Annonce

Annonce

Brev:

Kan ikke træne at gå pga. SSTs udendørsregler


3. maj 2020

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Kan ikke træne at gå pga. SSTs udendørsregler

Hej Helen

Vi overvejer, om vi bør holde vores dreng hjemme eller – måske mere realistisk - halvt hjemme fra dagpleje en måneds tid.

Vores dreng er netop begyndt at øve sig på at gå. Han rejser sig selv fra gulvet og tager 2-4 selvstændige vaklende skridt. Kun tre gange har han nået op på at gå en længde på 1-2 meter.

Han lykkes bedst i bare fødder, kan stort set ikke i strømpesokker selvom de er med skridsikker dupper på, og da slet ikke med sko på. Når han falder, er det enten på rumpen eller forover på snotten, hvor han lige akkurat lykkes (for det meste) at sætte hænderne i og skåne ansigtet. Han er en fysisk aktiv dreng, kravler over hele huset, og tager nogle lange travere med gåvognen i højt humør. Efter nogle få skridt griner og klapper han højlydt.

Pga. covid19 skal dagplejen være udendørs hele dagen inkl. til spisning og når hun skifter dem, og derfor skal han have sko på. Desværre findes pre-walkers ikke til udendørs, så på dage med fugtigt græs/sand får han rigtige sko på, selvom man normalt aldrig ville gøre det med et barn hele dagen, der ikke kan gå endnu.

Jeg kan se på skoene, at de ikke har ridser på snuden, og derfor tror jeg ikke, at han kravler rundt i dagplejen. Han øver sig heller ikke på at gå ifølge dagplejen, og hvordan skulle han dog også kunne dét i klodsede sko. Jeg forestiller mig, at udfordringen er for stor til at han prøver. Og hvis han skulle øve sig, så kan jeg jo regne ud, at det ender med hænderne eller ansigtet i fliserne. Han har alle dage været den forsigtige type, der stort set aldrig har slået sig, fordi han ...


Annonce

... altid er meget varsom. Han står også utroligt stabilt. Han kunne gå langsomt ned i squat og op igen før han begyndte at øve sig på at tage skridt.

De tre andre børn hun har, er lidt ældre og går og løber. Som nævnt skal de være udendørs, og min bekymring er, at han ender med at bare sidde der og kigge på de andre. Det kræver nok lidt mere overvågenhed af dagplejemoderen at holde øje med tre mobile 1-1½ årige udendørs, end når det foregår i stuen, som hun har barnesikret.

Han er begyndt at græde voldsomt, når jeg afleverer, og jeg synes han virker mindre glad herhjemme om aftenen på dage hvor han har været i dagpleje. Jeg mistænker, at det er fordi, at det er frustrerende, at være så umobil, når han allerhelst bare gerne vil øve sig på at gå. Hun siger, at han trives og er glad, men indrømmer samtidigt at situationen forhindrer hans motoriske udvikling. Hun mener ikke der er nogen grund til at holde ham hjemme, eller at holde særligt korte dage i maj måned.

Vi er bekymrede for, at hans udvikling forhindres i en grad med konsekvenser vi ikke forstår fx ift. selvtillid. Derfor overvejer vi at holde ham delvist hjemme indtil han har fået mere træning i benene. Omvendt ved vi godt, at han også skal kunne forudsige sine dage. Så hvordan kunne man gribe sådan en strategi an?

Hans lur ligger lidt dumt i forhold til korte dage. Vi afleverer 08:00, de spiser frokost 10.30 og hans lur ligger 11-14, hvorefter han får frugt. Så det er svært at nå at hente ham efter frokosten og inden luren, og så kan man jo ligeså godt vente til efter hans eftermiddagsfrugt?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2020 | Udvikling | 13 mdr.

Græder ved samvær med far

Hej Helen, Min datter er 13 måneder og når jeg kommer på samvær, bliver hun...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juni 2020 | Sovevaner | 11 mdr.

Lidt mere om søvn, mad og humør

Kære Helen, Så må jeg trække på din hjælp igen i forhold til forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juni 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Et-årig vågner kl 5

Hej Helen, Vi har er problem der i perioder lader til at være...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Mangel på nattesøvn

Kære Helen Kort fortælling om vores lille pige på 13 måneder. Lige fra...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2020 | Sovevaner | 12 mdr.

Urolig søvn, rejser sig

Hej Helen Vi er endnu engang i tvivl om vores søns søvn. Sidst vi skrev...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du har lavet små portioner af skemad, og de ligger klar i fryseren, så er det vigtigt at du optøer efter følgende retningslinier:

- Mad som har været optøet, må aldrig fryses igen

- Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Optøning i en plastpose i koldt vand kan bruges, hvis det skal gå hurtigt. Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst

- Frugt og grønt, som skal koges, optøs direkte i gryde fra fryser. Herved bevares smag,...

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce