Annonce

Annonce

Brev:

Græder sig selv i søvn


18. februar 2020

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Græder sig selv i søvn

Hej Helen

Tak for din hjælp ang. mine ammeproblemer. Jeg endte med at supplere med flaske et par dage, men nu spiser min søn igen, som han skal ved brystet. Nu hvor der er ro på den del, indtil videre i hvert fald, har jeg et spørgsmål, der har spøgt siden han blev født.

Han har nærmest altid grædt, hver gang han skal sove. Eneste undtagelse er om aftenen/natten, hvor jeg kan amme ham i søvn (vi sover sammen). Jeg kan sjældent amme ham i søvn om dagen, men jeg prøver tit i håb om selv at få en lur :)

Han er ikke sådan en baby, man bare kan lægge en hånd på maven af og synge for, hvis han skal sove. Han skal stadig have en del hjælp, og det synes vi er ok lige nu. Problemet er, at han græder HVER gang han skal sove lur, og hver gang han skal videre i søvnen.

Han græder, når vi svøber ham i dynen og vugger ham. Han græder, når han kommer i viklen. Han græder, når han bliver lagt i barnevognen. Han græder faktisk allerede, når vi begynder at give ham hue og jakke på, nok fordi han ved, at det betyder, han skal sove.

Han græder og græder lige indtil det sekund, han lukker øjnene og falder i søvn. Ofte græder han videre med lukkede øjne i søvne i kort tid. Faktisk virker det som om, han ikke kan falde i søvn, med mindre han græder. Det har jeg hørt gør sig gældende for nogle børn. Hvis det er tilfældet, er der så noget, jeg kan gøre for at hjælpe ham? Og hvornår mon det stopper?

Jeg har købt din bog om børn og søvn, og i den nævner du noget a la vores problem, dog først når barnet er 9-10 mdr. Du skriver, det kan skyldes ...


Annonce

... tre ting, nemlig forkert puttetidspunkt, seperationsangst, eller at barnet hellere vil lege. Da han gør det HVER gang, han skal sove, og altid har gjort det, tror jeg ikke, det skyldes forkert puttetidspunkt. Vi holder altid øje med hans træthedstegn, og uanset om vi fanger ham lige inden, de kommer, lige når de er kommet, eller venter et stykke tid, så er resultatet det samme. Seperationsangst tror jeg heller ikke, det er, da han jo i viklen netop er helt tæt på. Måske kan det have noget at gøre med det sidste, du nævner, nemlig at han hellere vil lege og ikke vil "gå glip af noget".

Han er nemlig en MEGET opmærksom dreng, hvilket både SP, læge, kiropraktor og familie nævner ofte. Vi har jo ikke noget at sammeligne med, da han er vores første barn, men især læge, SP og kiropraktor, der er vant til spædbørn, virker faktisk næsten overraskede over hans interesse/opmærksomhed.

Han følger med i ALT, og virker virkelig nysgerrig på verden. Vi har derfor overvejet, om problemet kan skyldes, at han simpelthen ikke gider sove, fordi det er kedeligt. Men hvad kan man så gøre for at hjælpe ham? Jeg forsøger at skærme ham, når han sover, og det får ham til at falde i søvn lidt hurtigere, men gråden er der stadig.

Han er tjekket (mange gange) for alt hos både læge og kiropraktor, og han er så fin. Jeg tilbyder ham bryst hver gang, han skal sove, så han er heller ikke sulten.

Er der bare nogle børn, der altid græder i forbindelse med søvn, og ikke kan lide at sove?

På forhånd tak for svar og tak for en god brevkasse.

Venlig hilsen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. juni 2023 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvnhjul og uro

Kære Helen. Tak for dit fine svar på min sendte henvendelse vedr....

Læs hele brevet og Helens svar


18. maj 2023 | Transport og ferie | 5 mdr.

Sove i klapvogn på rejse

Hej Helen Vi har bestilt en rejse til Tyrkiet til sommer, hvor vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Dagsrytme 4.5 mdr

Hej Helen, Min søn på ca 4,5 måned mangler fortsat en god dagsrytme. Hans...

Læs hele brevet og Helens svar


8. maj 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Sveskemos og skemad mod forstoppelse

Hej Helen Jeg har fulgt med i dine svar til andre, men nu har jeg selv fået...

Læs hele brevet og Helens svar


4. maj 2023 | Sovevaner | 5 mdr.

Overgang til eget værelse - fortsat

Kære Helen, Tak for dit brugbare svar. Jeg lægger en hånd på hende om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce