Annonce

Annonce

Brev:

Stimulering baby 5 mdr


23. marts 2021

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Stimulering baby 5 mdr

Hej Helen,

For præcis 5 måneder siden fødte jeg en dejlig dreng på 4,6 kg. Ammeopstarten var hård men det lykkedes at amme ham indtil nu, hvor han er kommet på flaske og jeg ammer om natten. Vi har en nogenlunde rytme med 10-11 timers nattesøvn og 3 lurer om dagen. Han når normalt op på de 14-15 timers søvn pr. døgn i alt.

Da jeg ammede ham, ammede jeg altid inden lur og efter lur. Sådan får Emil også flaske nu. Bør vi ændre på dette? Han er begyndt at få 0,5-1 dl grød til frokost.

Jeg har altid undret mig over at han siden fødslen aldrig har fundet ro i at sove/putte ovenpå os, men det har nok været fordi han har forbundet det med mad. Han har altid ligget bedst i sin lift. Han har lige fra fødslen også været en meget stærk dreng.

“Problemet” er at vi oplever at han virker meget febrilsk, måske motorisk urolig og er ofte sur/brokker sig. Der er gang i hans krop hele tiden og han har svært ved at slappe af, når han sidder hos os eller bare ligger selv. Det virker simpelthen som om der skal ske noget hvert sekund, så vi prøver at stimulere ham bedst muligt på legegulvet med trille øvelser, krydsøvelser, krybeøvelser, sange med fagter, gribe ud efter legetøj på ...


Annonce

... ryg og mave mm.

Han virker ikke glad for beroligende massage og en tur i badekar, og sanglege med fagter virker til at kede ham. Han virker også utryg, når jeg lægger ham på yogabolden for at trille ham fra side til side. Hver gang jeg lægger ham på ryggen, ruller han hurtigt om på maven. Han trives godt de første 10-15 min på maven, og så bliver han sur fordi han ikke kan komme frem eller fordi han begynder at blive træt i nakke/ryg (formoder jeg?) Har du nogle gode ideer til aktiviteter/lege jeg kan gøre med ham?

Han er en dreng der ikke viser tydelige træthedstegn, så jeg er meget obs på at kigge på ham og på klokken, og hjælpe ham med at koble fra. Han trives bedst med at blive afskærmet i barnevognen, så han bliver puttet heri til alle hans 3 lurer.

Er det medfødt at “der er så meget fart” på vores dreng eller har vi mon gjort ham overstimuleret og at det er derfor han brokker sig ofte? Vi er også med på at han er i rivende udvikling og at det selvfølgelig spiller ind.

Jeg håber du kan hjælpe med nogle gode fif til jeg kan hjælpe min dreng lidt gladere i hverdagen :-)

Han er tjekket af læge og kiropraktor for nylig.

Kærlig hilsen
En fortvivlet mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vigtigheden af tidlig synstest hos Børn: Memira er eksperter

Børn er gode til at kompensere for synsproblemer og kan ofte ikke selv fortælle, hvis noget er galt. Hos Memira er vores øjenlæger eksperter i børns syn og ved, hvor vigtigt et godt syn er for børn i børnehaven, skolen, under uddannelse og i livet generelt. Vi tilbyder kort ventetid på ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. juli 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Kostplan 4 måneder

Kære Helen Min dreng er nu blevet 4 måneder, og han får fuld flaske. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juni 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby behov for ekstra væske i varmen?

Kære Helen Vores dreng er nu 5.5 måned gammel og får fuld flaske. De...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2024 | Udstyr | 6 mdr.

Tudkop - ja eller nej?

Hej Helen Tusind tak for dit svar omkring overgangen fra flaske til kop. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Fra flaske til kop og spisetid

Kære Helen. Min søn er nu 6.5 mdr. gammel, og jeg kan ikke forstå, hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce