Annonce

Annonce

Brev:

Udslæt


2. oktober 2019

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Udslæt

Hej Helen,

Min datter havde en 2,5 ugers sygdomsperiode for 8 uger siden. Det startede med 1 års vaccinen efterfulgt af hånd-mund-fod-syge, tredagesfeber og forkølelse med ondt i ørene. Det var lidt hårdt for min datter at starte vuggestue igen og nætterne blev urolige og hun blev meget morsyg. Det er blevet bedre igen. Hun sover bedre og putningen er tilbage til hvordan det plejede at være. Helt rask har hun dog ikke rigtig været siden (men det er de sjældent på denne årstid og efter vuggestuestart for 4 måneder siden, vil jeg mene). Hun har været afsted i vuggestuen i 6 uger men haft snotnæse lidt on-off.

Samt har hendes hud reageret med diverse udslæt. Først kom der et par knopper og vi tænkte kort, er det mon skoldkopper nu (det har der nemlig været udbrud af i vuggestuen), men knopperne udviklede sig ikke og forsvandt efter 4-5 uger. Sideløbende kom der små prikker på hele kroppen, det begyndte ved benene og bredte sig ud over hele kroppen de næste par uger. Herudover fik hun et udslæt i nakken som kløede og som hun kradsede en del i om aftenen/ natten.

Vi tog til lægen for 2 uger siden, bl.a. fordi hun også har en lille knude bag venstre øre (som hun har haft i 2 måneder nu) og fik her at vide, at hendes immunforsvar formegentlig er på arbejde og at det ved de små størrelser kan resulterede i udslæt på kroppen. Knuden bag øret er formegentlig en lymfeknude (vi har en tid om 1 måned for at få den tjekket igen). De mente at vi skulle smøre hende i creme og se tiden an.

Når det så er sagt, så bliver udslættet i perioder lidt værre. Sidste weekend ...


Annonce

... troede vi at det var begyndt at forsvinde, nu er det blusset op igen. Det er en tør lidt børneeksem agtig udslæt med større røde plamager. Det sidder på hele kroppen, men er værst i nakken og i ansigtet, hvor det ligner at hun har fået "kuldeskader" men som det ikke kan være. De sidste dage er hendes hovedbund blevet helt vild tør.

Vi har de sidste 2 uger smurt hende med en fedtet creme fra kraes (hvis du kender mærket?) og jeg har i foregårs og idag puttet lidt olie på hendes hovedbund for at se om det kan hjælpe. Det virker som at det kløer nu og hun kradser sig både i hovedbund og på kroppen - det har hun ikke gjort tidligere. Udslættet har forandret sig og ser ud på en anden måde end førhen. Vi har ikke allergi eller overfølsomhed i familien og min datter har indtil nu aldrig døjet med udslæt, heller ikke som spæd. Hun har ikke haft arp eller hormonknopper eller noget.

For 1,5 uge siden blev hun syg igen. Hun fik en omgang falsk strubehoste som varede et døgn og gik over til almindelig hoste og snotnæste som varede ved i sidste uge, men nu er bedre igen. Hun virker til at have det godt men er nu som sagt plaget lidt mere af udslæt igen.

Ift overfølsomhed over for noget, så vasker vi alt med neutral og bruger kun svanemærkede produkter uden parfume. Hun spiser det hun altid har spist, så der er ikke noget nyt der (ihvertfald ikke der hjemme - men hun er selvfølgelig også mange timer i vuggestuen).

Hvad er dine tanker når du hører om det? Og har du nogle tips eller anbefalinger ift hvordan vi kan behandle hendes udslæt?

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Stimuler dit barns sanser gennem sandleg

Børn elsker sand

Der er mange gode grunde til at børn elsker at lege med sand. Sandleg er herre sjovt - for med sand kan barnet forme lige som det lyster, og det føles dejligt at have i hænderne! Sand kan bare noget helt særligt!
Hos Sandlegetøj.dk finder du masser af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. juli 2022 | Udvikling | 15 mdr.

Pige er svær at gå fra

Kære Helen Lillesøster er nu blevet 15 måneder og trives rigtig godt. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2022 | Sovevaner | 12 mdr.

Vil ikke ligge ned i barnevognen

Hej Helen. Tak for dine gode råd og vejledning vedr. vores dreng ikke vil...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2022 | Udvikling | 15 mdr.

Samlejebevægelser

Kære Helen Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har fundet...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2022 | Sovevaner | 12 mdr.

Råd vedr lur og amning

Kære Helen. Skriver da jeg kunne bruge gode råd vedr. lur / amning inden...

Læs hele brevet og Helens svar


26. maj 2022 | Sovevaner | 11 mdr.

Sover 1 lur om dagen

Kære Helen. Jeg har skrevet til dig for et stykke tid siden omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex

Ultralydsscanning - gravid

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce