Brev:
Eget værelse? - 17 mdr.
Kære Helen
Jeg er simpelthen nødt til endnu engang at spørge om dine råd og erfaringer, for vi er ikke enige herhjemme om, hvordan vi gør tingene bedst. :)
H sover lige nu inde hos os i sin egen seng, og han sover fint, ofte natten igennem (når der ikke lige er en tand eller andet der 'driller', og selv dér sover han egentlig ok). Han vågner ofte lidt, når vi går i seng, og skal lige have hjælp til at blive puttet igen, så jeg er ikke i tvivl om, at han bemærker, om vi er der eller ej.
Hans far synes, at det er ved at være tid til at komme på eget værelse. Han vil gerne have soveværelset for sig selv, og mener også, at vi vækker H. For eksempel hvis én af os hoster eller snorker - det er sket et par gange, at H er vågnet af det.
Jeg synes, selvfølgelig, at det er rigtig hyggeligt, at han sover inde hos os, og jeg føler mig ikke helt klar til, at han skal ud af soveværelset. Men måske bliver jeg aldrig nogensinde helt 'klar' til det, og måske er det mere mit behov end H's. :)
Jeg synes dog nogen gange det virker som om, at han sover mindre uroligt når først vi er kommet i seng. Så måske er ...
... han stadig mere tryg ved vores tilstedeværelse, det er svært at vide.
Vi kender mange børn, der har sovet på eget værelse uden problemer siden de var meget mindre, men også nogle, der sover med forældrene til de er både 2 og 3 år og ældre.
Hans værelse er helt klar til at blive rykket ind på. Vi har to tremmesenge, en standard IKEA i soveværelset (som han sover i), og så en flot, dyr seng på hans værelse, som han aldrig sover i, men kun står og hopper og leger i, når vi lægger tøj sammen og lignende. Rimelig fjollet at have en god seng, vi aldrig bruger. :)
Nu er H jo snart 18 måneder, og jeg har hele tiden tænkt, at når han var blevet halvandet år, var det ved at være tid til at rykke på eget værelse. Jeg har nemlig læst et sted, at seperationsfasen generelt varer til 18 måneder.
Jeg er selv i et dilemma omkring, hvad der er bedst at gøre. Selvom det naturligvis er forskelligt fra barn til barn, vil jeg gerne høre, hvad du tænker om at rykke børn på eget værelse, hvornår det er bedst, og måske også et par gode råd til, hvordan man gør det, når vi kommer dertil. :)
Mange hilsner,
Mor til H
Annoncer
Sponsorerede artikler
Tænk forebyggelse, når du skifter ble – og undgå rød numse
Hudproblemer hos de små er desværre et udtalt problem, men ved at bruge korrekt og forebyggende hudpleje ved hvert bleskift kan du skånsomt, naturligt og nemt undgå, at din baby får rød numse.
Derfor får blebørn nemt røde numser
Hvis din baby har rød numse, er du ikke alene. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.
Sut/amme - sove uden bryst om natten
Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.