Brev:
Svær putning
Hej Helen
Jeg vil så gerne at min dreng har nogle hyggelige, genkendelige putninger, ligesom sin storebror
Min dreng er nu 4 mdr korrigeret (termin 6. juni. Født 2. maj).
Vi har sjældent kunne putte ham ved amning/flaske. Sådan har han været hele hans liv. Han sjatspiser og det virker umuligt at komme ud af: Jeg kan ikke få ham til at spise mere hverken bryst eller flaske. Og jeg kan heller ikke trække den.
I starten var mit nedløb et problem. Med et gavmildt bryst og et trægt, afviste han det træge, og nu har jeg kun det gavmilde tilbage. Nedløbet kommer ret hurtigt, men så er det som om han dovner derefter, og derfor er der såvidt jeg kan høre kun et nedløb. Han virker mæt/tilfreds når han slipper. Efter bøvs tilbyder jeg altid igen, men han vil ikke. Hvis jeg prøver for meget bider han, så jeg ikke er i tvivl om at han ikke gider spise mere. Efter amning er han ofte energisk og glad i et lille stykke tid.
Han har en til to meget pludselige, HYSTERISKE skrigeture ved hvert vågenstræk. Et vågenstræk er typisk 2 timer. Kun amning hjælper. Den sidste skrigetur plejer at være den vi så ender med at putte på, da vi tolker den som at han er ...
... træt/overtræt. Det er også det eneste, der med tålmodighed virker. Alt andet giver højere skrig.
Skrigeriet kan både starte inden vi bevæger os mod soveværelset, og når jeg så tænker at jeg vil undgå at komme for sent igang, så starter skrigeriet så straks jeg træder ind i soveværelset.
Putninger er sjældent nemme og sjældent uden masser af skrig. Vi kan ikke lykkes med at finde noget, han ligeså hyggeligt kan falde i søvn med. Han tager ikke sut. Han bliver frustreret på sutteklud, og i vores arme skriger han op til søvnen. Han vil ikke svøbes, vil ikke barnevogn, vikle, bæresele eller slyngvugge hverken med eller uden motor. Nu har vi kørt samme rutine til natten hele hans liv, skifte, soveværelset, mad, vugge, synge og så lægge når han sover. Men han skriger sig igennem det. Indtil for ca en måned siden blev han svøbt og nu har tyngdedyne erstattet.
Tyngdedyne har hjulpet til at i hvert fald nogle dagslure bliver mere end 30-45 minutter.
Far lykkes nogle gange med hurtig marcheren frem og tilbage i huset, men den teknik vil jo aldrig blive til en hyggelig rutine. Der er ingen kærlig kontakt.
Nogen ideer til hvad det handler om og hvad vi kan gøre?
Hilsener
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.