Annonce

Annonce

Brev:

Udslæt


2. oktober 2019

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Udslæt

Hej Helen,

Min datter havde en 2,5 ugers sygdomsperiode for 8 uger siden. Det startede med 1 års vaccinen efterfulgt af hånd-mund-fod-syge, tredagesfeber og forkølelse med ondt i ørene. Det var lidt hårdt for min datter at starte vuggestue igen og nætterne blev urolige og hun blev meget morsyg. Det er blevet bedre igen. Hun sover bedre og putningen er tilbage til hvordan det plejede at være. Helt rask har hun dog ikke rigtig været siden (men det er de sjældent på denne årstid og efter vuggestuestart for 4 måneder siden, vil jeg mene). Hun har været afsted i vuggestuen i 6 uger men haft snotnæse lidt on-off.

Samt har hendes hud reageret med diverse udslæt. Først kom der et par knopper og vi tænkte kort, er det mon skoldkopper nu (det har der nemlig været udbrud af i vuggestuen), men knopperne udviklede sig ikke og forsvandt efter 4-5 uger. Sideløbende kom der små prikker på hele kroppen, det begyndte ved benene og bredte sig ud over hele kroppen de næste par uger. Herudover fik hun et udslæt i nakken som kløede og som hun kradsede en del i om aftenen/ natten.

Vi tog til lægen for 2 uger siden, bl.a. fordi hun også har en lille knude bag venstre øre (som hun har haft i 2 måneder nu) og fik her at vide, at hendes immunforsvar formegentlig er på arbejde og at det ved de små størrelser kan resulterede i udslæt på kroppen. Knuden bag øret er formegentlig en lymfeknude (vi har en tid om 1 måned for at få den tjekket igen). De mente at vi skulle smøre hende i creme og se tiden an.

Når det så er sagt, så bliver udslættet i perioder lidt værre. Sidste weekend ...


Annonce

... troede vi at det var begyndt at forsvinde, nu er det blusset op igen. Det er en tør lidt børneeksem agtig udslæt med større røde plamager. Det sidder på hele kroppen, men er værst i nakken og i ansigtet, hvor det ligner at hun har fået "kuldeskader" men som det ikke kan være. De sidste dage er hendes hovedbund blevet helt vild tør.

Vi har de sidste 2 uger smurt hende med en fedtet creme fra kraes (hvis du kender mærket?) og jeg har i foregårs og idag puttet lidt olie på hendes hovedbund for at se om det kan hjælpe. Det virker som at det kløer nu og hun kradser sig både i hovedbund og på kroppen - det har hun ikke gjort tidligere. Udslættet har forandret sig og ser ud på en anden måde end førhen. Vi har ikke allergi eller overfølsomhed i familien og min datter har indtil nu aldrig døjet med udslæt, heller ikke som spæd. Hun har ikke haft arp eller hormonknopper eller noget.

For 1,5 uge siden blev hun syg igen. Hun fik en omgang falsk strubehoste som varede et døgn og gik over til almindelig hoste og snotnæste som varede ved i sidste uge, men nu er bedre igen. Hun virker til at have det godt men er nu som sagt plaget lidt mere af udslæt igen.

Ift overfølsomhed over for noget, så vasker vi alt med neutral og bruger kun svanemærkede produkter uden parfume. Hun spiser det hun altid har spist, så der er ikke noget nyt der (ihvertfald ikke der hjemme - men hun er selvfølgelig også mange timer i vuggestuen).

Hvad er dine tanker når du hører om det? Og har du nogle tips eller anbefalinger ift hvordan vi kan behandle hendes udslæt?

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. januar 2020 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spiser om natten - Ikke om dagen!

Hej Helen, Tak for alle dine tidligere gode råd, vores nuværende emmer lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


13. januar 2020 | Sovevaner | 16 mdr.

Spørgsmål ang. søvn

Kære Helen. Mange tak for dit svar og råd ang. Es brystafvænning - det...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2020 | Sovevaner | 11 mdr.

Fra natflaske til putteritual

Hej Helen Jeg har brugt dig siden min søn var 2 mdr gammel og det har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2020 | Sovevaner | 16 mdr.

Putning, vågner mange gange og meget morglad

Kære Helen Vores dreng A er nu blevet 16 måneder. Han er en meget glad...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2020 | Udvikling | 13 mdr.

Kravler som en abe

Kære Helen, Jeg har en skøn og meget livlig dreng, han er begyndt at gå og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annonce