Annonce

Annonce

Brev:

Eget værelse? - 17 mdr.


5. september 2023

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Eget værelse? - 17 mdr.

Kære Helen

Jeg er simpelthen nødt til endnu engang at spørge om dine råd og erfaringer, for vi er ikke enige herhjemme om, hvordan vi gør tingene bedst. :)

H sover lige nu inde hos os i sin egen seng, og han sover fint, ofte natten igennem (når der ikke lige er en tand eller andet der 'driller', og selv dér sover han egentlig ok). Han vågner ofte lidt, når vi går i seng, og skal lige have hjælp til at blive puttet igen, så jeg er ikke i tvivl om, at han bemærker, om vi er der eller ej.

Hans far synes, at det er ved at være tid til at komme på eget værelse. Han vil gerne have soveværelset for sig selv, og mener også, at vi vækker H. For eksempel hvis én af os hoster eller snorker - det er sket et par gange, at H er vågnet af det.

Jeg synes, selvfølgelig, at det er rigtig hyggeligt, at han sover inde hos os, og jeg føler mig ikke helt klar til, at han skal ud af soveværelset. Men måske bliver jeg aldrig nogensinde helt 'klar' til det, og måske er det mere mit behov end H's. :)

Jeg synes dog nogen gange det virker som om, at han sover mindre uroligt når først vi er kommet i seng. Så måske er ...


Annonce

... han stadig mere tryg ved vores tilstedeværelse, det er svært at vide.

Vi kender mange børn, der har sovet på eget værelse uden problemer siden de var meget mindre, men også nogle, der sover med forældrene til de er både 2 og 3 år og ældre.

Hans værelse er helt klar til at blive rykket ind på. Vi har to tremmesenge, en standard IKEA i soveværelset (som han sover i), og så en flot, dyr seng på hans værelse, som han aldrig sover i, men kun står og hopper og leger i, når vi lægger tøj sammen og lignende. Rimelig fjollet at have en god seng, vi aldrig bruger. :)

Nu er H jo snart 18 måneder, og jeg har hele tiden tænkt, at når han var blevet halvandet år, var det ved at være tid til at rykke på eget værelse. Jeg har nemlig læst et sted, at seperationsfasen generelt varer til 18 måneder.

Jeg er selv i et dilemma omkring, hvad der er bedst at gøre. Selvom det naturligvis er forskelligt fra barn til barn, vil jeg gerne høre, hvad du tænker om at rykke børn på eget værelse, hvornår det er bedst, og måske også et par gode råd til, hvordan man gør det, når vi kommer dertil. :)

Mange hilsner,
Mor til H

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


15. februar 2024 | Sovevaner | 14 mdr.

Søvn 14 måneder

Hej Helen. Min dejlige søn på 14 måneder driver os til vanvid om natten....

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


13. januar 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Tidlige morgener - 15 mdr.

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg håber du kan hjælpe et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet

Det første tegn på, at du er gravid, er normalt udebleven menstruation, eller at du bløder meget lidt. Derudover kan du få kvalme - især om morgenen. Dine bryster kan vokse og blive ømme. Du kan også opleve at være ekstra træt.

Har du mistanke om, at du er gravid, så er det en god idé at tage en graviditetstest. Du bør også altid kontakte din læge, for at aftale tid til en graviditetskonsultation.

Graviditeten varer normalt 40 uger, og lægen vil beregne din...

Læs mere i Babylex

Høj stol til baby

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.

De...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annonce