Annonce

Annonce

Brev:

Græder sig selv i søvn


18. februar 2020

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Græder sig selv i søvn

Hej Helen

Tak for din hjælp ang. mine ammeproblemer. Jeg endte med at supplere med flaske et par dage, men nu spiser min søn igen, som han skal ved brystet. Nu hvor der er ro på den del, indtil videre i hvert fald, har jeg et spørgsmål, der har spøgt siden han blev født.

Han har nærmest altid grædt, hver gang han skal sove. Eneste undtagelse er om aftenen/natten, hvor jeg kan amme ham i søvn (vi sover sammen). Jeg kan sjældent amme ham i søvn om dagen, men jeg prøver tit i håb om selv at få en lur :)

Han er ikke sådan en baby, man bare kan lægge en hånd på maven af og synge for, hvis han skal sove. Han skal stadig have en del hjælp, og det synes vi er ok lige nu. Problemet er, at han græder HVER gang han skal sove lur, og hver gang han skal videre i søvnen.

Han græder, når vi svøber ham i dynen og vugger ham. Han græder, når han kommer i viklen. Han græder, når han bliver lagt i barnevognen. Han græder faktisk allerede, når vi begynder at give ham hue og jakke på, nok fordi han ved, at det betyder, han skal sove.

Han græder og græder lige indtil det sekund, han lukker øjnene og falder i søvn. Ofte græder han videre med lukkede øjne i søvne i kort tid. Faktisk virker det som om, han ikke kan falde i søvn, med mindre han græder. Det har jeg hørt gør sig gældende for nogle børn. Hvis det er tilfældet, er der så noget, jeg kan gøre for at hjælpe ham? Og hvornår mon det stopper?

Jeg har købt din bog om børn og søvn, og i den nævner du noget a la vores problem, dog først når barnet er 9-10 mdr. Du skriver, det kan skyldes ...


Annonce

... tre ting, nemlig forkert puttetidspunkt, seperationsangst, eller at barnet hellere vil lege. Da han gør det HVER gang, han skal sove, og altid har gjort det, tror jeg ikke, det skyldes forkert puttetidspunkt. Vi holder altid øje med hans træthedstegn, og uanset om vi fanger ham lige inden, de kommer, lige når de er kommet, eller venter et stykke tid, så er resultatet det samme. Seperationsangst tror jeg heller ikke, det er, da han jo i viklen netop er helt tæt på. Måske kan det have noget at gøre med det sidste, du nævner, nemlig at han hellere vil lege og ikke vil "gå glip af noget".

Han er nemlig en MEGET opmærksom dreng, hvilket både SP, læge, kiropraktor og familie nævner ofte. Vi har jo ikke noget at sammeligne med, da han er vores første barn, men især læge, SP og kiropraktor, der er vant til spædbørn, virker faktisk næsten overraskede over hans interesse/opmærksomhed.

Han følger med i ALT, og virker virkelig nysgerrig på verden. Vi har derfor overvejet, om problemet kan skyldes, at han simpelthen ikke gider sove, fordi det er kedeligt. Men hvad kan man så gøre for at hjælpe ham? Jeg forsøger at skærme ham, når han sover, og det får ham til at falde i søvn lidt hurtigere, men gråden er der stadig.

Han er tjekket (mange gange) for alt hos både læge og kiropraktor, og han er så fin. Jeg tilbyder ham bryst hver gang, han skal sove, så han er heller ikke sulten.

Er der bare nogle børn, der altid græder i forbindelse med søvn, og ikke kan lide at sove?

På forhånd tak for svar og tak for en god brevkasse.

Venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. juni 2022 | Amning | 3 mdr.

Ammestrejke på vej?

Kære Helen Mange tak for dit forrige svar om vores urolige morgener. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvnændring - 5 mdr.

Hej Helen :-) Min søn har lige rundet 5 måneder er flaskebarn og har faktisk...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2022 | Sovevaner | 4 mdr.

4 måneder baby er stoppet med at sove

Kære Helen Tak for en god brevkasse - den har hjulpet mig meget når jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2022 | Sovevaner | 3 mdr.

Spørgsmål ang. at få min søn til at sove - del 2

Hej Helen, Tusind tak for at du delte dine tanker med mig ang. det første...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2022 | Udstyr | 3 mdr.

Tyngdedyne - kugledyne

Hej Helen Vores søn på lidt over 3 måneder sover meget uroligt og spjætter...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex

Efterfødselsreaktion

Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.

Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce