Annonce

Annonce

Brev:

Eget værelse? - 17 mdr.


5. september 2023

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Eget værelse? - 17 mdr.

Kære Helen

Jeg er simpelthen nødt til endnu engang at spørge om dine råd og erfaringer, for vi er ikke enige herhjemme om, hvordan vi gør tingene bedst. :)

H sover lige nu inde hos os i sin egen seng, og han sover fint, ofte natten igennem (når der ikke lige er en tand eller andet der 'driller', og selv dér sover han egentlig ok). Han vågner ofte lidt, når vi går i seng, og skal lige have hjælp til at blive puttet igen, så jeg er ikke i tvivl om, at han bemærker, om vi er der eller ej.

Hans far synes, at det er ved at være tid til at komme på eget værelse. Han vil gerne have soveværelset for sig selv, og mener også, at vi vækker H. For eksempel hvis én af os hoster eller snorker - det er sket et par gange, at H er vågnet af det.

Jeg synes, selvfølgelig, at det er rigtig hyggeligt, at han sover inde hos os, og jeg føler mig ikke helt klar til, at han skal ud af soveværelset. Men måske bliver jeg aldrig nogensinde helt 'klar' til det, og måske er det mere mit behov end H's. :)

Jeg synes dog nogen gange det virker som om, at han sover mindre uroligt når først vi er kommet i seng. Så måske er ...


Annonce

... han stadig mere tryg ved vores tilstedeværelse, det er svært at vide.

Vi kender mange børn, der har sovet på eget værelse uden problemer siden de var meget mindre, men også nogle, der sover med forældrene til de er både 2 og 3 år og ældre.

Hans værelse er helt klar til at blive rykket ind på. Vi har to tremmesenge, en standard IKEA i soveværelset (som han sover i), og så en flot, dyr seng på hans værelse, som han aldrig sover i, men kun står og hopper og leger i, når vi lægger tøj sammen og lignende. Rimelig fjollet at have en god seng, vi aldrig bruger. :)

Nu er H jo snart 18 måneder, og jeg har hele tiden tænkt, at når han var blevet halvandet år, var det ved at være tid til at rykke på eget værelse. Jeg har nemlig læst et sted, at seperationsfasen generelt varer til 18 måneder.

Jeg er selv i et dilemma omkring, hvad der er bedst at gøre. Selvom det naturligvis er forskelligt fra barn til barn, vil jeg gerne høre, hvad du tænker om at rykke børn på eget værelse, hvornår det er bedst, og måske også et par gode råd til, hvordan man gør det, når vi kommer dertil. :)

Mange hilsner,
Mor til H

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. august 2023 | Diverse | 17 mdr.

Navlepilleri :)

Kære Helen Tak for dine altid gode råd! De har været guld værd. En lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2023 | Udvikling | 20 mdr.

Sprog - skelne mellem lyde og ord

Kære Helen Det går fortsat fremad med min datter på nu 20 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2023 | Udvikling | 16 mdr.

16 måneder vil ikke gå

Kære Helen Et spørgsmål mere herfra, der sker mange ting for tiden. H...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2023 | Udvikling | 16 mdr.

Hvornår er små børn overvægtige?

Kære Helen Jeg skriver nu igen med et spørgsmål, måske et lidt skørt...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2023 | Sygdom | 19 mdr.

Autisme? Del 6

Kære Helen Jeg skriver nu til dig igen, da jeg har brug for at dele nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Undertøj til børn

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det kan være en stor fordel, så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås, at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I efterårs- og vintermånederne, kan det dog være en fordel at vælge undertøj af uld. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft. Det gør, at uld isolerer rigtig godt, og det hjælper derfor barnet med at holde varmen, når det f.eks. sparker dynen af om natten. Uld kan...

Læs mere i Babylex

Børnemad, færdiglavet

Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.

Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".

Du kan finde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce