Annonce

Annonce

Brev:

Sløv og træt baby også efter feberen er faldet


9. februar 2016

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Sløv og træt baby også efter feberen er faldet

Kære Helen.

Min søn på 16 1/2 måned fik en slem omgang feber og hoste i sidste uge - det varede i næsten en hel uge med 39-40 grader i feber. I den periode drak han fint nok, men spiste ikke så meget.

Han var under omstændighederne relativt frisk i starten. Men så begyndte hosten at resultere i store opkast efter mad (når han hostede lige efter at have spist), så den sparsomme føde, han havde fået i sig, røg op igen.

Efter et halvt døgn med 4 sådanne opkast fik vi tid ved akutmodtagelsen i lørdags, og min søn blev tilset af en børnelæge, som så på ham og lyttede til hans lunger. Han konstaterede lidt knitren på den ene lunge, og tog derfor en blodprøve - som kom tilbage stort set negativ for bakterier. Han konstaterede på den baggrund ikke noget unormalt. Siden søndag har feberen så heldigvis lagt sig (nu fine 37 grader), men til gengæld er Max nu blevet meget, meget pibet og sløv.

Han opfører sig 'out of character', bl.a. ved pludselig at lægge sig på sengen eller gulvet, helt alene, og ligge stille med åbne øjne. Selv efter to timers lur midt på dagen, starter han med at gnide sine øjne og virke træt kort tid efter. Han er ekstremt morsyg, men selv ...


Annonce

... hos mig piber han usædvanligt meget og vil gerne putte. Han kniber også øjnene i, ligesom i ubehag, en gang i mellem. Jeg fornemmer ingen direkte smerter hos ham, men ubehag og denne helt atypiske sløve opførsel.

Han har ikke ville spise noget normal mad (udover LIDT havregrød om morgenen), og det lykkes pt kun i begrænset mængde med stort set kun søde ting og 'poser' med frugtmos (lægen sagde, at det pt handlede om at få hvad som helst muligt i ham, så har tilbudt ham det, hvis det sunde måltid konsekvent blev afvist).

Normalt er han meget, meget aktiv, og har aldrig bare lagt sig for sig selv. Han har stadigvæk hoste og næsen er også siden weekenden begyndt at løbe og være lidt stoppet, så der er stadig forkølelse. Men det har han haft masser af gange før uden på nogen måde at være lige så sløv. Jeg er derfor bekymret for, om der kunne være noget andet i vejen.

Lægen sagde i lørdags, at han godt fortsat kunne være sløv, så jeg tror ikke, jeg får noget ud af at kontakte ham igen, men jeg synes bare det er mærkeligt, at sløvheden er der, nu hvor feberen er væk.

Jeg håber at høre dine betragtninger! Tak for hjælpen!

Bedste hilsner, den bekymrede mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. september 2023 | Sovevaner | 15 mdr.

Hjælp til søvn (15 mdr.)

Hej Helen Siden jeg sidst har skrevet til dig er der sket virkelig meget. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


5. september 2023 | Sovevaner | 17 mdr.

Eget værelse? - 17 mdr.

Kære Helen Jeg er simpelthen nødt til endnu engang at spørge om dine råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2023 | Diverse | 17 mdr.

Navlepilleri :)

Kære Helen Tak for dine altid gode råd! De har været guld værd. En lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2023 | Udvikling | 16 mdr.

16 måneder vil ikke gå

Kære Helen Et spørgsmål mere herfra, der sker mange ting for tiden. H...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2023 | Udvikling | 16 mdr.

Hvornår er små børn overvægtige?

Kære Helen Jeg skriver nu igen med et spørgsmål, måske et lidt skørt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.

Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...

Læs mere i Babylex

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce