Annonce

Annonce

Svar: Refluks og ammebrik


6. april 2020

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Liv

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at ammebrikken fungerer rigtig godt for jer! Den hjælper tydeligvis din datter med at få fat i brystet, sætter hende i stand til at arbejde godt med dit bryst, din mælk flyder let til hende - og hun tager rigtig fint på og udvikler sig, som hun skal. Det er bare super dejligt :)

Det er rigtig godt, at du er opmærksom på ammestillinger, og det er rigtig godt, at du nogle gange forsøger uden ammebrikken - men så længe det fungerer så fint med brikken, så skal du blot amme med brik. Det er et rigtig godt tegn, at der ofte er "mælk tilbage i ammebrikken, nogle gange en hel ‘sø’ og der løber mælk ved siden af, når hun spiser" - det lyder helt perfekt.

Det er naturligt, at hun gylper, og når det især er om aftenen, så er det sandsynligvis fordi hun spiser hyppigere her. Det kan sagtens tænkes, at det går over af sig selv, og så længe hun tager på, og det største problem er vasketøj... så gør man ikke noget ved det men ser det an :)

Jeg synes ikke, du skal tage hende fra brystet undervejs. Hvis hun spiser og har en rigtig god sutterytme, så lad hende endelig spise færdig. Det er synd, hvis hun er godt igang med at spise, og du så tager hende fra for at bøvse. Det kan hun godt blive ked af, og samtidig vil hun i den situation godt kunne sluge ekstra luft, og gråd og luft sammen kan også give ekstra gylp. Så lad hende spise færdig, og slipper hun så af sig selv eller kan du fornemme, at hun begynder at spise for uroligt, fordi der netop kommer for meget luft med ned, så ...


Annonce

... kan du tage hende fra, give hende en bøvsepause og lægge hende til igen. Men så længe hun spiser med god rytme, så lad hende spise færdig og styre det selv :)

Når hun har spist godt, og du tænker, at hun burde være godt mæt, så vil det være en god idé at give hende en sut. Det vil være rigtig godt stadig at have hende hos jer, give hende roen på jeres brystkasse, som hun og I tydeligt nyder - det vil også være rigtig dejlig for far at kunne have hende liggende der.. og med en sut i munden vil hun få hjælp til at finde ro i maven. I stedet for at hun spiser lidt, spytter brystet ud, gylper lidt, spiser lidt ved brystet igen, spytter ud, gylper osv. så er det bedre at I giver hende en narresut.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Når hun ligger hos dig, så dufter du af mælk, og det kan sagtens gøre, at hun tror, at hun så skal spise hele tiden. Hvis hun ligger hos far, så dufter han ikke af mælk, og det kan gøre, at hun lettere kan finde ro, og samtidig kan sutten så hjælpe luft og mælk igennem systemet og være med til at give hende ro, så hun netop kan koble lidt fra og falde i søvn. I skal selv være vågne, når I har hende liggende hos jer :)

Hun må gerne ligge på maven, når hun ligger hos jer og når I har øje på hende. Det kan også hjælpe hende til at slappe af netop at ligge mave mod mave med jer, og være med til at give hende lidt ro :) Hvis I ligger lidt skråt, eller sidder op, så vil hun naturligt også ligge med hovedet højt, og det vil også hjælpe mælken til at blive i maven.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Markedets største udvalg af Navnesutter

Hos Navnesutten finder du markedets største udvalg af Navnesutter fra de største brands i Europa og USA. Fælles for alle sutter med navn er, at de er helt fri for sundhedsskadelige kemikalier, og dermed kan du roligt tilbyde din guldklump sutter fra Navnesutten.

Slut med forbyttede ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. oktober 2020 | Amning | 7 mdr.

Vuggestue og amning

Hej Helen. Jeg skriver igen og tusind tak for dine tidliger svar. Det gav...

Læs hele brevet og Helens svar


7. oktober 2020 | Amning | 8 mdr.

Amning, dagpleje, væske og søvn

Kære Helen. Jeg indleder lige med en beskrivelse af vores rytme. De...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2020 | Amning | 2 mdr.

Hårde områder og manglende mælk efter brystbetændelse

Hej Helen Vi har været igennem et lidt kompliceret ammeforløb indtil nu,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2020 | Amning | 21 mdr.

Natammestop og gråd

Kære Helen Vi herhjemme, er på 3. dagen ved at forsøge at stoppe godnat- og...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2020 | Amning | 6 mdr.

Ikke mælk nok men baby afviser flaske

Kære Helen. Først og fremmest tak for dit svar på mit sidste brev om søvn og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystspænding

Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.

Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.

Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...

Læs mere i Babylex

Frugtmos

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Men også i 4 og 5 mdr´s alderen nyder børn ofte at få lidt frugtmos, især pga den søde smag. Det anbefales at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også at du tilbyder frugtmos som topping på en grød eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, men du kan også give mos af fersken, melon og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)

Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)

Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"


Annonce