre:)

Det kan være en mulighed at give ham en sut. Jeg er med på, at du ikke ønsker at give ham sutten lige nu, hvor I forsøger at få amningen godt igang, og det er også vigtigt, at hans suttelyst stimuleres på brystet og ikke på en narresut. Men sutten kan nogle gange være god, fordi den netop giver ham roen, og er det som hjælper ham til at koble fra, så du kan lægge ham fra dig, og han kan sove videre. Så på sigt vil det sansynligvis være rigtig godt med en sut...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

I det eksempel du giver, så lyder det som om, at jeres dreng har fået den mængde mælk, som han har behov for ved brystet, og han har ikke haft behov for supplement på flaske, men har derimod haft brug for lige at blive holdt lidt tæt, vugget lidt og er derefter faldet i søvn. Sandsynligvis har han også sovet et fint søvnstræk - og er herefter vågnet sulten op igen...?:)

Jeg håber, at jeg har givet dig lidt ro med på vejen - rigtig meget held og lykke - og dejligt, at du fornemmer, at din mælkeproduktion er øget - så flot! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.

Sut/amme - sove uden bryst om natten

Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ønsker at stoppe amning

Kære Helen. Jeg har suppleret amning med flaske fra min datter var ca. 5...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ammer mere nat end dag

Kære Helen Vi har en dejlig pige på 3 måneder, der vokser og trives rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bad, de første gange

Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.

Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:

- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.

- Det er en god idé at tilbyde barnet...

Læs mere i Babylex

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind et par Gogsig barfodssko til din guldklump

Værdi 645 kr

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce