Annonce

Annonce

Svar: 12 uger og spiser hver time


20. februar 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Alex mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at jeres dreng spiser meget hyppigt, og jeg kan godt forstå, hvis du synes det er hårdt at amme ham hver time til halvanden hele natten igennem... Jeg vil derfor meget gerne dele lidt tanker med dig omkring amning :)

Det er sådan, at din mælk består af flere dele. Den første del af mælken er meget vandholdig og det betyder, at den slukker tørsten. Derfor vil børn nogle gange søge brystet og die kortvarigt, fordi de på den måde slukker tørsten.... Hvis man malker ud, så vil denne mælk ligne lidt skummetmælk i konsistensen. Den næste del af mælken er den egentlige mad - det er en lidt mere hvid mælk og den minder lidt om letmælk. Til sidst i brystet ligger den lidt federe mælk, det man kalder fløden. Hvis man malker ud, så vil man kunne se, at fløden lægger sig i toppen af flasken.

Det er vigtigt at din dreng har fri adgang til brystet, så han får lov til selv at regulere, hvorvidt han har brug for en tørstslukker eller har behov for et egentligt måltid. Men det er vigtigt, at du hjælper ham med at spise godt fra et bryst af gangen, når du lægger ham til, så han får alle dele mælk med ud...

Du skriver, at han ofte spiser 20 minutter af gangen - og det er rigtig fint. Men det er bedst, hvis disse 20 minutter er på et bryst, og at han ikke spiser f.eks. 10 minutter på hvert bryst. Hvis han spiser 10 minutter på hver side, så vil han få meget vandholdig mælk. Det giver uro i maven, og det vil på sigt påvirke hans trivsel, og det vil gøre det svært for ham at finde ro og falde i søvn - og dermed sove et længere søvnstræk.

Det er også sådan, at det er hyppigheden af amning, som øger din mælkeproduktion. Det betyder, at du producerer mere mælk, hvis du ammer hver 2 time i stedet for hver 4. time. Det er også sådan, at du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon prolaktin, så hvis din dreng pludselig er begyndt at søge brystet hyppigere om natten, så kan det godt være tegn på, at han er ved at være så fysisk stor, at han har behov for at få sat produktionen lidt op.. derfor er det vigtigt, at du lægger ham til og lader ham die.. men samtidig skal du også forsøge at hjælpe ham til at spise og stimulere rigtig godt i løbet af dagen, så han tager de længste søvnstræk om natten, så du også får lidt hvile :) Søvn er også vigtigt for din mælkeproduktion :)

Når du ammer ham om dagen, så prøv om du kan starte med at amme fra et bryst og lade ham spise så længe som muligt der - gerne 20 minutter :) Sørg for at holde ham igang, så han ikke falder for meget i søvn undervejs, og når han slipper, virker mæt og godt fyldt op, så skifter du ham, så han vågner lidt op til dåd igen, og så lægger du ham til modsatte bryst, hvor han så får tilbud om en tørstslukker :) Herefter putter du ham ...


Annonce

... til lur. Når han så vågner, så starter du med at tilbyde ham det bryst, som han spiste en tørstslukker fra sidst, hjælper ham med at "tømme" dette bryst godt, før du så tilbyder toppen fra modsatte side :)

På den måde kan du hjælpe ham med at blive fyldt godt op om dagen og samtidig får du stimuleret begge bryster mellem hver lur, så mælkeproduktionen opretholdes godt :)

Hvis du oplever, at han har tidens til at spise lidt fra den ene side og lidt fra den modsatte side, så vil det som sagt være godt, at du hjælper ham med at spise længere tid fra et bryst af gangen. Dette kan du gøre ved at skifte ammestilling undervejs. Det vil sige, at du kan starte med at lægge ham til brystet i den traditionelle stilling, hvor han ligger med maven mod din mave og ligger i din favn. Når han så slipper efter f.eks. 10 minutter, så giver du ham en bøvsepause, og derefter lægger du ham så til igen - men til samme bryst - dog nu i tvillingestillingen. Det vil sige at han ligger med hovedet ved brystet og kroppen ud under din arm. På den måde bliver han "snydt" til at spise længere tid på et bryst af gangen.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Der må gerne gå 3 timer imellem hver amning, dog med plads til tørstslukker ind imellem. Og det er vigtigt også at nævne, at tiden tælles fra en amning starter og til næste amning begynder, så måske passer det meget godt med de ca. 2 timer du skriver at han ofte har imellem amningerne om dagen.....?

Det er vigtigt også at nævne, at nogle børn har et meget stort suttebehov og dier derfor ekstra meget på brystet - uden at de nødvendigvis har behov for mælk. Alt efter hvordan han spiser, hvor meget han tager på, hvordan du oplever din mælkemængde osv. kan hans hyppige spisning naturligt også handle om, at hans suttebehov er stort, og at han måske vil have glæde af en sut. I givet fald, kan du godt prøve at introducere en sut for ham, og se om det kan give lidt mere ro og også længere søvn.... Det vil sige, at når du har ammet ham og han skal puttes, så erstatter du brystet med en sut og lader ham falde i søvn med sutten i munden. Sutten kan evt. kobles til en klud, der dufter af dig, så det stadig minder lidt om at ligge i din favn, når du flytter ham fra dig ned i liften eller triller ham en tur i barnevognen :)

Hvis du allerede nu ammer, som jeg anbefaler, og du føler, at du trods hyppig amning, skift af ammestillinger, "tømning af brystet" osv. har svært ved at mætte ham og efterhånden har brug for lidt søvn, så kan du naturligvis godt overveje, om han skal tilbydes supplement.. Jeg vil naturligvis gerne støtte dig i dette, så hvis det er der du er, så skriv igen, og jeg kan vejlede dig lidt om mulighederne her... :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre, og jeg vil også anbefale dig meget min bog "Helens bog om Amning og Flaske"... :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

10. august 2020 | Amning | 5 mdr.

Fra bryst til flaske - 5 mdr.

Hej Helen Min søn på 5 mdr har fået to fine tænder men det har desværre...

Læs hele brevet og Helens svar


10. august 2020 | Amning | 0 mdr.

Sulten uafbrudt

Hej Helen Jeg har en søn, som er halvanden uge gammel, født 41+2, vejede...

Læs hele brevet og Helens svar


9. august 2020 | Amning | 1 mdr.

Vægt og tungebånd

Kære Helen Så er lillebror kommet til verden og han er så skøn! Mit...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2020 | Amning | 0 mdr.

Nyfødt og amning

Kære Helen Jeg har en nyfødt dreng på 8 dage, han sover naturligt meget og...

Læs hele brevet og Helens svar


6. juli 2020 | Amning | 9 mdr.

Amning 9 måneder

Hej Helen Min datter er nu blevet lidt over 9 måneder, og vi har nu prøvet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tandbørstning

For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.

Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.

Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...

Læs mere i Babylex

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annonce