Annonce

Annonce

Brev:

Tidlige morgener


17. september 2021

Kategori:
Alder:
4 år

Tidlige morgener

Kære Helen.

Jeg har to børn på knap 4 år og godt 1,5 år og de vågner super tidligt om morgenen og har alle dage gjort det!

De vågner hver dag mellem kl. 05:00 og 05:30 plus/minus 30 minutter i perioder. Oplagte løsninger, som fx mørkelægningsgardiner er naturligvis forsøgt. Når jeg googler løs om problemstillingen kommer der generelt to løsninger: 1. fortæl barnet det ikke er morgen endnu og 2. kig på rytmen over hele dagen.

Ift. den første løsning, har jeg aldrig forstået, hvordan det i praksis skal kunne fungere. I hvert fald ikke for vores børn. Hvis vi beder dem gå tilbage i seng starter der en kamp, hvor de protesterer højlydt, og hvis ikke begge børn er vågne, så kan en sætning som, at man skal gå tilbage i seng eller ligger sig at putte lidt hos mor og far, give så højt et skrig, at hele huset med sikkerhed er vågnet. Det kan resultere i en lang magtkamp, hvor alle oplever at få en ulykkelig start på dagen.

Vi har også forsøgt at bede den store gå på værelset og lege selv, men det kan ofte give samme protest og den lille er endnu ikke stor nok til at lege selv væk fra os. Nogle gange kan vi stikke en telefon eller ...


Annonce

... tænde fjernsynet blot for at få en lidt mere rolig start på morgenen, men det resulterer i, at lige nu er ’Gurli’ det første vores datter siger om morgenen og insisterer på at fjernsynet tændes.

Ift. en ændret dagsrytme, har dette nu været vores evige håb gennem 4 år, først da vores søn gik fra tre lure til to, så fra to til én, så da den ene lur betød, at han ikke var træt og putteklar før kl 21, og senest da han for to måneder siden droppede sin middagslur, troede vi at NU kunne han da sove en time længere om morgenen. INTET har haft en positiv indvirkninger. Lige nu bliver begge børn typisk putte kl 19, meget trætte, da den store som sagt for nylig er kommet af med middagsluren, og den lille, da hun ligeledes for nylig er gået ned til én lur. Men igen, om de puttes kl 18 eller 21 har ikke vist sig at have en sammenhæng til tidspunktet de vågner på morgenen efter.

Jeg vil høre, om vi blot skal acceptere at dagene starter meget tidligt hos os eller om der er et sidste håb for, at vi kan ændre noget der gør, at vores dage er lettere at få til at hænge sammen i kræft af at starte en smule senere.

Venlig hilsen
Milo og Nynnes mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en Slyngevugge og evt. Vuggemotor?

Som forældre kan det ofte være svært, at finde de passende rutiner og balancegange mellem hverdagens opgaver og den lille nyfødte baby. Nogle dage kan føles som om, at der ikke er nok timer i døgnet til dagens vigtige gøremål, hvortil manglende søvn om natten kan udløse en trist følelse og medføre ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. november 2021 | Diverse | 4 år

Skifte børnehave? - 4 år

Kære Helen. Vi skriver vedrørende vores datter, der lige er fyldt 4 år og et...

Læs hele brevet og Helens svar


15. oktober 2021 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.

Raserianfald?

Hej Helen Har en dejlig, sød, sjov, kærlig og meget intelligent datter på 4...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2021 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.

Genert 4-årig pige :-)

Hej Helen, Jeg har brug for at få lidt gode råd eller vejledning til at...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2021 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Frygt hos 4-årig

Hej Helen. Jeg en datter på 4,5 år, som af natur altid har været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2021 | Opdragelse | 4 år, 1 mdr.

Søn forstår ikke fars grænser

Hej Helen. Jeg er far til en storebror på fire år, der har en lillesøster på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Zleepii Kombipakke

værdi kr.2.398,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annonce