Annonce

Annonce

Brev:

5 mdr og kan ikke give sig hen til søvnen


3. juni 2021

Kategori:
Alder:
5 mdr.

5 mdr og kan ikke give sig hen til søvnen

Hej Helen,

Tak for dit tidligere svar til os. Nu er vi på den igen.

Vores datter på 5,5 mdr er så svær at putte, både om dagen og om aftenen. Hun er vant til at blive hoppet i søvn med højlydte rytmiske lyde på pilatesbold, i favn eller på en gåtur i bæreselen og har kun i korte perioder kunne falde i søvn af sig selv i barnevognen. Hun sover typisk kun 45 minutter ad gangen i løbet af dagen, så hun tager sig gerne 4 lure. Nogle gange lykkes det dog for os at hjælpe hende videre i søvnen ved at tage hende op og vugge hende før hun vågner.

Men nu er det altså blevet helt galt. Hver gang hun skal sove protesterer hun rigtig meget. Hvis hun ligger i barnevognen mens vi er på tur, ligger hun og fægter rundt med arme og ben, dimser med dynen og insektnettet og fortsætter og fortsætter indtil hun på et tidspunkt bliver helt ulykkelig. Hvis vi så tager hende op og svøber hende i dynen og vugger hende, skriger hun bare endnu mere, som om vi torturerede hende. Hun vil dog så typisk falde i søvn her, men først efter 10 - 15 minutter med højlydte schu schu schu-lyde, voldsomme hoppende bevægelser og en masse gråd og vrede lyde fra hende.

I bæreselen går det lidt nemmere, men også der vil hun bare sidde og kigge selvom hendes øjne er fuldstændigt sejlende af træthed. Hun putter sig aldrig ind og giver slip af sig selv. Og når vi dækker hendes øjne lidt til med en jakke eller en stofble og hopper med hende, ...


Annonce

... bliver hun ked af det og græder og brokker sig indtil hun falder i søvn.

Om aftenen kan det tage flere timer at putte hende. Vi skifter hende ved 20-tiden, læser en lille godnathistorie, synger en godnatsang og svøber hende i dynen med en sut (flaske er hun ikke så vild med, så det er sjældent at hun får det når hun er vågen). Vi lægger hende så i hendes seng og lader hende ligge og gasse af - her ligger hun og leger med sutten, fanger fødderne, dimser med dynen osv. Vi sidder ved siden af hende og læser en bog eller noget, mens vi giver hende lidt trykmassage på benene og siger beroligende lyde. Efter en rum tid (10 - 30 min) begynder hun at blive lidt ked af det (det virker som om, at det er når hun er ved at lukke lidt ned) og så tager vi hende op og vugger hende, hopper med hende og trøster hende. Men så skriger og skriger hun i vilden sky i lang tid. Både når hun er i vores favn og hvis vi lægger hende ned. Det er som om at intet kan trøste hende.

Det virker som om, at hun har så svært ved at give sig hen til søvnen med mindre hun bliver hoppet i søvn. Og det er faktisk som om, at der skal ret voldsomme hop til, før hun bliver afledt nok fra sin egen uro.

Det er så ubehageligt at føle at vi skal kæmpe med hende, hver gang hun skal sove. Og særligt, at hun slet ikke kan bruge vores trøst til noget, men bare vrider sig for at komme ud af vores favn.

Hvad søren kan vi stille op?

Bedste hilsner,
M

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. august 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Døgnrytme og flaske 6mdr

Hej Helen Jeg har en pige på 6mdr. og 14 dage som hovedsageligt er glad og...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juli 2021 | Bedsteforældre | 6 mdr.

Pasning af bedstemor

Hej Helen Min barsel slutter om lidt, når min datter er knapt 7 måneder, da...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Putte rutiner

Hej igen. Tak for dit tidligere svar på er mit spørgsmål. Det var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnkrise del 2

Kære Helen Mange tak for dit svar. Det er godt at vide, at det er en...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Dreng der ikke vil sove

Hej Helen. Min mand og jeg er blevet forældre til den skønneste lille dreng....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Røgede fisk og børn

Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.

Til børn er det en god idé at følge disse råd:

- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.

- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.

- Vær opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Forkælelse

Små børn kan kun fortælle dig at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde verbalisere at det har brug for at blive taget op, skiftet, få mad, blive pludret med osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt at man forkæler et barn ved at reagere på det gråd.

Små børn kan ikke forkæles. Og den spontane lyst du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: VIND 1 Safe Multi Crib by BabyDan

værdi kr.1.599,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce