Brev:
Ammestop under seperationsfase
Kære Helen,
Herhjemme læser vi flittigt din blog og dine bøger - og vi håber, at du vil dele dine tanker med os omkring ammestop af vores datter på 13 måneder.
Vores datter har genoptaget sin amning efter en mellemøresbetændelse og så er hun samtidig kommet i seperationsfase. Vi var næsten trappet helt ud af amning - en flaske om aftenen og en amning i løbet af natten - men nu har jeg helt mistet overblikket over hvor meget vi ammer i løbet af et døgn.
Vi har snakket meget om det rigtige tidspunkt for ammestop, men eftersom der altid er tænder eller en sygdom på vej (efter vuggestuestart) er vi i tvivl om hvorvidt det rigtige tidspunkt eksisterer?
Lige nu ser vores dag således ud:
06.45: Vi står op, spiser morgenmad og gør klar til vuggestue.
08.15-15.30: Vuggestue, hvor vores datter trives, spiser fint og puttes til lur uden problemer.
15.30-18.00: Amning når vi kommer hjem om eftermiddagen og leg indtil aftensmaden. Vores datter spiser fint til aften.
18.30-19.30/20.00: Far giver bad, godnatgrød og godnathistorie og/eller -sang. Efterfølgende tager jeg vores datter med i soveværelset; vi slukker lyset, tænder natlampe og starter lydmeditation og vores datter ammes i søvn. Jeg flytter hende til egen seng, som står i vores ...
... soveværelse.
Vores datter plejer at vågne efter et par timer, hvor hun kun kan trøstes ved en kort amning. Hun vil ikke længere tage en sut. Herefter går der endnu et par timer, hun vågner, og kommer over i vores seng og ammes kort igen - og herefter har jeg ikke styr på hvor mange gange hun bliver ammet i løbet af natten. Det virker ikke til at forstyrre vores datters søvn, men jeg sover rigtigt dårligt pga. de mange amninger.
Vores datter virker til at trives; hun går, er nysgerrig, glad og dejlig, og alt så fint ud - også med ørerne - til hendes nylige 1-års undersøgelse.
Som skrevet vil vi rigtigt gerne høre dine tanker ift. hvordan vi bedst griber et ammestop an. Jeg er klar til et fuldt ammestop, og far er klar til at tage over om natten mens det står på, men eftersom hun er i seperationsfase er vi i tvivl om hvorvidt:
- om nu er det rigtige tidspunkt for et ammestop;
- om vi skal igang med et fuldt ammestop fra den ene dag til den anden eller om vi skal nedtrappe (fx til en aftenamning);
- om vi kan / bør flytte hende på eget værelse ifm. ammestop
- hvordan vi putter hende uden bryst og hvordan vi griber det an (ift. amning), hvis det “nye" putteritual går i hårdknude
Vi ser frem til at høre fra dig!
De bedste hilsner,
M & A
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Rygning
Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.
Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.
1000, 1000 tak!
Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊
De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.