Annonce

Annonce

Brev:

Sløv og træt baby også efter feberen er faldet


9. februar 2016

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Sløv og træt baby også efter feberen er faldet

Kære Helen.

Min søn på 16 1/2 måned fik en slem omgang feber og hoste i sidste uge - det varede i næsten en hel uge med 39-40 grader i feber. I den periode drak han fint nok, men spiste ikke så meget.

Han var under omstændighederne relativt frisk i starten. Men så begyndte hosten at resultere i store opkast efter mad (når han hostede lige efter at have spist), så den sparsomme føde, han havde fået i sig, røg op igen.

Efter et halvt døgn med 4 sådanne opkast fik vi tid ved akutmodtagelsen i lørdags, og min søn blev tilset af en børnelæge, som så på ham og lyttede til hans lunger. Han konstaterede lidt knitren på den ene lunge, og tog derfor en blodprøve - som kom tilbage stort set negativ for bakterier. Han konstaterede på den baggrund ikke noget unormalt. Siden søndag har feberen så heldigvis lagt sig (nu fine 37 grader), men til gengæld er Max nu blevet meget, meget pibet og sløv.

Han opfører sig 'out of character', bl.a. ved pludselig at lægge sig på sengen eller gulvet, helt alene, og ligge stille med åbne øjne. Selv efter to timers lur midt på dagen, starter han med at gnide sine øjne og virke træt kort tid efter. Han er ekstremt morsyg, men selv ...


Annonce

... hos mig piber han usædvanligt meget og vil gerne putte. Han kniber også øjnene i, ligesom i ubehag, en gang i mellem. Jeg fornemmer ingen direkte smerter hos ham, men ubehag og denne helt atypiske sløve opførsel.

Han har ikke ville spise noget normal mad (udover LIDT havregrød om morgenen), og det lykkes pt kun i begrænset mængde med stort set kun søde ting og 'poser' med frugtmos (lægen sagde, at det pt handlede om at få hvad som helst muligt i ham, så har tilbudt ham det, hvis det sunde måltid konsekvent blev afvist).

Normalt er han meget, meget aktiv, og har aldrig bare lagt sig for sig selv. Han har stadigvæk hoste og næsen er også siden weekenden begyndt at løbe og være lidt stoppet, så der er stadig forkølelse. Men det har han haft masser af gange før uden på nogen måde at være lige så sløv. Jeg er derfor bekymret for, om der kunne være noget andet i vejen.

Lægen sagde i lørdags, at han godt fortsat kunne være sløv, så jeg tror ikke, jeg får noget ud af at kontakte ham igen, men jeg synes bare det er mærkeligt, at sløvheden er der, nu hvor feberen er væk.

Jeg håber at høre dine betragtninger! Tak for hjælpen!

Bedste hilsner, den bekymrede mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Søvn hos tvillinger på 16 mdr

Kære Helen Jeg skrev til dig for knap 2 mdr siden angående søvnproblemer hos...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge og her kigger man via et apparat som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Man ser især på størrelsen af en lille hævelse af barnets nakke, en væskebræmme, som kan give et fingerpeg om at her er en risiko for at barnet har Downs Syndrom.

Læs mere i Babylex

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annoncer

Annonce